• Pokojné vianočné sviatky
          • Pokojné vianočné sviatky

          • Milé deti, milí rodičia, učitelia, zamestnanci a priatelia našej školy,

            Vianoce čisté, biele ako sneh, v živote len radosť, šťastie, zdravie a smiech,

            k tomu silvestrovskú náladu a v novom roku rodinnú pohodu.

            Vám zo srdca úprimne praje vedenie školy. 

          • Medzinárodná detská výtvarná súťaž Lidice

          • V týchto dňoch si z rúk riaditeľa školy Mgr. Romana Šveca prebrala čestné uznanie a vecnú cenu žiačka 5.B triedy Sára Reháková. Súťaž sa uskutočnila v minulom školskom roku. Pod vedením p. uč. Sylvie Chochláčkovej vytvorila na tému „Múzeum“ starý meč a čestné uznanie jej bolo udelené v kategórii výtvarné objekty. Blahoželáme.          

            Mgr. Emília Krištofíková

          • MIDIcoolvolley – Chlapci

          • Žiaci našej školy sa dňa 1. decembra 2022 po zdolaní družstva žiakov reprezentujúcich ZŠ Mallého, Skalica stali celkovými víťazmi okresného kola štvorčlenných družstiev vo volejbale žiakov 6.-8.ročníka ZŠ. O tento pekný úspech sa zaslúžili Alexander Dohnálek (8.B), Maximilián Dohnálek(8.B), Timotej Ralbovský(8.A) a Martin Hržič(8.A). Svojím víťazstvom si zabezpečili postup na Majstrovstvá trnavského kraja.

                                                                                            Mgr. Richard Drinka

          • Technická olympiáda – okresné kolo

          • V mesiaci november sa uskutočnilo okresné kolo Technickej olympiády. V tejto súťaži nás reprezentovali :

            I. kategória B – jednotlivci – Matej Králiček (7.A) – obsadil 3. miesto

            II.kategória A – dvojice – Patrik Batka (9.B) a Radovan Filický (9.B) – obsadili 3. miesto.

            Žiakov na súťaž pripravoval p.uč. Ing. Jozef Pavlík. Gratulujeme.

          • Vianočný program

          • Na našej škole sa uskutočnili v dňoch 14.12. a 15.12. 2022 vianočné besiedky. Žiaci 2. stupňa si pre svojich mladších spolužiakov a pozvaných škôlkarov pripravili veselú vianočnú rozprávku (skúste hádať podľa fotografií), tance, piesne a recitáciu. Svojím programom navodili tú pravú vianočnú atmosféru a odmenou pre vystupujúcich žiakov bol záverečný búrlivý potlesk, ktorým nám malí návštevníci dali najavo, že sa im vianočný program skutočne páčil.

            Riaditeľstvo školy vyslovuje veľké ďakujem všetkým účinkujúcim žiakom a p. uč. L. Kovačičovej a S. Otavovej  za realizáciu programu.

          • Oznámenie o mimoriadnom prerušení vyučovania

          • V súlade s §150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov a na základe odporúčania RÚVZ v Senici riaditeľ školy so súhlasom zriaďovateľa mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v Základnej škole, Školská 2, Holíč v dňoch od 20.12.2022 do 22.12.2022 (vrátane) z dôvodu vysokého epidemiologického výskytu akútnych respiračných ochorení.

            Zároveň oznamujeme, že z uvedeného dôvodu v tieto dni nie je možno zabezpečiť ani činnosť školského klubu detí. Žiaci budú zároveň odhlásení zo stravy v ŠJ.

            V prípade potreby si žiaci, ktorí neboli v škole minulý týždeň a 19.12.2022, môžu prísť vyzdvihnúť pomôcky do školy v utorok doobeda /napr. pracovné zošity, učebnice, úbor na TSV,.../.

            Ďakujeme za pochopenie.

            Vedenie školy


            Riadne vyučovanie bude obnovené po vianočných prázdninách 9.1.2023.
             

          • OZNAM Školskej jedálne.

          • Z dôvodu účtovného ukončenia kalendárneho roka, je možné sa odhlásiť zo strav1 len do 19.12.2022 vrátane. V prípade ochorenia dieťaťa bude umožnené v dňoch od 20.12.2022 – 21.12.2022 odobrať stravu do obedára.

            Za pochopenie ďakujeme ŠJ.

          • Výtvarné súťaže – „Ríša divov“ a „Mladý Picasso“

          • V mesiaci december sa uskutočnilo vyhodnotenie 3.ročníka výtvarných súťaží, ktoré organizovalo CVČ Holíč. Pre žiakov prvého stupňa pod názvom „Ríša divov“ a pre žiakov druhého stupňa „Mladý Picasso“. Spomedzi množstva prác boli ocenení  Sebastián Ndoya zo 4.C triedy pod vedením p.uč. Michaely Herainovej a Simona Konečná z 9.B triedy pod vedením p.uč. Emílie Krištofíkovej. Žiaci si diplom a vecné ceny  prevzali na vernisáži výstavy v CVČ. Blahoželáme.

                                                                                      Mgr. Emília Krištofíková

          • Mikuláš v škole

          • „Na svätého Mikuláša býva v nebi veľký ruch,

            anjelici všetkým deťom robia účty zo zásluh.“

             

                 Veru,  a nielen tam, aj u nás v škole už od rána na sviatok svätého Mikuláša bol riadny ruch. Najpr veľký slamený panáčik zvolával všetkých do školy, pýtal sa, či nezaspali a prišli načas. A potom, keď všetko okolo ôsmej stíchlo, bolo počuť zvonenie a prišiel medzi našich najmenších prváčikov a druháčikov priamo k rozžiarenému vianočnému stromčeku svätý Mikuláš  spolu s  anjelikmi a čertmi. Svätý Mikuláš si vypočul ich pekné básne a piesne, popýtal sa ich, ako sa im v škole darí a či poslúchajú. Za ich veľkú usilovnosť ich odmenil  sladkým adventným kalendárom. Rovnako navštívil aj všetky deti na prvom stupni a nezabudol pozrieť aj piatakov, aby zistil, ako sa im darí na druhom stupni.

                 Za veľkú radosť počas Mikulášskej nádielky patrí úprimná vďaka našim deviatakom – Patrikovi Batkovi,  Amake L. Ayiba, Luise Krakau, Petrovi Jonáštikovi,  Davidovi Pukančíkovi a Markéte Urbánkovej . 

                                                      Mgr. Jana Belicová  

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • V utorok 8. novembra 2022 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo olympiády v anglickom jazyku v kategórií 1A a 1B. Svoje vedomosti si porovnalo 23 súťažiacich z 5. až 9. ročníka.

            V kategórii 1A sa šúťažiaci  z 5. až 7. ročníka  umiestnili nasledovne:

            1. miesto - Michal Dinka 7.A

            2. miesto - Dominik Antálek 7.A

            3. miesto - Michal Jaša 7.B

            V kategórii 1B 8. až 9. ročník boli úspešnými riešiteľmi žiaci:

            1. miesto - Patrik Batka 9.B
            2. miesto - Amaka Loreal Aiba 9.B
            3. miesto - Simona Konečná 9.B

            Gratulujeme!             

            Mgr. Ivana Hílková

          • Deň vojnových veteránov

          • V piatok 11. novembra sme si pripomenuli „Deň vojnových veteránov“. O 11. hodine a  11. minúte sa symbolicky rozozneli zvony kostola Božského Srdca v Holíči.  Pri tejto príležitosti sa na Námestí mieru pri Pomníku padlých uskutočnil spomienkový akt kladenia symbolických červených makov.  V spolupráci s Mestom Holíč ho pripravila Základná organizácia Jednoty dôchodcov Slovenska. Na akte sa zúčastnili aj žiaci 5. ročníka našej školy. Položením kvetu červeného maku si žiaci uctili  všetkých, ktorí zahynuli počas rôznych ozbrojených konfliktov.