• OKRESNÉ KOLO OLYMPIÁDY V ANGLICKOM JAZYKU

          • Žiaci Michal Dinka zo 7.A  a Patrik Batka z 9.B triedy reprezentovali našu školu vo štvrtok 19. januára 2023 na okresnom kole Olympiády  v anglickom jazyku. Podujatie sa uskutočnilo na Gymnáziu F.V. Sasinka v Skalici.

            Súťažiaci si mohli porovnať svoje vedomosti v piatich zručnostiach. Žiaci najprv absolvovali písomný test zameraný na počúvanie, slovnú zásobu, použitie jazyka a čítanie s porozumením.  V ústnej časti si mohli skúšajúci preveriť použitie jazyka u jednotlivých riešiteľov, pričom hodnotili  plynulosť, výslovnosť, vhodné použitie fráz a gramatiky v rozhovore na danú tému a v rozprávaní príbehu podľa obrázka.

            Za všetky časti olympiády súťažiaci získavali body. Michal Dinka v kategórii 1A získal 42,8 bodov z celkového počtu 70 a ako úspešný riešiteľ obsadil 5. miesto. Patrik Batka súťažil v kategórii 1B a so 60,6 bodmi získal diplom za krásne tretie miesto. Gratujeme a prajeme Vám veľa ďalších úspechov v rozvoji jazykových kompetencií pri študovaní anglického jazyka.

            Mgr. Ivana Hílková

             

          • EKOPOSTER 2022

          • Mesto Trstená aj v tomto školskom roku usporiadala celoslovenskú výtvarnú súťaž EKOPOSTER, ktorej vyhlasovateľom je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR. Ekologicko-výtvarná súťaž sa venuje problematikou ochrany prírody a životného prostredia. Na krásnom 2. mieste sa v tretej kategórii pre základné školy umiestnili žiačky 9.A triedy Diana Zůbková a Katarína Vraňuchová. Srdečne blahoželáme

                                                                                               Mgr. Emília Krištofíková

          • Hodnotenie škôl INEKO

          • Inštitút INEKO zverejnil po dvoch rokoch pandémie nový rebríček škôl. Pri hodnotení základných škôl sú faktormi výsledky Testovania 9 (váha 60 %), Testovania 5 (20 %) a mimoriadne výsledky žiakov v súťažiach oceňovaných ministerstvom školstva (20 %). Naša škola skončila na 13. mieste v rámci Trnavského kraja a v rámci okresu Skalica na 1. mieste!