• HALLOWEEN
          • HALLOWEEN

          • V piatok 26.10. nás opäť po roku potešilo strašidelné vyučovanie, z ktorého mali radosť nielen menšie deti, ale hlavne naši deviataci. Usilovne a ochotne pomáhali s výzdobou školskej chodby, ktorá sa po zotmení premenila na strašidelnú cestu odvahy. Každý kto prišiel, mal príležitosť chvíľku sa báť. Po jej úspešnom absolvovaní nasledovala super zábavná hallowenská discotéka, o ktorú sa postarala Romanka Svatíková spolu s našimi vychovávateľkami ŠK.

        • IMATRIKULÁCIA
          • IMATRIKULÁCIA

          • V stredu 24. 10. sme slávnostne a s radosťou prijali do cechu žiackeho našich prvákov. V krátkom rozprávkovom programe nás všetci presvedčili o svojej šikovnosti a že právom si zaslúžia byť riadnymi žiakmi prvého ročníka základnej školy.

        • „Osmičky“ v našej histórii
          • „Osmičky“ v našej histórii

          • Dňa 18. októbra pre žiakov 8.-9. ročníka prebehla na škole aktivita k Medzinárodnému dňu školských knižníc s názvom „Osmičky“ v našej histórii. Pre žiakov bola pripravená v učebni etickej výchovy prezentácia s historickými mapami a súťažná hra – „Čo vieš o Česku a Slovensku?“

            Naši starší žiaci sa dozvedeli o historickom vývoji Slovenska od roku 1918 po súčasnosť. Najväčšiu pozornosť sme sústredili na významnú osobnosť našich dejín – Milana Rastislava Štefánika.V súťažnej hre si žiaci zmerali sily vo vedomostiach o významných kultúrnych pamiatkach v Českej a Slovenskej republike, vyskúšali si orientáciu na mape Česko-Slovenska a hľadali slovenské ekvivalenty k českým výrazom.

            Každá zúčastnená trieda získala diplom za účasť v aktivite a víťazná skupina si odniesla sladkú odmenu. Aktivitu pomáhali zrealizovať žiaci 8. A: Andrea Blažeková, Martin Jozefovič, Kristián Nemec a Aleš Petrla. Žiakom ďakujeme za pomoc.

            Mgr. Hana Blažeková

             

        • Exkurzia Košariská, Mohyla M. R. Štefánika na Bradle
          • Exkurzia Košariská, Mohyla M. R. Štefánika na Bradle

          • V školskom roku 2018/2019 si pripomenieme  100 rokov od založenia Československej  republiky, 100 rokov od úmrtia M. R. Štefánika a 150 rokov od narodenia Dušana Jurkoviča, architekta, autora Mohyly M. R. Štefánika. Pripomenúť tieto výročia  sa vybrali žiaci 6.A a 6.B triedy dňa 18. októbra. Po prekrásnom sprievodnom slove lektorky v rodnom dome M. R. Štefánika v Košariskách sa presunuli k pamätníku Mohyla na Bradle.

                                                                       Mgr. Emília Krištofíková, Mgr. Renáta Nosková

        • Návšteva záhradkárskej výstavy
          • Návšteva záhradkárskej výstavy

          • V piatok 5.10. žiaci našej školy v rámci predmetov pracovné vyučovanie a technika navštívili výstavu záhradkárskych výpestkov členov Slovenského zväzu záhradkárov z Holíča, Skalice a Kátova. Prezreli si rôzne druhy ovocia, zeleniny a kvetinové aranžmány.

                                                                                     Mgr. Emília Krištofíková

        • Filmové predstavenie
          • Filmové predstavenie

          • Dňa 10. októbra 2018 sa naši žiaci primárneho vzdelávania  zúčastnili filmového predstavenia v ZOC MAX Skalica s názvom Piadinôžka. Deti sa preniesli do sveta fantázie , kde sledovali animované dobrodružstvo, obrátený mýtus hore nohami, keď mladý šikovný Yeti nájde niečo o čom si myslel, že neexistuje,  človeka – piadinôžku. Chýr o piadinôžke sa veľmi rýchlo rozšíri do kmeňa Yeti – ov. Vyvolá senzáciu nad tým, čo ešte môže byť tam vonku vo veľkom svete za ich zasneženou dedinkou. Avšak vodca Yeti – ov z toho objavu nie je vôbec nadšený. Ukáže sa, že človek bol pre nich v minulosti hrozba, ale nová generácia všetko napraví.  Príbeh bol nielen pútavý a napínavý, ale aj veľmi zábavný a deti si odniesli veľké ponaučenie. Z kina  tak odchádzali s pekným zážitkom.

        • Úspechy žiakov v Hodoníne - Tajomné príbehy
          • Úspechy žiakov v Hodoníne - Tajomné príbehy

          • V piatok 5.10.2018 sa v Hodoníne uskutočnilo vyhodnotenie výtvarnej súťaže „Tajemné příběhy“. Súťaž organizovala mestská knižnica Hodonín v spolupráci s mestom Hodonín v rámci projektu „Knihovna 21. století“ s dotáciou Ministerstva kultúry Českej republiky.

            1.miesto v literárnej časti, kategória „A“, získala Eliška Mičková zo 6.A triedy pod vedením p. uč. Hany Blažekovej    

            Vo výtvarnej časti v kategórii „E“ sa na 3. mieste umiestnila Chiara Kovačičová z 3.A triedy pod vedením p. uč. Miriam Kubincovej.

            V kategórii „F“ 2. miesto obsadila Mária Figurová a 3. miesto Veronika Kaňovská, obidve z 5.B triedy . Pracovali pod vedením p. uč. Andrei Tomčíkovej.

            Krásne 2. miesto v kategórii „H“ porota udelila Lucii Časovej z 9.A triedy pod vedením p. uč. Emílie Krištofíkovej.  Luckina práca bola vybraná ako motív na plagát a pozvánky k podujatiu Všetky žiačky  boli odmenené diplomom a vecnými cenami. Srdečne blahoželáme.

                                                                                      Mgr. Emília Krištofíková

        • Deň európskych jazykov
          • Deň európskych jazykov

          • Dňa 28. septembra sa žiaci v jazykovej učebni oboznámili v Deň európskych jazykov s kultúrou a jazykom 5 európskych krajín. Žiaci druhého stupňa si pripravili zážitkovou formou učenia pre svojich spolužiakov z 5. až 9. ročníka informácie o krajinách – ich jazyku, tradíciách, symboloch, jedle a kultúre. Žiaci jednotlivých tried sa dozvedeli zaujímavé informácie z krajín Európy, súťažili v jednoduchom zábavnom kvíze, založenom na informáciách z predchádzajúcich prezentácií, na záver žiaci získali pre svoju triedu ocenenie Diplom za účasť na Dni európskych jazykov 2018 a milú odmenu.

            Počas celého dňa prebiehala Projektová súťaž Európsky deň jazykov 2018, do ktorej sa zapojilo viac ako 200 žiakov. Žiaci mali možnosť hlasovať za najlepší projekt spomedzi 24 projektov, ktoré boli umiestnené na paneloch vo vestibule školy. Prvé miesto získala Lucia Šteffeková z 8.A triedy, druhé miesto získali Nela Hološková a Lucia Poláčková z 9.A triedy a tretie miesto získala Timea Patáková z 5.B triedy. Všetkým srdečne gratulujeme.

            Na záver dňa sme si pripravili Filmovú noc európskych filmov, žiaci 7. až 9. ročníka poznali jazyk a kultúru európskych krajín z premietaných filmov. Nočné premietanie bolo pre nás príjemným naplnením času, žiaci spoločne prespali v priestoroch školy. Celodennou aktivitou sa nám podarilo splniť si náš cieľ upozorniť na dôležitosť štúdia jazykov, zvyšovanie mnohojazyčnosti a medzikultúrneho porozumenia.

            Mgr. Ivana Hílková a Mgr. Michaela Rozborilová

        • Žiaci našej školy druhý krát Majstrami Trnavského kraja
          • Žiaci našej školy druhý krát Majstrami Trnavského kraja

          • Dňa 26.9.2018 uskutočnila Základná škola, Školská 2, Holíč na Poveternom mlyne Majstrovstvá okresu Skalica v cezpoľnom behu jednotlivcov a trojčlenných družstiev žiakov  základných a stredných škôl. Všetkých pretekárov čakala  náročná trať, ktorých vzdialenosť bola pre jednotlivé kategórie rozdielna. Žiačky ZŠ absolvovali 1 500 m, žiaci ZŠ a študentky SŠ  3 000 m, študenti  SŠ  5 500 m. Žiaci našej školy dosiahli výborné výsledky ako v kategórii družstiev, tak i v kategórii jednotlivcov, čím si zabezpečili účasť na Krajskom kole v Piešťanoch.

             

            Družstvo dievčat:       1. miesto – Gorbatenková Simona, Gorbatenková Sofia, Lukáčová Michaela

                                               2. miesto – Dohnálková Liana, Ngová Petra, Šeniglová Bianka

             

            Družstvo chlapcov:    1. miesto – Hrušecký Filip, Duchoslav Adrián, Caletka Michal

                                               7. miesto – Krčík Timotej, Daniel Richard, Vanek Rastislav

             

            Jednotlivci dievčatá: 1. miesto – Gorbatenková Simona,

            2. miesto – Gorbatenková Sofia

            3. miesto – Lukáčová Michaela

            6. miesto – Dohnálková Liana

             

            Jednotlivci chlapci:   1. miesto – Hrušecký Filip

            3. miesto – Duchoslav Adrián

            9. miesto – Krčík Timotej

            10. miesto – Caletka Michal

             

             

            Víťazstvom si vybojovali naši žiaci právo účasti reprezentovať našu školu na Majstrovstvách Trnavského kraja, ktoré sa uskutočnilo 4.10.2018 v Piešťanoch.

               Majstrovstvá Trnavského kraja prebiehali za krásneho slnečného počasia v Piešťanskej lodenici pri rieke Váh. Ako prvé sa z našich nádejí postavili na štart žiačky. Výkonom nesklamali, keď  v jednotlivcoch obsadila Simona Gorbatenková  deviate miesto , Michaela Lukáčová dvanáste miesto a Sofia Gorbatenková štrnáste miesto. Družstvo sa umiestnilo na celkovom piatom mieste. Dievčatá sú z hľadiska veku a trénovanosti veľkou nádejou do budúcnosti. Prekvapením pre všetkých boli výkony  chlapcov našej školy, keď nestratili nič zo svojej dobrej športovej formy a bojovnosti z MO. V jednotlivcoch na veľmi peknom štvrtom  mieste skončil Filip Hrušecký, šieste miesto obsadil Adrián Duchoslav a na jedenástom mieste dobehol Michal Caletka. Vyvrcholením bolo vyhlásenie výsledkov družstiev, keď sa družstvo našich chlapcov po druhýkrát stalo Majstrom Trnavského kraja. Víťazstvom sme si zabezpečili  postup na Školské majstrovstvá Slovenska žiakov ZŠ, ktoré sa uskutočnia 24.10.2018 v Žiarskej doline – Západné Tatry. 

            Riaditeľstvo školy vyslovuje poďakovanie všetkým uvedeným žiakom za vzornú reprezentáciu školy v cezpoľnom behu.

             

        • Týždeň športu v ŠKD
          • Týždeň športu v ŠKD

          •  Školský klub detí sa i v tomto šk.roku zapojil do akcie Európsky týždeň športu niekoľkými akciami.Pre deti p. vychovávateľky pripravili štafetový beh, súťažné hry s loptami, prekážkový beh a piatok 28.9. sa niesol pod názvom Kolieskový deň, kedy si deti mohli priniesť všetko, čo má kolieska a mohli si zajazdiť nielen na šk. dvore ale tí väčší aj v okolí zámku. Počasie deťom prialo a tak nič nebránilo , aby si deti zašportovali a podporili svoj zdravý vývoj.

        • Erb a kroniky mesta Holíč
          • Erb a kroniky mesta Holíč

          • Prvé hodiny Občianskej náuky  žiaci 6. A triedy strávili  dňa 20.9.2018 na exkurzii v mestskej knižnici,  kde im pani kronikárka veľmi zaujímavou formou predstavila  erb a kroniky mesta Holíč. Porozprávala im o tom, ako kronika vzniká, ako z digitálnej formy sa postupne prepisuje jej písaná forma, v minulosti to bolo skôr naopak. Žiaci si prezreli  vybrané kroniky, ale aj albumy fotografií zo svadobných obradov a vítania nových občanov mesta Holíč. Niektorí žiaci tak mohli načrieť do minulosti svojich rodín.

                 Za veľmi podnetnú  a netradične prežitú hodinu  patrí vďaka pani kronikárke mesta Holíč. 

                                                                                                                                            Mgr. Jana Belicová   

        • Exkurzia 4.B - Skalica
          • Exkurzia 4.B - Skalica

          • Dňa 12.9.2018 sa žiaci IV.B triedy spolu so svojimi učiteľkami vydali po pamiatkach mesta Skalica. V rámci tejto vlastivednej exkurzie sme navštívili známu Rotundu sv. Juraja, Múzeum kníhtlače a Jezuitský kostol, kde najviac zaujali podzemné katakomby.

                                                                                                     Mgr. Lucia Horváthová

        • Dni európskeho kultúrneho dedičstva
          • Dni európskeho kultúrneho dedičstva

          • Aj v tomto roku sme si dňa 14. septembra v rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva prezreli pamiatky Holíča. Žiaci 8.A a 8.B triedy navštívili  sprístupnené kultúrne pamiatky.  Históriou Holíča nás sprevádzala  naša bývalá žiačka, Romana Fondrková, sprievodkyňa  Turisticko- informačnej kancelárie. Žiaci si prezreli Holíčsky zámok, výstavu v budove Fajansy, Evanjelický kostol, Kostol sv. Martina, Kostol  Božského srdca,  historickú obilnú sýpku a  Veterný mlyn. Našu exkurziu nesprevádzali iba milé a zaujímavé slová našich sprievodcov, ale aj počasie, ktoré nám na našej historickej prechádzke prialo.

                                                                                                                                                                                                                                               Mgr. E. Krištofíková, Mgr . H. Blažeková

        • Slávnostné otvorenie školského roka
          • Slávnostné otvorenie školského roka

          • Chceme  alebo nechceme, kalendár bol aj tento rok neúprosný a koniec prázdnin prišiel po krásnom lete akosi rýchlo. V pondelok  8. septembra 2018 sa opäť otvorili brány našej školy. Najvzrušujúcejšia udalosť to bola určite pre našich prváčikov a ich rodičov. Deti s napätím očakávali náručie novej pani učiteľky a svoju krásnu prvácku triedu. Dúfame, že nikoho sme nesklamali a ich nadšenie im vydrží najbližších deväť rokov. Na slávnostné otvorenie nového školského roka na našu školu už tradične zavítali predstavitelia mesta Holíč. Primátor mesta Zdenko Čambal spoločne s riaditeľom školy Romanom Švecom zaželali pedagógom i žiakom úspešný školský rok, zvlášť prváčikom popriali veľa radosti z učenia. Vykročme všetci šťastnou nohou s potrebnou dávkou slušnosti, trpezlivosti, tolerancie, empatie a s úsmevom na tvári. Veľa šťastia!

        • Prihláška na stravovanie 2018/2019
          • Prihláška na stravovanie 2018/2019

          • Vážení rodičia,

            V prílohe si môžete stiahnuť prihlášku na stravovanie v šk. roku 2018/2019 alebo si ju môžete osobne vyzdvihnúť v kancelárii ŠJ v čase od 8.00 do 13.00 hod. Všetky informácie nájdete priamo v priloženej prihláške: prihl.SJ_2018.doc

        • Vážený pedagogický zbor, milí žiaci
          • Vážený pedagogický zbor, milí žiaci

          • Na posledný deň školského roka sa každý žiak teší. Začínajú prázdniny. Dnes je ten deň, kedy my deviataci tu stojíme a čakáme na to posledné zvonenie pre nás v tejto škole. V túto chvíľu sa každému v hlave premieta úplne prvý deň v tejto škole. Stojíme pred triedou a stískame rodičovskú dlaň, vystrašení a plní očakávania ako bude vyzerať naša nová ‚‚mama“. Bojazlivo sme vkročili do školského sveta. Naše čarbanice postupne dostávali zmysel a z čiarok sa stávali písmená a z písmen slová. Prvé štyri roky nás sprevádzali na našej ceste poznania pani učiteľky Halová a Šafránková. Nik nechcel pani učiteľku sklamať. Hlásili sme sa na každú otázku, aj keď odpoveď nebola vždy správna. Chceme sa im poďakovať za trpezlivosť a za úsmevy, ktoré nám každý deň rozdávali. Z prvého stupňa sme sa prehupli k starším spolužiakom. Prišli náročnejšie predmety a s nimi aj noví učitelia. Počiatočný strach z nových predmetov sme nakoniec zvládli vďaka skvelým učiteľom. Rokmi na druhom stupni nás viedla triedna pani učiteľka Brožeková. Bolo to obdobie plné zážitkov, veselých príhod, ale i sklamaní a smútku. Naša triedna si vždy ochraňovala svoju triedu. Nikdy nezabudneme na skvelé výlety a exkurzie, ktoré pre nás organizovala.Naše poďakovanie by sme chceli venovať celému pedagogickému zboru a pánovi riaditeľovi. A veľké ‚‚ďakujeme“ patrí našej triednej pani učiteľke. Náš čas už vypršal. Je čas odísť. Môžeme už len povedať: prišli sme, videli sme a zvíťazili sme nad deviatimi rokmi v škole.

                                          Vendulka Hrnčiríková

                                          v mene žiakov 9.B triedy

        • Ocenenie a poďakovanie žiakom za  vzornú reprezentáciu školy
          • Ocenenie a poďakovanie žiakom za vzornú reprezentáciu školy

          • Aj v školskom roku 2017/2018 sa žiaci našej školy úspešne zapojili do veľkého počtu predmetových olympiád, výtvarných a športových súťaží. Na základe ich výsledkov už tradične vedenie školy oceňuje najúspešnejších  a najaktívnejších žiakov, pre ktorých boli pripravené pekné vecné  odmeny.  Aj tento školský rok hodnotíme z hľadiska zapojenia a úspešnosti žiakov v jednotlivých školských súťažiach veľmi  kladne, a preto bolo vybraných na ocenenie 35 najšikovnejších žiakov. Dňa 26. júna riaditeľ školy Roman Švec prijal všetkých ocenených žiakov. Poďakoval sa im za úspešnú reprezentáciu školy a zaželal im veľa zdravia, šťastia, spokojnosti a úspešný budúci školský rok.

             

        • Festival olympijských nádejí
          • Festival olympijských nádejí

          • Myšlienkou olympionizmu – Citius, Altius, Fortius – rýchlejšie, vyššie, silnejšie sa riadili všetky deti, ktoré sa zúčastnili v dňoch 1. až 13. júna „Festivalu olympijských nádejí“ , ktorý sa už niekoľko rokov úspešne realizuje na našej škole. Cieľom tohto projektu je prehlbovanie a rozvíjanie pozitívneho vzťahu k športu a pohybovým aktivitám, ktoré výrazne ovplyvňujú zdravý vývoj detí a mládeže. Jeho snahou je nielen šíriť myšlienky olympionizmu, ale aj osloviť deti a mládež a získať ich pre pravidelné športovanie. Starší i mladší žiaci školy a deti z holíčskych škôlok , ktorí sa zúčastnili tohto športového podujatia si tak vyskúšali svoje sily a schopnosti v behu na 60 a  40 m, v skoku do diaľky, v hode medicimbalom , v behu cez prekážky, v skoku vo vreci či v štafetovom behu. Okrem toho si mladší žiaci a škôlkari vyskúšali aj futbalové zručnosti v streľbe na bránku, starší chlapci si zmerali svoje sily vo futbalovom turnaji. Štyri športové dopoludnia, ktoré v rámci vyučovania boli venované športovaniu a pohybovým aktivitám tak splnili svoj účel a potvrdzujú zámer školy v ich rozšírení a ďalšom pokračovaní.

            Mgr. Soňa Otavová

        • Futbalový turnaj „O pohár riaditeľa školy“
          • Futbalový turnaj „O pohár riaditeľa školy“

          • V piatok 22. júna 2018 sa na multifunkčnom ihrisku školy uskutočnil už v poradí tretí ročník futbalového turnaja „O pohár riaditeľa školy“. Turnaja sa zúčastnilo 7 družstiev, ktoré boli rozdelení do kategórie mladších a starších žiakov. Hracím systémom každý s každým sa napokon v kategórii mladších žiakov umiestnili jednotlivé družstvá nasledovne: 1. miesto: 6.ročník, 2. miesto: 4.ročník, 3. miesto: 5.ročník. Najlepším strelcom turnaja v tejto kategórii sa stal žiak 4. ročníka Tomáš Masaryk a najlepším brankárom žiak 5. ročníka Adam Bartošík. V kategórii starších žiakov boli výsledky nasledovné: 1. miesto: 9.ročník, 2. miesto: 8.B trieda, 3. miesto: 8.A trieda, 4. miesto: 7.ročník. Najlepším strelcom sa v tejto kategórii stal žiak 9. ročníka Mário Javorček a najlepším brankárom Adam Bugala.

            Mgr. Richard Drinka