• Testovanie 9 2024

          • Testovanie 9 2024 sa uskutoční dňa 20. marca 2024 (v stredu) z predmetov slovenský jazyk a literatúra a matematika. Špecifikácie testov T9 2024 sú zverejnené na stránke NIVaM https://www2.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9 v časti Dokumenty na stiahnutie.

          • Slovensko, krajina v srdci Európy

          • Začiatkom februára sa uskutočnilo vyhodnotenie  jubilejného 15. ročníka prestížnej celoslovenskej výtvarnej súťaže s medzinárodnou účasťou „Slovensko, krajina v srdci Európy“, ktorú organizujú MŠVVaM SR a Škola umeleckého priemyslu, Sklenárova 7                  v Bratislave.  Mottom tohto ročníka „Slovensko moje, otčina moja, krásna si ako raj...“  bolo venované 30. výročiu vzniku samostatnej Slovenskej republiky.                                               Porotu v tomto ročníku najviac zaujala fotografia Chiary Kovačičovej z 8.A triedy, ktorá si na slávnostnom vyhodnotení v Bratislave prevzala za 1. miesto vo svojej kategórii diplom a vecnú cenu.   Srdečne blahoželáme.

                                                                                   Mgr. Emília Krištofíková

          • Hurbanov pamätník - I. stupeň

          • 21. februára sa uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hurbanov pamätník pre I. stupeň. Súťaže sa zúčastnili žiaci, ktorí postúpili z triednych kôl a  súťažilo sa v dvoch kategóriách - v poézii a v próze.

            Všetky deti, ktoré sa súťaže zúčastnili, si zaslúžia veľký obdiv, pretože naučiť sa spamäti text, naučiť sa ho recitovať a nakoniec vystúpiť pred porotou a spolužiakmi z iných tried a ročníkov, chce naozaj veľa trpezlivosti a odvahy. Súťažiacich bolo veľa a každý recitoval, ako najlepšie vedel. Porota mala veru neľahkú úlohu. Vypočula si množstvo zaujímavých, zábavných i dojemných textov, ktoré žiaci recitovali a potom vybrala tých najlepších recitátorov. Každý zúčastnený túžil zvíťaziť, žiaľ, porota musela vybrať len niekoľkých. Víťazi boli šťastní, na ostatných tvárach bolo badať sklamanie i smútok. Verím však, že toto rýchlo pominie a zostane len dobrý pocit, že sa zúčastnili školského kola, aby ukázali svoje schopnosti a recitačné umenie. Blahoželáme úspešným súťažiacim a žiakom postupujúcim do obvodného kola súťaže prajeme veľa šťastia.

             

          • Karneval

          •                Piatkový podvečer patril všetkým deťom, ktoré majú radi tanec a zábavu. Stretli sme sa v pekne vyzdobenej školskej jedálni s dobrou a veselou náladou a veľkou chuťouporiadne sa zabaviť. Keď do miestnosti vošli deti v karnevalových maskách, razom sme sa všetci ocitli v krásnej rozprávke, ktorú ste nikto nikdy nečítali a veru ani nevideli. Deti mali oblečené krásne nápadité kostýmy a všetci sme sa cítili , ako by sme boli na rozkvitnutej letnej lúke, ktorá hýri všetkými farbami.

                            Na „parkete“ nám predvádzali svoje tanečné kreácie princezné a princovia, šľachtičné a mušketieri, mačky aj tigre, lienky aj motýle. Prišla lekárka aj kuchárka, ninjovia aj ochrancovia zákona, stále obľúbený Harry Potter a Wednesday Addamsová. Nechýbali tanečnice, čarodejníci, športovci a mnohí iní. Mohli sme tu zazrieť krásne a nápadité kostýmy akými boli Pávia kráľovná a Slnečná pani.

            Deti si medzi tanečnými kolami potrebovali aj oddýchnuť, a tak sme tento priestor využili. Tanec striedali zábavné súťaže, ktoré majú deti vo veľkej obľube.

            Rozlúčili sme sa po vyše dvojhodinovej zábave plní tých najlepších dojmov z peknej akcie.

            Do videnia o rok v nezabudnuteľnej rozprávke. 

                                                                                                                                     Jarmila Martinkovičová

             

          • LYŽIARSKY KURZ - KRPÁČOVO

          • V dňoch 11.2.2024 - 16.2.2024 sa 39 žiakov našej školy zúčastnilo Lyžiarskeho výcvikového kurzu v Nízkych Tatrách. Za miesto pobytu sme opäť zvolili  osvedčený hotel Hydro v rekreačnej oblasti Krpáčovo, kde sme  v blízkosti hotela aj lyžovali. Hoci podmienky na lyžovanie tento rok neboli úplne ideálne, lyžiarsky výcvikový kurz prebiehal podľa výcvikového plánu a splnil svoj cieľ. Žiaci boli rozdelení do štyroch družstiev podľa svojich lyžiarskych skúseností. Počas kurzu  si osvojili nové zručnosti a schopnosti ovládať lyže, používať obslužné zariadenia na svahu, rešpektovať ostatných účastníkov zjazdovky a dodržiavať medzinárodné pravidlá lyžovania na verejných svahoch. Žiaci boli počas celého týždňa disciplinovaní, dodržiavali dohodnuté pravidlá, v sťažených podmienkach lyžovania, aj napriek častým pádom, to nevzdávali a snažili sa čo najviac naučiť.

            Na zdravotný stav žiakov dohliadala zdravotníčka. Zároveň kontrolovala ich osobnú hygienu, zdravotný stav a každý deň kontrolovala poriadok a čistotu izieb.

            Všetkým žiakom boli na záver udelené osvedčenia o absolvovaní kurzu a sladkosti.

            Odkaz účastníkov lyžiarskeho kurzu:
            „Na lyžiarsky v dobrom spomínať budeme a nikdy naň nezabudneme. Tí, čo na lyžiarsky nešli, o zábavu prišli...“

            Mgr. Soňa Otavová

             

        • Bábkové divadlo
          • Bábkové divadlo

          • V pondelok 19. februára zavítalo k našim prváčikom bábkové divadlo Lienka. Bábkoherci predviedli deťom svoje umenie v interaktívnej rozprávkovej hre O neúctivom princovi. Príbeh bol nielen zábavný, zaujímavý, ale hlavne veľmi poučný. Všetko skončilo dobre, tak ako sa na správnu rozprávku patrí: princ sa naučil, ako sa treba správať k ľuďom v jeho okolí a deti získali pekný umelecký zážitok.

          • „Búranský fašang“ na škole

          • V Borskom Mikuláši sa snúbi kultúra s folklórom najmä v čase fašiangov. Mládenci v krojoch so šabľou, slaninár a pokladník pod vedením richtára za sprievodu kapely chodia v pondelok a v utorok pred popolcovou stredou po dedine, dom od domu, skáču „ pod šable “ a následne vyzvŕtajú dievčiny a ženy v ľudovom tanci. Hospodára vyplatia “ferulou“. Táto fašiangová tradícia nadväzuje na udalosť z dávnej minulosti, keď mladí chlapci z „Búrov“ šabľami vyhnali Turkov z dediny a tak ju zachránili pred istou záhubou.

            V rámci šírenia „búranských tradícií“ do okolitých dedín a miest prišli 9. 2. 2024 „búranskí šabliari“ predviesť svoj šabľový tanec aj  do ZŠ Školská 2, Holíč. Pred zrakmi malých i veľkých divákov niekoľkokrát predviedli svoje tanečné umenie, ktoré prítomní ocenili dlhotrvajúcim potleskom. A ako „šabliari“ sľúbili, o rok prídu do Holíča svojím vystúpením opäť vyčariť úsmev na tvári všetkým „fašianguchtivým“ divákom.

            Mgr. Richard Drinka

          • Mimoriadne prerušenie vyučovania- oznámenie

          • V súlade s §150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov a na základe odporúčania RÚVZ v Senici riaditeľ školy so súhlasom zriaďovateľa mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v Základnej škole, Školská 2, Holíč v dňoch od 5.2.2024 do 7.2.2024 (vrátane) z dôvodu vysokého epidemiologického výskytu akútnych respiračných ochorení.

            Zároveň oznamujeme, že z uvedeného dôvodu v tieto dni nie je možno zabezpečiť ani činnosť školského klubu detí. Žiaci budú zároveň odhlásení zo stravy v ŠJ.

            Riadne vyučovanie bude obnovené 8. februára 2024 (t.j. vo štvrtok).

            Ďakujeme za pochopenie.

            Riaditeľstvo školy