• Zápis do 1. ročníka

          • Milí rodičia,

            zápis do 1. ročníka sa uskutoční 4. a 5. apríla 2023 v čase od 13.00 do 17.00 hod.

            Je určený pre všetky deti, ktoré do 31. 8. 2023 dovŕšia šiesty rok a pre deti, ktoré mali v minulom školskom roku povolené pokračovať v predprimárnom vzdelávaní (odklad).

            Elektronickú prihlášku si môžete vyplniť na tejto stránke, v hornom menu. Ak nemáte možnosť elektronického vyplnenia,  vypíšete si osobne prihlášku pred zápisom.

            Príďte so svojím dieťaťom a so sebou si prineste: rodný list dieťaťa, občiansky preukaz, 15 eur na potreby pre prvákov, potvrdenie o školskej zrelosti / nezrelosti a v prípade, že je Vaše dieťa zdravotne znevýhodnené, prineste aj príslušnú zdravotnú dokumentáciu.

            Ak chcete zaškoliť dieťa, ktoré ešte nedovŕšilo šesť rokov, musíte podať žiadosť o predčasné zaškolenie spolu so súhlasným vyjadrením pediatra a Centra pedagogicko-psychologického  poradenstva a prevencie. Vzor žiadosti si môžete stiahnuť pod textom.

        • Karneval
          • Karneval

          • Fašiang je obdobie, kedy sa všetci zabávajú, veselia a hodujú. A tak to bolo i u nás v škole. Posledný deň pred jarnými prázdninami sa vo vyzdobenej šk.jedálni stretli rôzne masky - princezné,zvieratká, šašovia...veru sa to nedá všetko popísať. Týmto chceme poďakovať všetkým rodičom, ktorí pomohli masky obstarať ale i vytvoriť.  Celý program sprevádzala perfektná hudba s perfektnými predtanečníčkami. Masky tancovali, zabávali sa a súťažili v rôznych úlohách, za ktoré boli odmenené sladkou odmenou. A že sa deti skvele zabávali,môžete vidieť na fotkách.

          • Testovanie 9 2023

          • Externé testovanie žiakov 9. ročníka s názvom Testovanie 9 2023 sa uskutoční dňa 22. marca 2023 z predmetov slovenský jazyk a literatúra a matematika. Náhradný termín je naplánovaný na 4. apríla 2023 v krajských mestách.

          • Žiadosť o poukázanie podielu 2% z príjmu PO a FO za rok 2022.

          •             Vážení rodičia a priatelia atletiky,

                        AK Junior Holíč spoločne so školským strediskom talentovanej mládeže Vás žiada o 2% z daní PO a FO. Peniaze, ktoré takto získame, použijeme na rozvoj atletiky detí a mládeže z Holíča a okolia. V súčasnosti je v atletickom klube viac ako 40 detí a 20 juniorov. Už dlhodobo dosahujú holíčski atléti pod vedením skúsených trénerov vynikajúce výsledky na celoslovenských i medzinárodných podujatiach.

            V roku 2022 získali 1 zlatú, 1 striebornú a 2 bronzové medaily na  majstrovstvách SR a 10 medailí na majstrovstvách Západoslovenskej oblasti (kraj TT, TN, NR).

                        Za 30 ročnú históriu tréneri AK vychovali i niekoľko reprezentantov SR: Matúša Bubeníka, Moniku Zavilinskú, Adama Bayera, Michala Ďurkáča, Ondreja Marenčíka, Renátu Váňovú, Tomáša Palkoviča a Jána Matúša.

            Tlačivo na poukázanie 2% z daní si môžete stiahnuť pod textom. Vyplnené tlačivo odovzdajte pánovi Rudolfovi Roučkovi alebo priamo v škole pánovi Romanovi  Švecovi.

            Ďakujeme.

             Vyhlasenie_2__r._2023-1.pdf

          • Oznam pre rodičov - informácie od spoločnosti Rajo - školské mlieko

          • Vážení rodičia,

            dlhodobou stratégiou spoločnosti RAJO v rámci Školského programu je sprostredkovať čo najväčšiemu počtu žiakov dotované mliečne produkty prostredníctvom siete škôl na Slovensku.

            Preto je nám ľúto, že vám musíme oznámiť, že pre neočakávane vysoký záujem škôl a žiakov zapojených do Školského programu o dotované RAJO mliečne produkty došlo aktuálne k vyčerpaniu štátnych a európskych prostriedkov pomoci na zabezpečenie bezplatnej dodávky do školských zariadení pridelených našej spoločnosti.

            I napriek tomu, že vzniknutú situáciu intenzívne riešime s kompetentnými organizáciami, musíme, žiaľ, momentálne pozastaviť predaj našich mliečnych výrobkov do školských zariadení za dotované ceny.

            Do vyriešenia situácie znižujeme cenu mliečnych nedotovaných

            výrobkov v našich školských automatoch od 15.2.2023 nasledovne:

            • Brejky biele mlieko 3,5% 250 ml na 0,40 EUR / ks
            • Brejky biele mlieko bezlaktózové 3,5 % 250 ml na 0,50 EUR / ks

            Cena všetkých nedotovaných ochutených mliek ostáva 0,60 EUR / ks.

            O aktuálnej situácií Vás budeme priebežne informovať.

                                  Ďakujeme veľmi pekne za pochopenie.

                                                                                                  Team školské mlieko

                                                                                                           RAJO s.r.o.

             

          • Lyžiarsky výcvik

          • V termíne od 05.02. do 10.02.2023 žiaci konečne po dvoch rokoch absolvovali lyžiarsky výcvik v rekreačnom stredisku Krpáčovo. Dočasným domovom počas výcviku nám bol Horský Hotel Hydro. Za vedenie, organizáciu a samotný výcvik boli zodpovední pán riaditeľ Mgr. Roman Švec, Mgr. Soňa Otavová, Mgr. Richard Drinka a Mgr. Adriána Ptačinová. O zdravie žiakov na hoteli, ale i na svahu sa starala zdravotná sestra Jitka.

            V nedeľu sme úspešne docestovali do Krpáčova, kde nás veľmi príjemne prekvapila snehová nádielka, z ktorej mal nejeden žiak veľkú radosť. Ubytovali sme sa v hoteli a pomaly sa zabývali vo svojich izbách. Žiarivé slnečné lúče nám však nedovolili len tak vysedávať a vybrali sme sa na menšiu prechádzku do priľahlého lyžiarskeho strediska obzrieť si náš zajtrajší svah.

            Nasledujúce ráno po výdatných raňajkách sme vyrazili prvýkrát na svah. Žiaci boli rozdelení do 4 skupín podľa výkonnosti na tých, ktorí mali s lyžami svoju premiéru,  a ostrieľaných jazdcov. So svojimi inštruktormi začiatočníci spoznávali svoju výstroj a učili sa prvé kroky na lyžiach. Pokročilí sa spolu s inštruktormi pustili do prvých zjazdov. Večerným programom bol tréning v stolnom tenise, kde sa žiaci pripravovali na nadchádzajúci turnaj.

            Postupom týždňa si žiaci zdokonaľovali svoju techniku a tešili sa z každého pokroku. Šikovnejší začiatočníci sa pomaly začali dostávať na strmší svah, zatiaľ čo pokročilí všetkým predvádzali svoju šikovnosť a schopnosti. Po zotmení bol zlatým klincom večera turnaj v stolnom tenise, kde žiaci prekvapili svojou bojovnosťou a odhodlaním. Celkovým víťazom turnaja sa stala Vanesa Mrázová.

            V závere týždňa už boli na svahu všetci žiaci ako doma. Aj tí, ktorí boli zo začiatku nesmelí sa postupne vyrovnali so svojím strachom a jazdili, akoby stáli na lyžiach niekoľko týždňov a nie len niekoľko dní. Pokročilí lyžiari už jazdili spolu s bývalými začiatočníkmi a odovzdávali im cenné skúsenosti. Lyžiarsky výcvik sme zavŕšili vyhodnotením, kde boli žiaci odmenení osvedčením, diplomom či sladkosťou.

            V piatok bola pred nami dlhá cesta domov, ktorá však prebehla veľmi rýchlo vďaka dobrej nálade panujúcej v autobuse. Pri spomienkach na celý týždeň sa v tvárach niektorých žiakov (aj inštruktorov) mihla i nostalgická slzička. So službami i ústretovosťou, ktoré nám poskytovala vedúca i zamestnanci strediska sme boli nesmierne spokojní.

            Sme veľmi radi, že sa všetci začiatočníci naučili lyžovať a pokročilí sa zdokonalili. Zažili sme spolu kopu zábavy a odnášame si množstvo zážitkov, na ktoré si radi spomenieme.  Žiaci dodržiavali pokyny vyučujúcich, boli mimoriadne slušní, správali sa disciplinovane, zodpovedne a vzájomne si pomáhali. Sme veľmi vďační aj za nádherné slnečné počasie, ktoré nás sprevádzalo celý týždeň. 

            Mgr. Adriána Ptačinová.

          • Modernizácia učebne informatiky

          • Naša škola neustále prechádza modernizáciou, ktorej cieľom je skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu. Keďže výpočtová technika napreduje míľovými krokmi, vyžiadala si aj naša 1. počítačová učebňa nákup nového zariadenia, na ktoré škola využila ušetrené finančné prostriedky. Pribudlo 10 nových počítačov značky Acer s procesorom Intel Core i3, rýchlym SSD diskom, vybavené operačným systémom Windows 10 Pro Education, kancelárskym balíkom Microsoft Office a ďalšími programami (Drawing for Children, Gimp a i.), s ktorými sa žiaci učia pracovať nielen na hodinách informatiky, ale využívajú ich aj na ostatných predmetoch, ktoré sa v učebni vyučujú. K dispozícii je aj nový projektor a farebné multifunkčné zariadenie Epson L6160.

            PaedDr. Petra Ovečková

          • Oznam ŠJ - zvýšenie poplatku

          • Oznamujeme rodičom žiakov, ktorí sa stravujú v ŠJ Holíč, zvýšenie denného poplatku za odobraté

            1 jedlo na nákup potravín od 1.3.2023

             1.stupeň denný poplatok  - 1,70€ mesačný poplatok  34€ + 3€ réžia = 37€

            2. stupeň denný poplatok – 1,90€ mesačný poplatok 38€ + 3€ réžia = 41 €

            Zvýšený poplatok prosíme zrealizovať vo februárovej platbe.  

        • Úspech žiakov v okresnom kole Matematickej olympiády
          • Úspech žiakov v okresnom kole Matematickej olympiády

          • Dňa 25.1.2023 sa na našej škole konala prvá z matematických súťaží - okresné kolo Matematickej olympiády žiakov 5. ročníka, do ktorého postúpilo 19 žiakov z celého okresu. Úspešnými riešiteľmi tohto náročného kola boli deviati súťažiaci.

            Naši žiaci sa umiestnili nasledovne:

            - 5. miesto – David Kráľovič z 5. A triedy 

            - 8. miesto – Gabriela Pikálková z 5. B triedy 

            - 9. miesto – Alexander Milič z 5. A triedy 

             

            Žiakom srdečne blahoželáme za úspešnú reprezentáciu školy.

          • Šaliansky Maťko – okresné kolo

          • Dňa 23. 01. 2023 sa v koncertnej sále ZUŠ v Skalici uskutočnilo okresné kolo recitačnej súťaže v interpretácii slovenských povestí Šaliansky Maťko. Našu školu reprezentovali traja recitátori.  Izabelka Guetschow  /3.A/ nás vzorne zastupovala v I. kategórii, v ktorej sa jej podarilo získať pekné 3. miesto. V II. kategórii  nás reprezentovala Gabriela Pikálková  /5.B/ a  v III. kategórii Michal Brúsil /6.B/, ktorý nám vybojoval tiež tretie miesto.

            Srdečne blahoželáme a veľmi pekne ďakujeme našim recitátorom za vzornú reprezentáciu našej školy a prajeme im veľa zdravia a ďalších úspechov!

            Mgr. Adriána Ptačinová