• Vynikajúce výsledky našich žiakov v Cezpoľnom behu - postup na Majstrovstvá Slovenska

          • Dňa 27.9.2017 uskutočnila Základná škola, Školská 2, Holíč na Poveternom mlyne Majstrovstvá okresu Skalica v cezpoľnom behu jednotlivcov a trojčlenných družstiev žiakov  základných škôl. V členitom teréne absolvovali žiačky ZŠ 1 500m,žiaci ZŠ 3 000m.Dievčatá i chlapci našej školy preukázali v okresnom kole výbornú športovú formu, keď sa im podarilo presvedčivo zvíťaziť vo všetkých svojich kategóriách. V kategórii žiačok zvíťazila v jednotlivcoch Simona Gorbatenková, na druhom mieste sa umiestnila Sofia Gorbatenková, žiačky 6.B triedy.  Spolu s Nikolou Bagalovou z 8.A triedy vytvorili víťazné družstvo. Počtom najsilnejšia bola kategória žiakov ZŠ, kde sa prezentovalo celkom 31 pretekárov. Nás teší, že i v tejto kategórii sa suverénnym víťazom v jednotlivcoch stal žiak 8.A triedy Pavol Vendelín Riečický, za ním na druhom mieste dobehol Filip Hrušecký z 8.B triedy a štvrté miesto si vybojoval žiak 9.A triedy Dominik Obrtlík. Tak, ako dievčatá i chlapci jasne dominovali v súťaži družstiev.  Víťazstvom si vybojovali naši žiaci právo účasti reprezentovať našu školu na Majstrovstvách Trnavského kraja, ktoré sa uskutočnili 4.10.2017 v Piešťanoch.

             Majstrovstvá Trnavského kraja prebiehali za krásneho slnečného počasia v Piešťanskej lodenici pri rieke Váh. Ako prvé sa z našich nádejí postavili na štart žiačky. Vekom najmladšie v porovnaní               s  ostatnými pretekárkami sa od začiatku preteku zaradili  do stredu pretekárskeho pola a svoje pozície si udržali až do cieľa. Výkonom nesklamali, keď  v jednotlivcoch obsadila Simona Gorbatenková  desiate miesto a Sofia Gorbatenková dvanáste miesto. Družstvo sa umiestnilo na celkovom šiestom mieste. Dievčatá sú z hľadiska veku a trénovanosti veľkou nádejou do budúcnosti. Prekvapením pre všetkých boli výkony  chlapcov našej školy, keď nestratili nič zo svojej dobrej športovej formy a bojovnosti z MO. Od začiatku preteku sa držali neustále na čele pretekárov a všetci sa umiestnili v prvej desiatke. V jednotlivcoch na veľmi peknom druhom mieste skončil Pavol Vendelín Riečický, piate miesto obsadil Filip Hrušecký a na desiatom mieste dobehol Dominik Obrtlík. Vyvrcholením bolo vyhlásenie výsledkov družstiev, keď sa družstvo našich chlapcov po prvý krát stalo Majstrom Trnavského kraja. Víťazstvom sme si zabezpečili  postup na Školské majstrovstvá Slovenska žiakov ZŠ, ktoré sa uskutočnia 25.10.2017 v Červenom Kláštore – Smerdžonka. 

            Riaditeľstvo školy vyslovuje poďakovanie žiakom : Simone a Sofii Gorbatenkovým, žiačkam 6.B, Natálii Kovačičovej a Pavlovi Vendelínovi Riečickému z 8.A, Filipovi Hrušeckému z 8.B a Dominikovi Obrtlíkovi z 9.A triedy za vzornú reprezentáciu školy v cezpoľnom behu.  Družstvu chlapcov želáme veľa športového šťastia a úspechov na Školských majstrovstvách Slovenska. Riaditeľstvo školy

          • Exkurzia KovoZoo

          • Žiaci 5. ročníka navštívili 10. októbra Recyklačné ekologické centrum  v moravskom Starom Meste. Na úvod absolvovali výukový program o triedení, recyklácii a spracovaní rôznych druhov odpadu pod názvom „Cesta morom odpadu“. O tom, že kovový odpad nemusí vždy skončiť v kovošrote sa žiaci presvedčili v kovovej ZOO. Síce za upršaného počasia, no s o to väčším záujmom sme si prezreli umelecky stvárnené zvieratá – dvojnohé, štvornohé, vtáky, vodné aj suchozemské, domáce či exotické. Prezreli sme si aj pirátsku loď, vyšliapli na 27m vysoký maják-rozhľadňu Šrotík a lietadlo. Po zhliadnutí týchto atrakcií si aj žiaci mohli uvedomiť, že aj „more odpadu“ je možné zmysluplne využiť.

            Mgr. Emília Krištofíková, Mgr. Renáta Nosková

          • EKOTOPFILM

          • Dňa 3. októbra sa žiaci 3.-6. ročníka zúčastnili v Kultúrno osvetovom centre v areáli Holíčskeho zámku projekcii programu „EKOTOPFILM“. Inšpiratívne krátke filmy svojim príbehom a myšlienkou rozprávali mladej generácii posolstvá ochrany prírody, podpory ekológie a ochrany životného prostredia. Film pomáha deťom pochopiť ako žiť v súlade s prírodou a pritom byť pokrokový, milovať vedu a techniku.

          • Slovensko, krajina v srdci Európy

          • Dňa 3. 10. 2017 sa uskutočnilo vyhodnotenie  9. ročníka prestížnej celoslovenskej výtvarnej súťaže s medzinárodnou účasťou „Slovensko, krajina v srdci Európy“. Mottom tohto ročníka bolo „Vitam et sanguinem“ venované 300. výročiu narodenia Márie Terézie.  Súťaž prebehla pod záštitou podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu Petra Pelegríniho. Slávnostné vyhodnotenie sa uskutočnilo za účasti predstaviteľov Ministerstva školstva, Ministerstva zahraničných vecí a Bratislavského kraja v Dvorane Ministerstva kultúry SR v Bratislave , kde je v súčasnosti výstava nainštalovaná.

            Z viac ako 1000 súťažných prác porota vo vekovej kategórii  11 - 15 rokov ocenila 3. miestom fotografiu Jakuba Oprchala, žiaka 9. B triedy v podkategórii fotografia, multimediálne spracovanie. Na slávnostnej vernisáži si prebral diplom a vecné ceny. Blahoželáme.

            Mgr. Emília Krištofíková

          • Európsky týždeň športu

          • Európsky týždeň športu je iniciatívou Európskej komisie na podporu športu a fyzickej aktivity v celej Európe. V roku 2017 si pripomíname jeho tretí ročník. Hlavnou témou kampane ostáva #BeActive, ktorá má nabádať k pohybu, a to nielen počas Európskeho týždňa športu, ale po celý rok. Tretí ročník celoeurópskej aktivity sa v tomto roku konal na Slovensku od 23.  do 30. septembra, jeho úlohou bolo podporiť pohyb, šport a zdravý životný štýl. V rámci toho bola vyhlásená súťaž pre základné a stredné školy, ktorej cieľom je zapojiť čo najväčší počet ľudí do vybranej pohybovej aktivity.

            Naša škola sa s radosťou do tejto súťaže zapojila, a to hneď v niekoľkých športových či pohybových aktivitách. V stredu 27.9., v rámci školského klubu, deti absolvovali bicyklový výlet zo školy ku kaplnke sv. Margity pri Kopčanoch, vo štvrtok 28.9. sa žiaci 1. – 4. ročníka venovali v areáli školského dvora na jednotlivých stanovištiach športovým aktivitám zameraným na ich  všestranný pohybový rozvoj  - behom, hodom, skokom. V piatok 29. 9. zasa žiaci 5. – 9. ročníka sa zúčastnili behu okolo Holíčskeho zámku s názvom Jesenný zámocký kilometer a v poobedňajších hodinách sa v školskom  klube konalo  podujatie s názvom Pohni kostrou, kde v telocvični našej školy si viac ako stovka detí, za zvukov rytmickej hudby, precvičila a rozhýbala všetky časti tela. Účelom všetkých týchto podujatí bolo, aby sa naše deti hýbali a športovali, aby svoj voľný čas venovali zmysluplným aktivitám, ktoré by podporovali ich zdravý vývoj.

            Mgr. Soňa Otavová

          • Pohni kostrou - Európsky týždeň športu

          • V piatok 29. septembra sme v rámci Európskeho týždňa športu pripravili pre deti navštevujúce ŠKD podujatie s názvom Pohni kostrou. V telocvični školy si viac ako stovka detí, za zvukov rytmickej hudby, precvičila a rozhýbala všetky časti tela. Účelom oboch podujatí bolo, aby sa naše deti hýbali a športovali, aby svoj voľný čas venovali zmysluplným aktivitám a aby sme podporili ich zdravý vývoj.
            Za spoluprácu ďakujeme p. Papánkovej.

          • Kolieskový deň-Európsky týždeň mobility

          • V stredu 27.9.2017 deti navštevujúce ŠKD už od samého rána prichádzali do školy so všetkým, čo má kolieska, pretože tento deň sa niesol pod názvom " Kolieskový deň" v rámci kampane Európsky týždeň mobility. Menšie deti, ktoré si priniesli nielen bicykle, ale i kolieskové korčule, kolobežky, skatebordy...sa vybláznili na šk.dvore. Staršie deti vyrazili na bicykloch okolo Holíčskeho zámku smerom na Kopčany ku kostolu sv. Margity. Tam spoznávali krásu prírody a ich obyvateľov( lúčny koník), spoločne sa vyfotili a vyrazili naspäť do školy. Veríme, že deti boli spokojné a táto akcia sa stane školskou tradíciou, preto sa tešíme na 2.ročník Kolieskového dňa.

            Za spoluprácu ďakujeme p. Bajzátovi.

             

          • Prišlo k nám divadlo

          • Po náročných prvých dňoch školského roku dostali žiaci 1. až 5. ročníka odmenu v podobe divadelného predstavenia. Zavítalo k nám Záhorácke divadlo zo Senice s polobábkovou hrou „Janíček Okusánek, Nenásytný“. Herci – Ľubka Pavesková, Jozef Adamčík a Ivan Fodor vtipnými dialógmi v záhoráčtine vťahovali deti do deja rozprávky a vyvolali u nich záchvaty smiechu. Hra humornou formou poukazuje na škodlivosť nestriedmeho a sebeckého spôsobu života. Všetci prítomní si v tento deň užili veľa zábavy a recesie. Ďakujeme.

          • Zážitkové učenie ku Dňu európskych jazykov 26. september 2017

          • Na našej škole sa jedna učebňa zmenila v deň 26. september na 5 európskych krajín, 5 expozícii, žiaci 7. A triedy si pripravili zážitkovou formou učenia pre svojich spolužiakov z 3. – 6. ročníka informácie o krajinách – ich jazyku, tradíciách, symboloch, jedle a kultúre. Žiaci jednotlivých tried sa dozvedeli zaujímavé informácie z krajín Európy, súťažili v jednoduchom zábavnom kvíze, založenom na informáciách z predchádzajúcich prezentácií, na záver žiaci získali pre svoju triedu ocenenie Diplom za účasť na Dni európskych jazykov 2017 a milú odmenu.

            Na záver dňa sme si pre žiakov pripravili filmotéku európskych filmov, žiaci 7. až 9. ročníka poznali jazyk a kultúru európskych krajín z premietaných filmov. Nočné premietanie bolo pre nás príjemným naplnením času, žiaci spoločne prespali v priestoroch školy a zobúdzali sa ráno na raňajky, ktoré pre nich pripravili pani kuchárky v školskej jedálni, za čo im pekne ďakujeme. Celodennou aktivitou sa nám podarilo splniť si náš cieľ, upozorniť žiakov na dôležitosť štúdia jazykov, zvyšovanie mnohojazyčnosti a medzikultúrneho porozumenia.

            Mgr. Ivana Hílková, Mgr. Michaela Rozborilová

        • Preplácanie cestovného žiakom z Kátova
          • Preplácanie cestovného žiakom z Kátova

          • MŠVVaŠ SR v súvislosti so zavedením bezplatnej vlakovej dopravy pre žiakov v zmysle smernice č. 50/2017, ktorou sa určuje postup pri prideľovaní príspevku na dopravu sa upravuje postup pri úhrade finančných prostriedkov na dopravné v prípade, ak žiak dochádza do školy z obce, v ktorej je zabezpečená doprava do školy a späť do miesta trvalého pobytu vlakom aj autobusom.

            Cestovné doklady (lístky) vydané autobusovým prepravcom na účely preplatenia na dopravu žiaka žiadame zozbierať a predkladať do kancelárie ZŠ raz týždenne, prípadne raz mesačne k 5. dňu nasledujúceho mesiaca. Žiadame dodržať termín odovzdávania ístkov pre včasné spracovanie a úhradu. Škola uhradí na základe cestovných dokladov (lístkov) náklady na dopravu žiaka na účet zákonného zástupcu.

            Náklady na dopravu žiaka do školy a späť iným dopravným prostriedkom (napr. autom) sa uhradia zákonnému zástupcovi žiaka, ktorý predloží potvrdenie ošetrujúceho lekára žiaka, že jeho stav mu neumožňuje cestovať hromadnými dopravnými prostriedkami.

             

            TLAČIVO NA STIAHNUTIE

          • Dni európskeho kultúrneho dedičstva

          • Aj v tomto roku sme si dňa 12. septembra v rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva prezreli pamiatky Holíča. Žiaci 8.A triedy si prezreli  sprístupnené kultúrne pamiatky . Históriou Holíča nás sprevádzala  naša bývalá žiačka Romana Fondrková, sprievodkyňa Turisticko informačnej kancelárie. Žiakov privítala v Holíčskom zámku, kde ich oboznámila s históriou mesta a zámku. Po obhliadke zámku,  múzea a podzemia sme prešli do kostola sv. Martina a kostola Božského srdca. Históriu i súčasnosť nám priblížil páter Matúš. Odtiaľ sme sa presunuli k Veternému mlynu, kde bola malá prestávka na odpočinok a prehliadka interiéru. Ďalšou zastávkou bola historická obilná sýpka. Cestou sme si prezreli vynovenú kaplnku sv. Jána Nepomuckého a poslednou sakrálnou pamiatkou  bol Evanjelický kostol. Našu exkurziu nesprevádzali iba milé a zaujímavé slová našich sprievodov, ale aj počasie, ktoré sa v tento deň umúdrilo a na našej historickej prechádzke nám prialo.                                                                                                                                                                                                                                      Mgr. Emília Krištofíková

          • Úspechy žiačok na fotosúťažiach

          • Na vyhodnotení výtvarnej a fotografickej súťaže pod názvom „Krásy Slovenska“ sa na Metodicko-pedagogickom centre v Bratislave zúčastnila žiačka 8. B triedy Markéta Vinklerová. Tu si prevzala  čestné uznanie a finančné ocenenie. Čestné uznanie a vecnú cenu  si prevzali z rúk riaditeľa školy Mgr. Romana Šveca aj ďalšie dve žiačky z medzinárodných súťaží, obidve v kategórii fotografia. Janka Becániová zo 8. B triedy zo súťaže „Bohúňova paleta“ a z prestížnej súťaže „Mezinárodní dětska výtvarná výstava Lidice“ Nela Hološková zo 8. A triedy. Blahoželáme. 

            Mgr. Emília Krištofíková

        • Rodičovské združenie
          • Rodičovské združenie

          • Vážení rodičia,

            srdečne Vás pozývame na rodičovské združenie, ktoré sa bude konať

            dňa 19. septembra 2017 (t. j. v utorok)

            so spoločným začiatkom o 16. 00 hod. v jednotlivých triedach.

            Tešíme sa na Vás!

                                                                                                   Riaditeľstvo školy

          • VEĽKÁ CENA MESTA HOLÍČ

          • AK Junior Holíč a Mesto Holíč

            Vás pozývajú na XXV. ročník bežeckej súťaže

            VEĽKEJ CENY MESTA HOLÍČ

             

            Bežecká Tour  Cyrilometodský maratón (3. pretek)

            MSBP - GP Záhoria a Slovácka

             

            9. septembra 2017 (sobota) od 8, 30 hod.

             

            Štart preteku:                 od 9 35 hod. –  areál Holíčskeho zámku – kategória detí

            o 10 50 hod. –  areál Holíčskeho zámku – hlavná kategória

             

            Prihlášky:                            prihlásiť sa môžete v čase od 845  do  920   hod. na vyznačenom mieste

             

                                                       „PREZENTÁCIA“ v priestore Holíčskeho zámku

             

            Časový program atletického preteku

             - detské preteky -

             

            09.30                          Z a h á j e n i e   p r e t e k o v

            09.35   Najmladšie žiačky  (2006 – 2007)                                        450 m

            09.40   Najmladší žiaci       (2006 – 2007)                                        450 m

            09.50   Mladšie žiačky       (2004 – 2005)                                         450 m

            10.00   Mladší žiaci            (2004 – 2005)                                        900 m

            10.10   Starší žiaci, staršie žiačky (2002 – 2003)                              900 m

            10.20   Prípravka dievčatá  (2008 – 2009)                                        200 m

            10.30   Prípravka chlapci    (2008 – 2009)                                        200 m

            10.35   Mladšia prípravka dievčatá a chlapci  (2010 – 2011)               100 m

            10.40   Benjaminci  dievčatá a chlapci  (2012 a mladší)                     60 m

            10.45                      Ukončenie detských kategórií

            10.50            Hlavný pretek dospelých, juniorov a dorastu

          • Slávnostné otvorenie školského roka

          • Chceme  alebo nechceme, kalendár bol aj tento rok neúprosný a koniec prázdnin prišiel po krásnom lete akosi rýchlo. V pondelok  4. septembra 2017 sa opäť otvorili brány našej školy. Najvzrušujúcejšia udalosť to bola určite pre našich prváčikov a ich rodičov. Deti s napätím očakávali náručie novej pani učiteľky a svoju krásnu prvácku triedu. Dúfame, že nikoho sme nesklamali a ich nadšenie im vydrží najbližších deväť rokov. Na slávnostné otvorenie nového školského roka na našu školu už tradične zavítali predstavitelia mesta Holíč. Primátor mesta Zdenko Čambal spoločne s riaditeľom školy Romanom Švecom zaželali pedagógom i žiakom úspešný školský rok, zvlášť prváčikom popriali veľa radosti z učenia a deviatakom úspešné zvládnutie Testovania 9 i prijímacích skúšok na stredné školy. Začiatok školského roka spestrili krátkym kultúrnym programom žiačky Eliška Mičková a Mária Magdaléna Valúchová. Vykročme všetci šťastnou nohou s potrebnou dávkou slušnosti, trpezlivosti, tolerancie, empatie a s úsmevom na tvári. Veľa šťastia!

          • Oznam stravníkom, prihláška na stravovanie v šk. roku 2017/2018

          • Vážení rodičia,

            prihlasovanie žiakov na stravu sa uskutoční v termíne od 21. 8. 2017  (v čase 8.00 hod. do 13.00 hod.) v školskej jedálni.   V prílohe si môžete stiahnuť prihlášku na stravovanie v šk. roku 2017/2018 alebo si ju môžete osobne vyzdvihnúť v kancelárii ŠJ od 14.7.2017 v čase od 8.00 do 13.00 hod. Ďalšie informácie nájdete priamo v priloženej prihláške:  prihlaska_strava_2017_2018.doc

          • Deviataci sa lúčili

          • S kvetmi v rukách a niektorí aj so slzami v očiach sa dňa 28.6.2017 žiaci 9.ročníka  rozlúčili so všetkými vyučujúcimi i vedením školy. V mene deviatakov sa za všetko, čo sa v škole naučili poďakovala žiačka 9.B triedy Sabína Vaňková. V krátkom príhovore pán riaditeľ Roman Švec okrem iného zaželal žiakom veľa šťastia i úspechov v ďalšom štúdiu.

          • Úspechy našich žiakov v okresnom a krajskom kole v atletike

          • 24. mája v Skalici sa uskutočnilo okresné kolo v atletike žiakov ZŠ. Dobrá príprava na hodinách telesnej výchovy sa prejavila vo výborných výsledkov našich žiakov. Družstvo chlapcov i družstvo dievčat sa v tomto školskom roku stali víťazmi okresného kola a postúpili na krajskú súťaž do Trnavy, kde družstvo chlapcov v silnej konkurencii skončilo na peknom 3. mieste a družstvo dievčat obsadilo 6. priečku. V jednotlivcoch v krajskom kole Michal Nejedlík získal  3. miesto v skoku vysokom Viktória Žilková obsadila 3. miesto vo vrhu guľou. Našu školu reprezentovali títo žiaci: Andreas Csáky, Dominik Čech, Filip Hrušecký, Samuel Línet, Mário Mráz, Michal Nejedlík, Dominik Obrtlík, Michal Paníček, Pavol Riečický, Filip Starý, Lukáš Talla, Karin Fischerová, Simona Gorbatenková, Nela Hološková, Natália Kovačičová, Marianna Langová, Andrea Lániková, Petra Ngová, Laura Podmajerská, Kristína Veselá a Viktória Žilková.

            Mgr. Soňa Otavová