• Služby v škole počas prázdnin

          • Služby v škole počas prázdnin budú vždy v utorok,

            v čase od  9:00  - 12:00 hod.

            telefonický kontakt: 0911 891 629,

            034 668 26 30,   034 668 22 36

             

            2.7.2024

            Mgr. Mária Gortová

             

            9.7.2024

            Mgr. Roman Švec

             

            16.7.2024

            Mgr. Mária Gortová

             

            23.7.2024

            Mgr. Dušan Chanečka

             

            30.7.2024

            Mgr. Dušan Chanečka

             

            6.8.2024

            Mgr. Mária Gortová

             

            13.8.2024

            Mgr. Roman Švec

             

            20.8.2024

            Mgr. Roman Švec

             

          • OZNAM ŠJ

          • Milí rodičia, žiakov ktorí majú záujem o stravovanie v ŠJ, môžete prihlásiť cez zápisný lístok na školský rok 2024/2025 v kancelárii ŠJ (osobne). Termín prihlasovania a odovzdania zápisných lístkov na školský rok  2024/2025 je

             

            od  19. 8. 2024  (v čase 8,00- 14,00 hod.)

             

            Zápisný lístok  na školský rok 2024/2025  nájdete na stránkach školy, priamo v kancelárii ŠJ a taktiež budú k dispozícii na vchode do ŠJ.   

            Všetky informácie o platbe, odhlasovaní a dotáciách sú uvedené v zápisnom lístku. V prípade otázok volajte na tel. čísla 0918 729 675,alebo 034 668 26 44.

          • Vážený pán riaditeľ, vážený pedagogický zbor, milí žiaci.

          • Je tu ten dôležitý okamih, na ktorý sme všetci čakali deväť rokov. Zazvoní zvonček a všetci sa rozutekáme vlastnou cestou. Chceli by sme poďakovať našim pani učiteľkám a pánom učiteľom, ktorí nás pripravovali na dlhú cestu životom, ktorá nás čaká. Veríme, že sme spolu zažili mnohé nezabudnuteľné chvíle. Mimoriadna vďaka patrí našim triednym pani učiteľkám, ktoré to s nami vôbec nemali ľahké, ale vždy nám pomohli, či už s učením alebo s našimi  problémami. Vždy boli ochotné, trpezlivé a ich priateľský prístup nám spríjemňoval každý deň v škole. A zrazu je tu posledný. Poslednýkrát nám zazvoní školský zvonček, poslednýkrát sedíme v laviciach a poslednýkrát sme tu všetci spolu ako trieda. Ako sa hovorí: „Kde jedna cesta končí, tam druhá začína.“

            Ešte raz vám všetkým zo srdca ďakujeme za krásnych deväť rokov.

            Žiaci 9. ročníka

             

          • Krásy našej prírody

          • Pri príležitosti celosvetovej kampane „Deň Zeme 2024“ zorganizovalo Galantské osvetové stredisko celoslovenskú výtvarnú, fotografickú a literárnu súťaže detí a mládeže s enviromentálnym zameraním „Krásy našej prírody“.  Aj tu naši žiaci získali pekné ocenenia. V prvej kategórii  výtvarnej časti súťaže získala ocenenie Agáta Staníková z 2.A triedy a čestné uznanie Hana Pálková z 2.A triedy. V druhej kategórii získala ocenenie bez udania poradia Sára Reháková zo 6.B triedy  a čestné uznania dostali Ester Reinsch, Lucia Vraňuchová, obidve zo 7.A triedy, a Gabriela Pikálková zo 6.B triedy.

            Vo fotografickej časti súťaže získala v druhej kategórii ocenenie bez udania poradia Tereza Čepková zo 7.B triedy a Terézia Tomčíková zo 6.A triedy  dostala čestné uznanie. Diplomy a ceny boli žiačkam zaslané poštou a následne odovzdané riaditeľom školy  Mgr. Romanom Švecom. Všetkým srdečne blahoželáme.

                                                                                                                                                 Mgr. Emília Krištofíková

          • Proti škodlivým závislostiam bez hraníc

          • Aj v tomto školskom roku sa uskutočnila medzinárodnej výtvarná súťaž „Proti škodlivým závislostiam bez hraníc“. Spomedzi množstva prác zameraných na aktívny postoj proti fajčeniu, užívaniu alkoholu, drog a internetu najviac zaujala porotu práca Sebastiána Skupina z 8.A triedy v druhej kategórii - žiaci ZŠ, RG, ŠZŠ, ZUŠ bez udania poradia. Výstavu, ktorá má okrem umeleckej hodnoty aj preventívny a výchovný charakter podporil aj Trnavský samosprávny kraj. Blahoželáme.

                                                                                                             Mgr. Emília Krištofíková

          • Futbalový turnaj „O pohár riaditeľa školy“

          • V pondelok 24.júna 2024 sa na multifunkčnom ihrisku uskutočnil už v poradí siedmy ročník futbalového turnaja „O pohár riaditeľa školy“. Turnaja sa zúčastnilo 8 družstiev, ktoré boli rozdelení do kategórie mladších a starších žiakov. Hracím systémom každý s každým sa napokon v kategórii mladších žiakov umiestnili jednotlivé družstvá nasledovne: 1.miesto: 4. ročník, 2.miesto: 5.ročník, 3.miesto: 6.ročník. Najlepším strelcom turnaja v tejto kategórii sa stal žiak 6.A triedy Dominik Svatík, najlepším brankárom žiak 5.ročníka Lukáš Sloboda. V kategórii starších žiakov boli výsledky nasledovné: 1.miesto: 8.B, 2.miesto: 9.B, 3.miesto: 8.A. Najlepším strelcom sa v tejto kategórii stal žiak 9.B triedy  Maximilián Dohnáleknajlepším brankárom Damián Belko z 8.B. Za pomoc pri rozhodovaní zápasov ďakujeme p. Felixovi Slobodovi.

            Mgr. Richard Drinka

          • Výlet do KovoZoo

          • Žiaci 3. A, 4. A a 4. B dnes zažili úžasný deň v KovoZOO Uherské Hradište. Slnečné počasie a nádherné kovové zvieratká vyčarili úsmev na tvári všetkým deťom, zostanú im na výlet nezabudnuteľné Zážitky.

          • Finále " Človeče, nehnevaj sa!"

          •  

            Dňa 21.6.2024 sa konalo finále súťaže Človeče, nehnevaj sa v CVČ Holíč. Finalistami boli holíčski žiaci zo ZŠ Bernolákova, Špeciálnej ZŠ a ZŠ Školská. Bol to napätý zápas plný emócií, taktických rozhodnutí, zvratov a do poslednej chvíle sa nedalo predpovedať, kto vyhrá. Hra bola nekompromisná. Nakoniec vyhrali žiaci zo ZŠ Bernolákova, naši žiaci získali krásne druhé miesto a na treťom skončili žiaci zo Špeciálnej ZŠ. Všetci zúčastnení získali malú pozornosť a diplom.

             

          • Živé "Človeče, nehnevaj sa"

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Živé "Človeče, nehnevaj sa" .

            Záver školského roku spríjemnila žiakom v druhom, treťom a štvrtom ročníku zábavná aktivita "Človeče, nehnevaj sa", ktorú pre našich žiakov v netradičnej podobe pripravili pracovníčky holíčskeho CVČ. Figúrkami sa stali žiaci a z napínavých súbojov napokon do finále postúpili žiaci 2.A, 3.B a 4.A. Víťaznému tímu žiakov 4.A srdečne blahoželáme  a CvČ ďakujeme za veselé a hravé doobedie.

             

          • Majstrovstvá školy vo volejbale zmiešaných družstiev

          • V pondelok 17.6.2024 sa v telocvični ZŠ Školská 2, Holíč uskutočnil turnaj vo volejbale zmiešaných družstiev. Turnaja sa zúčastnili 3 tímy zložené z dievčat a chlapcov zo šiesteho až deviateho ročníka. Vo vzájomných zápasoch predviedli všetci volejbalisti výkony na hranici svojich možností aj preto mal turnaj výbornú úroveň. Žiaci mali možnosť ukázať svoje volejbalové zručnosti, ktoré sa naučili na vyučovacích hodinách telesnej a športovej výchovy alebo počas navštevovania volejbalového krúžku na našej ZŠ. Celkovým víťazom turnaja sa po vyrovnaných zápasoch napokon stalo zmiešané družstvo 9.A triedy pred družstvom ôsmakov a tímom z 9.B triedy. Veríme, že aj vďaka tejto športovej akcii bude volejbalových nadšencov na našej škole neustále pribúdať.

            Mgr. Richard Drinka

          • Mravec Gregor-divad.predstavenie

          • Aký je domov dôležitý a že je najbezpečnejším miestom na svete, sa deti mohli presvedčiť v pondelok 17.6. v divad.predstavení Mravec Gregor -  ten si žije svoj jednoduchý život plný povinností vo veľkom mravenisku. Jeho úlohou je každý deň hľadať vodu potrebnú pre zásoby ostatných členov mraveniska. Jedného dňa sa rozhodne odísť a opustiť domov v domienke, že na vysnívanom mieste mu bude lepšie. Čo ho čakalo cestou objavovania a hľadania, to sa deti dozvedeli na záver divad.predstavenia.

          • Školský výlet vo vedeckom parku VIDA Brno

          • Aj koncom tohto školského roka sa žiaci 6.A, 6.B a 7.B zúčastnili školského výletu. Navštívili zábavný vedecký park v Brne, kde si mohli v šiestich tematických celkoch, napríklad o civilizácii, človeku či z oblasti mikrosveta, vyskúšať rôzne atrakcie. Žiaci plní zážitkov sa spokojní vrátili domov.

            Mgr. E. Krištofíková, Ing. J. Ravasová, PaedDr. Petra Ovečková

          • Kroky k umeniu

          • Už na 14.ročníku sa v meste Hodonín stretli mladí výtvarníci na výtvarnom sympóziu  „Kroky k umění“. Dvojice žiakov zo základných, stredých a základných umeleckých škôl  z Moravy a okresu Skalica maľovali  pred Domom kultúry v Hodoníne.  Našu školu reprezentovali dve dvojice žiakov, z 9.A triedy Linda Flajžíková a z 8.B Vanesa Flajžíková. Z 8.A triedy to boli Chiara Kovačičová a Sebastián Skupin. Témou tohto ročníka bol „Paríž 2024 – šport, umenie, fair play“. Fantázii a predstavivosti sa medze nekládli  a vznikli tak krásne výtvarné diela, ktoré po ročnej putovnej výstave budú zdobiť priestory škôl.

                                                                                               Mgr. Emília Krištofíková

          • Exkurzia do Osvienčimu

          • Dňa 3.6. 2024 sa žiaci deviateho a ôsmeho ročníka našej školy zúčastnili jednodňovej exkurzie do bývalého koncentračného tábora Osvienčim v Poľsku. Počas druhej svetovej vojny slúžil ako nemecký vyhladzovací tábor. Prenasledovaní boli predovšetkým Židia, ale aj Rómovia, zajatci a taktiež mnohí ďalší. V Osvienčime zahynulo približne 1,5 milióna nevinných ľudí v plynových komorách, v dôsledku vyhladovania alebo ťažkých prác. Konali sa tu aj nehumánne experimenty.
            Prehliadka tohto tábora pozostávala z dvoch častí - Auschwitz a Birkenau. Žiaci mali možnosť vidieť miesta, kde sa odohrávala jedna z najtragickejších etáp našich dejín - holokaust. Žiaci javili veľký záujem o tému a nebáli sa čokoľvek opýtať. Aj takýmto spôsobom chceme podporiť záujem zo strany študentov o tému holokaustu, pretože ju vnímame ako dôležitú z hľadiska budovania ich hodnotového systému, z hľadiska rozvoja empatie, všeobecného prehľadu, ale aj k poukázaniu na fakt, že odsudzovanie iných na základe rasových, národnostných či náboženských kritérií je v spoločnosti neakceptovateľné.

            Mgr. Ivana Biskupičová

          • Skalická poviedka

          • Do piateho ročníka literárnej súťaže Skalická poviedka sa zapojil v kategórii žiakov 2.stupňa Nathaniel Rehák, žiak 9.B triedy, so svojím textom Hymna slobody. Nathaniel získal za svoju pútavú historickú poviedku Cenu poroty.

            Nathanielovi blahoželáme a želáme mu, aby naďalej pokračoval v úspešnom tvorivom písaní.

            Mgr. Hana Blažeková

          • TeamUp

          • „TeamUp je teambuilding, ktorý je ideálnym miestom na školský výlet. Je to miesto, kde sa snúbi kombinácia športovej a vedomostnej aktivity, ktorá dokonale stmelí školský kolektív. TeamUp  nepozná jednotlivcov. Jediná cesta k úspechu pri plnení výziev je tímová spolupráca.“  Toto motto originálneho zábavného adrenalínového parku v Bratislave prilákalo žiakov našej školy. Žiaci rozdelení do tímov museli zdolať 24 úloh. Úlohy boli kombináciou fyzickej zdatnosti, strategického a logického myslenia, zručnosti v komunikácii. Na žiakov čakali prekážky v podobe logických hádaniek, lezeckej steny, vedomostného kvízu, únikovej miestnosti, hudobného rébusu a mnoho ďalších výziev. Žiaci museli zdolať jednotlivé úlohy, získať indície a vylúštiť hádanky, aby sa im otvorili zamknuté finálne miestnosti.

            Aj keď víťazom mohol byť len jeden tím, tak v tomto prípade sa víťazom stali skutočne všetci. Výzvy, ktorým žiaci museli čeliť, žiakov dokonale preverili. Cez úlohy, ktoré žiaci museli riešiť, spoznali nielen seba ale aj ostatných. Až na tomto mieste sa žiaci skutočne naučili zabojovať jeden za druhého. Preto sa každý žiak stal víťazom.

          • Noc v škole

          • V piatok 14.6.24 deti 3.ročníkov v ŠKD strávili noc v škole. Deti sa na prespávačku veľmi tešili a to veru ešte nevedeli, aký rušný večer ich čaká a až do polnoci.. Pred večerou si deti na šk.dvore zasúťažili. Potom sa presunuli do šk.záhrady, kde si deti poopiekali špekáčiky aj marshmallows. Po zotmení bola pre deti pripravená nočná bojovka, ktorá bola veľmi náročná- museli sa pohybovať po šk.pozemku len s baterkami, hľadali úlohy, ktoré následne riešili. A za odmenu ich ešte čakal ukrytý poklad. Hľadať poklad o polnoci? A na šk.dvore? O tom sa deťom ani nesnívalo. Ale všetci to zvládli a vydržali . Aspoň nebol žiadny problém so zaspaním.

          • Deň detí

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň detí.

            Tohtoročný deň detí bol rozdelený do dvoch termínov. 31.mája nás navštívili členovia Okresného hasičského zboru v Holíči, ktorí deťom ukázali hasičskú techniku, porozprávali im zaujímavosti z hasičskej práce a nezabudli ani na prevenciu a deti upozornili na rôzne nebezpečné situácie, ktoré môžu nastať a tiež ako sa v nich majú deti zachovať. Všetko toto bolo pre deti určite veľmi zaujímavé, no najväčším zážitkom a vyvrcholením celej akcie bola penová show. To bolo radosti a  výskania. Tu sa deti dosýta  vyšantili a vybláznili.

            Pokračovaním bol nemenej zaujímavý deň s členmi poľovníckeho združenia z Holíča a z Gbelov, ktorý sa uskutočnil 13. júna. Poľovníčky a poľovníci prišli v sprievode psov a dravých vtákov. Deti veľmi zaujali informácie o chove a výcviku  týchto zvierat a so záujmom počúvali, čo všetko dokážu, čím sa živia a ako poľovníkom pomáhajú. Súčasťou prezentácie bolo aj "skúšanie". Teší ma, že deti poznali väčšinu odpovedí a deti zasa tešilo, že za odmenu získali krásne pávie perá. Nezabudnuteľnou skúsenosťou pre deti bolo určite aj hladenie dravých vtákov a pozorovanie výcviku psov.

            Záverom sa chcem v mene vedenia školy poďakovať všetým hasičom a poľovníkom, ktorí svoje vedomosti a skúsenosti odovzdali našim prvostupniarom a naplnili ich Deň detí množstvom informácií a skvelých zážitkov.

          • Oznam ŠJ

          • Z dôvodu účtovného ukončenia šk.roka je možné sa odhlásiť zo stravy len do 19.6.2024 vrátane. V prípade ochorenia dieťaťa bude v dňoch od 20.6. - 27.6.2024 umožnené odobrať stravu do obedára. Za pochopenie ďakujeme .

          • Školské majstrovstvá v atletike - OK - 1. miesto, KK - 2. miesto

          • Poslednou športovou postupovou súťažou pre žiakov ZŠ je v novom formáte súťaží atletika družstiev. Každoročne sa jej úspešne zúčastňujú aj žiaci našej školy. V tomto školskom roku sa uskutočnili Majstrovstvá Skalického okresu dňa 15.5.2024 na atletickej dráhe futbalového štadióna v Skalici. Za pekného slnečného počasia  dosiahli naši atléti výborné výsledky, keď mnohí z nich si zlepšili svoje osobné výkony a postavili sa na stupne víťazov. Majstrom okresu sa stalo družstvo našich chlapcov s celkovým počtom 879 bodov.                                                                                                                                          Z jednotlivcov získali :  1.miesto Nikolas Dubecký - skok do diaľky, Samuel Švec - 800m, Maximilián Dohnálek – skok do výšky, 2.miesto  Ayiba Kiaran Mmaduabuchi - vrh guľou, Alexander Dohnálek –skok do výšky a beh na 800m, Štafeta 4x60m, 3.miesto Maximilián Dohnálek – 800m .                                                                                                                                                                                                                                                   Celkové prvenstvo družstva chlapcov znamenalo zabezpečenie si postupu na Majstrovstvá Trnavského kraja.                                                                                                                              

            Dňa 17.5.2024 sa na atletickom štadióne  v Trnave uskutočnili Školské  Majstrovstvá Trnavského kraja. Družstvo našich chlapcov sem prišlo s cieľom umiestniť sa v silnej konkurencii do tretieho miesta a v individuálnych disciplínach získať jedno až dve medailové umiestnenia. Za chladného, daždivého počasia, od prvej po poslednú disciplínu bojovali žiaci našej školy s veľkou chuťou a nadšením. Vzájomne si jeden druhému pomáhali, povzbudzovali sa a z každého vydareného výkonu mali radosť. Po polovici súťaží sme boli dokonca na vedúcej pozícii. Potom však niektoré disciplíny nevyšli podľa našich predstáv, čo nás v konečnom súčte bodov všetkých disciplín zaradilo na celkové výborné 2.miesto.                                                          Družstvo chlapcov súťažilo v zostave : Ayiba Kiaran Mmaduabuchi 9.B, Maximilián Dohnálek 9.B, Alexander Dohnálek 9.B, Marián Vašek 9.B, Martin Hržič 9.A, Nikolas Dubecký 8.A, Samuel Švec 8.A, Tomáš Daňhel 7.A,      

            Z jednotlivcov vystúpili na stupeň víťazov :   

            -  Maximilián  Dohnálek  9.B v skoku do výšky  - 1. miesto                                                                                                -  Nikolas Dubecký  8.A v skoku do diaľky - 1. miesto                                                                                                                 -  Alexander Dohnálek  9.B v skoku do výšky - 2.miesto, v behu na 800m - 2. miesto,                                                      -  Nikolas Dubecký, Alexander Dohnálek, Maximilián Dohnálek, Marián Vašek v štafete 4x60m-2.miesto    

            -  Ayiba Kiaran Mmaduabuchi vo vrhu guľou -  4. miesto,                                                                                         - Martin Hržič v hode vortexom - 4.miesto, Samuel Švec v behu na 800m - 5.miesto,                           -  -- Maximilián Dohnálek v behu na 800m – 6.miesto, Marián Vašek v hode vortexom – 6. miesto,

            Vedenie školy blahoželá chlapcom  k dosiahnutému úspechu a ďakuje im za vzornú reprezentáciu školy.