• Hollého pamätník - krajské kolo

          • Dňa 30. apríla 2024 sa v Západoslovenskom múzeu v Trnave uskutočnilo krajské kolo súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy Hollého pamätník. Našu školu reprezentovala víťazka okresného kola Linda Flajžíková ( 9.A ), ktorá si skvelým výkonom v silnej konkurencii vybojovala krásne 2. miesto.

            Srdečne gratulujeme!

          • Deň Zeme v ŠKD

          • 22.apríl je Dňom Zeme na celom svete. Deti sa učia už v tomto veku, ako pomôcť a chrániť našu planétu. Až v piatok 26.4. nám počasie umožnilo uskutočniť na školskom dvore pre deti akciu pod názvom " Čo je lepšie?". Deti hľadali kartičky a plnili rôzne úlohy, ale hlavne vyberali správne odpovede, čo je pre našu planétu najlepšie.

          • Malé a veľké zvieratká našich lesov

          • Aj v tomto školskom roku organizovala Okresná poľovnícka komora výstavu trofejí, v rámci ktorej sa naši žiaci zapojili do výtvarnej súťaže „Malé a veľké zvieratká našich lesov“.

            Vyhodnotenie prebehlo apríli počas výstavy na Holíčskom zámku.

            V kategórii žiaci ZŠ 1.a.2. ročník sa na 1.mieste umiestnila Agáta Staníková z 2.A triedy a v kategórii 5.a.9. ročník sa na 1.mieste umiestnila Gabika Pikálková zo 6.B triedy.  

            Srdečne blahoželáme.                                                            Mgr. Emília Krištofíková

          • Vesmír očami detí

          • Vyhodnotenie, v poradí už 39.ročníka výtvarnej súťaže „Vesmír očami detí“, sa 18.4. konalo v  Záhorskom osvetovom stredisku v Senici. Na spoločnej výstave a vernisáži okresov Skalica a Senica sa zúčastnili aj žiačky našej školy. Do súťaže mohla škola zaslať za každú kategóriu 10 prác a v jednotlivých kategóriách za každý okres odborná porota vybrala päť bez udania poradia. Tieto práce následne postupujú do celoslovenské kola, ktorého organizátorom je Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove. Za našu školu bola ocenená v II. kategórii Nina Zethyová z 2.A triedy           pod vedením Mgr. M. Kubincovej. V III. kategórii porota ocenila prácu Denisy Herudovej z 9.B triedy pod vedením Mgr. E. Krištofíkovej. V celoslovenskom kole držíme palce.

                                                                         Mgr. Emília Krištofíková, Mgr. Miriam Kubincová

          • Zážitková hodina s prváčikmi

          • V stredu 17. apríla ôsmaci pripravili hodinu plnú zážitkových aktivít pre žiakov prvých ročníkov v školskej jedálni.

            Na začiatku hodiny dievčatá deti privítali, zacvičili si spolu  v rytme detských piesní a rozdelili sa do štyroch skupín. Každý prváčik dostal svoju účastnícku kartičku, do ktorej mu po splnení úlohy ôsmaci a ôsmačky dali pečiatku.

            Aktivity, v ktorých si deti merali sily, boli: Prekážková dráha, Streľba na bránku, Obrie piškvorky a Puzzle. Deti si formou hry precvičili logické myslenie, spoluprácu v skupine, jemnú motoriku, priestorovú orientáciu, sústredenosť a zlepšili si tak schopnosti, ako sú pamäť, porovnávanie, triedenie a rozpoznávanie problémov.

            Prváčikovia boli veľmi disciplinovaní a sústredení. Všetci splnili úlohy na výbornú, za čo získali pečiatku do svojej účastníckej kartičky a odniesli si malú sladkú odmenu.

            Veľké poďakovanie patrí žiakom 8.A a 8.B triedy: Vaneske Flajžíkovej, Sabínke Veselskej, Markusovi Hrnčiríkovi, Nelke Ivánkovej, Michaele Gyenešovej, Samuelovi Zborilovi, Patrícii Dobiášovej, Lucii Jandovej, Emmke Kepákovej, Alexandre Filickej a Nikolasovi Dubeckému.

            Šikovní ôsmaci sa s nadšením pripravili na aktivitu a pekne sa venovali našim malým kamarátom. Dúfame, že sa všetkým zážitková hodina páčila a užili si tak zábavu v kolektíve.

            Mgr. Ivana Hílková, Mgr. Hana Blažeková

          • Kúzelná chémia

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Kúzelná chémia.

            V piatok 5. apríla naši prváčikovia navštívili učebňu chémie, kde im žiačky ôsmeho ročníka pod vedením Mgr. Ing. Anny Šafránkovej predviedli rôzne chemické kúzla. Mnohé z nich boli spojené s pozeraním krátkych rozprávkových príbehov, po ktorých nasledovalo kúzlenie. Napríklad videli, ako vzniká farebný duch z Aladinovej lampy, alebo ako sa valí nezastaviteľná kaša ako v rozprávke Hrnček var a mnoho iných kúzelných pokusov. Veríme, že sa deťom toto rozprávkové stretnutie s chémiou páčilo a ďakujeme všetkým, ktorí sa prípravy a realizácie chemického kúzlenia zúčastnili.

                                                                                                                                             vedenie školy

          • Plavecký výcvik

          • V mesiaci marec sa žiaci druhých ročníkov zúčastnili plaveckého výcviku v Senici. Plavecký kurz absolvovalo 46 žiakov, v celkovom rozsahu 20 vyučovacích hodín.

            Cieľom kurzu bolo naučiť deti základným plaveckým zručnostiam hravou formou, využiť pozitívny vplyv plávania na správny fyzický a psychický rozvoj detí. Zároveň zvýšiť záujem o šport a motivovať k pravidelnému aktívnemu pohybu.

            Hlavnou náplňou plaveckého výcviku bolo oboznámiť deti s plaveckou technikou a prekonávať strach z vody.

            Pod vedením inštruktorov si osvojili rôzne plavecké štýly – kraul, prsia  a znak, ako i skoky do vody.

            Celý kurz bol ukončený plaveckými pretekmi, za čo každý dostal „Mokré vysvedčenie“ a ako odmenu si užili jazdu na tobogánoch a vírivku.

                                                                                                    Mgr. Miriam Kubincová

          • Noc s Andersenom

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Noc s Andersenom.

            „Noc s Andersenom“ sa uskutočnila 21.3.2024. Zúčastnili sa jej žiaci 2.C a 4.C spolu so svojimi triednymi učiteľkami: Mgr. Sylviou Smaženkovou a Mgr. Andreou Tomčíkovou. Žiaci mali možnosť preskúmať fascinujúci svet Andersenových rozprávok a kníh, zapojiť sa do rôznych tvorivých dielní a hier a stráviť spoločné chvíle s kamarátmi. Prenocovanie v škole bolo pre žiakov  veľkým zážitkom, ktorý ich zbližoval nielen s kamarátmi, ale aj s učiteľmi. Atmosféra v škole bola plná radosti, smiechu a zábavy. Žiaci si užili aj večerný program, ktorý zahŕňal filmový večer s premietaním Andersenových rozprávok a nočné čítanie rozprávok s prekvapením – návštevou Andersenovho ducha.

                     „Noc s Andersenom“  poskytla žiakom iný pohľad na svet literatúry a zároveň posilnila  ich kamarátske väzby a tímovú spoluprácu. Veríme, že táto literárna zážitková aktivita sa stane pravidelnou tradíciou našej školy a že  na ňu budeme ešte dlho spoločne so žiakmi spomínať.

                                                                                                                                                         riaditeľstvo školy