• 60. výročie založenia školy

          • V živote každého človeka sú chvíle, na ktoré sa nezabúda. K takýmto okamihom patrí nepochybne aj  významné jubileum -  60 rokov od založenia našej školy. Každé jubileum je príležitosťou na spomienky a stretnutia, ale aj na bilancovanie dosiahnutých  úspechov .

            V dejinách vývoja je 60 rokov ako kvapka v mori, avšak 60 rokov v živote človeka ako jednotlivca či organizácie je to už veľa. Je to vek múdrosti a získaných skúseností. Generácie bývalých i súčasných pedagógov odovzdávali svoje vedomosti a vychovávali mnoho mladých ľudí. Naši žiaci sú dnes našimi kolegami. A ktovie koľkí budúci učitelia, lekári, záchranári a možno aj vedci sedia teraz v našich školských laviciach.

            Svet sa mení a s pribúdajúcimi rokmi sa menila aj naša škola. V súčasnosti naša škola nezaostáva, nestagnuje, naopak modernizuje a napreduje. Vytvára a organizuje stále množstvo akcií, podujatí, aktivít a súťaží, kde môžu žiaci uplatniť svoj talent a schopnosti. A svojimi úspechmi nám všetkým dokazujú, že naša snaha niečo ich naučiť, nebola zbytočná.

            Piatkové popoludnie sa nieslo v duchu osláv 60. výročia založenia Základnej školy na Školskej ulici. Priestory kultúrno-osvetového centra sa zaplnili slávnostne naladenými učiteľmi, bývalými i súčasnými zamestnancami školy, pozvanými hosťami a predstaviteľmi mesta.

            V úvode slávnostného večera sa prítomným prihovoril riaditeľ školy Roman Švec i primátor mesta Zdenko Čambal. Vo svojom príhovore riaditeľ školy vyzdvihol prácu všetkých zamestnancov, ktorí sa podieľajú na chode školy a poďakoval všetkým učiteľom i nepedagogickým pracovníkom za ich obetavú prácu .

            Pre svojich učiteľov si pripravili program súčasní i bývalí žiaci, ktorí všetkým hosťom spríjemnili tento deň. Slávnostnú akadémiu otvorila básňou Patrícia Polláková a piesňou Lucia Časová. Hudobné okienko okrášlili svojím umením aj Nicolas Dubecký hrou na klavíri a Dominik Prokeš na akordeóne. Úradujúca Majsterka Európy vo fitness Alexandra Gorbatenková predviedla veľkolepú gymnastickú zostavu, následne spestrili večer tanečné vystúpenia skupiny ŠandS, ktorej členkami sú aj naše žiačky Chiara Kovačičová, Sofia Tongeľová a Karin Bitalová.

            Kultúrny zážitok ukončila nádhernou piesňou z muzikálu Bedári Lucia Časová.

            Po slávnostnom programe nasledoval čas na spoločné rozhovory a spomínanie. Zábava pokračovala pri tónoch kapely Slza.

            S úctou a uznaním venujeme spomienku všetkým zamestnancom a absolventom našej školy a želáme si, aby v duchu svojich predchádzajúcich úspechov škola kráčala k novým úspechom, aby sme my, učitelia, boli hrdí na svojich žiakov a žiaci a rodičia na svoju školu.