• Týždeň športu

          • Od 23. - 30.9. prebieha Európsky týždeň športu na podporu športu a pohybových aktivít. Aj v tomto roku sa deti z ŠKD zúčastnili tejto aktivity. Prialo nám počasie, tak deti si zašportovali na šk.dvore aj v telocvični.

          • Kolieskový deň ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Kolieskový deň ŠKD.

            V rámci Európskeho týždňa mobility 22.september je Dňom bez áut. Deti si do ŠKD priniesli kolobežky, kolieskové korčule a bicykle. Vytvorili sme si na šk.dvore dopravné ihrisko, kde deti museli dodržiavať dopravné predpisy. Deti na bicykloch zasa navštívili Kostol sv.Margity v Kopčanoch. Touto akciou sme chceli poukázať najmä na to, že pešia a cyklistická doprava je ekologická a neznečisťuje naše životné prostredie a zároveň má veľký význam pre ľudské zdravie.

          • Dni európskeho kultúrneho dedičstva

          • V piatok 8. septembra 2023 si trieda 8. A v rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva prezrela historické pamiatky mesta Holíč. Od sprievodkyne kancelárie TIK slečny Fondrkovej sme sa dozvedeli mnohé zaujímavostí z histórie Holíčskeho zámku, v ktorom sme si mohli pozrieť zámockú kaplnku či čínsku sálu, ale aj výrobky z holíčskej fajansy. Ďalej naše kroky viedli na kopec Hrebeň s rozhľadňou a s Veterným mlynom. Navštívili sme evanjelický kostol, a pravoslávny kostol, počúvali texty z cyriliky a žiaci si mohli vyskúšať zvonenie na zvony. Páter Matúš nás previedol kostolmi Božského srdca a Sv. Martina, kde nám spolužiak Nikolas Dubecký zahral niekoľko skladieb na organe, čím spestril a príjemne zakončil výklad našich sprievodcov.

            Mgr. Ivana Hílková

             

          • DIGITFOTO 2023

          • Počas prázdnin sa v Galante uskutočnilo vyhodnotenie celoslovenskej súťaže a prehliadky neprofesionálnej fotografickej tvorby s medzinárodnou účasťou Digitfoto Galanta.  Slávnostného vyhodnotenia, ktoré sa uskutočnilo 12.augusta v reprezentatívnych priestoroch Renesančného kaštieľa v Galante, sa zúčastnila Michaela Gyenešová z 8.B triedy, ktorej porota udelila 2.miesto v kategórii do 25 rokov. Srdečne blahoželáme.                                   Mgr. Emília Krištofíková

          • Slávnostné otvorenie školského roka

          • Či chceme alebo nie, kalendár je aj tento rok neúprosný a koniec prázdnin je tu. V pondelok 4. septembra 2023 sa opäť otvorili brány našej školy. Najvýznamnejšia udalosť to bola určite pre našich prváčikov a ich rodičov. Deti s napätím očakávali náručie novej pani učiteľky a svoju krásnu prvácku triedu.

            Po príhovore riaditeľa školy sa za prítomnosti predstaviteľov mesta Holíč uskutočnilo slávnostné privítanie žiakov a ich rodičov. Primátor mesta Zdenko Čambal, spoločne s riaditeľom školy Romanom Švecom, zaželali pedagógom i žiakom úspešný školský rok 2023/2024 a popriali im veľa radosti z učenia.

            Vykročme všetci do nového školského roka pravou nohou s potrebnou dávkou slušnosti, trpezlivosti, tolerancie, empatie a s úsmevom na tvári! Veľa šťastia!