• Projekt: „ Záložka do knihy spája školy 2022“

          • Aj v školskom roku 2022/2023 sme sa zapojili do česko-slovenského projektu – Záložka do knihy spája školy. Tohtoročná téma mala názov – Môj literárny príbeh čaká na tvoje prečítanie.  Ako partnerská škola z Českej republiky nám bola pridelená Základná škola s materskou školou Na Chromině v Hati. Do projektu sa zapojili žiaci s triednymi pani učiteľkami na I. stupni a učiteľkami slovenského jazyka na II. stupni. Počet zaslaných záložiek bol spolu 130 kusov. Žiakom z partnerskej školy sme poslali  priateľský list, knihu, letáky a informácie  z nášho regiónu. 

            Cieľom česko-slovenského projektu je vzájomná výmena záložiek, ktorá slúži ako možnosť spoznať kultúru a zvyky partnerskej školy. Všetkým výtvarníkom veľmi pekne ďakujem za spoluprácu.

            Mgr. Adriána Ptačinová

          • Olympiáda v slovenskom jazyku

          • Vo štvrtok a v piatok si v školskom kole 15. ročníka Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry merali sily 15 žiaci 8. a 9. ročníka. Písomnú časť žiaci absolvovali 14. októbra formou online testu. Druhá časť (tramsformácia textu) a tretia ústna časť prebehla o deň neskôr.

            Na 1. mieste sa umiestnila Helenka Klemonová, na 2.mieste Veronika Kaňovská a na 3.mieste skončila Linda Flajžíková. Úspešnou riešiteľkou bola Loreal Amaka Ayiba. Ďalšími riešiteľmi boli žiaci: Anetta Blahová, Adrian Duchoslav, Vanesa Mrázová, Teodor Náter, Viliam Papánek, Simona Petrlová, Nathaniel Rehák, Klaudia Tokošová, Radovan Filický, Maximilian a Alexander Dohnálek.

            Žiačka umiestnená na prvom mieste, Helenka Klemonová, postúpuje do okresného kola, ktoré sa bude konať 10. novembra. Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za účasť, Helenke blahoželáme a želáme jej úspech v ďalšom kole.

            Mgr. Hana Blažeková, PaedDr. Petra Ovečková

          • Čitateľská súťaž – Medzinárodný deň školských knižníc

          • Pri príležitosti 18. ročníka „Súťaže o najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice“ k Medzinárodnému dňu školských knižníc si piataci zmerali svoje sily v čitateľskej súťaži - Hľadáme kráľa a kráľovnú čitateľov. Žiaci sa striedali v čítaní rozprávkového textu. Najlepší čitatelia čítali veľmi pozorne a s výraznou intonáciou.

            Najlepšou čitateľkou – kráľovnou čitateľov - sa stala Kristínka Müllerová z 5. B, na druhom mieste bola Lucia Filúšová z 5.B a tretie miesto obsadila Izabelka Zlatošová z 5.A. Čestné uznanie získali žiačky: Michaela Slobodová z 5. A a Gabriela Pikálková z 5.B.

            Mgr. Hana Blažeková, Mgr. Adriána Ptačinová.

          • Imatrikulácia 2022

          • Ak by ste zavítali 18. októbra podvečer do telocvične našej školy, ocitli by ste sa v úplne inom čase i priestore – boli by ste na Divokom západe.  Pani učiteľky so svojimi žiakmi pre tohtoročnú slávnostnú imatrikuláciu  zvolili netradičnú, ale veľmi efektnú tematiku westernu.  Atmosféru westernového mestečka navodzovali  krásne kulisy aj kostýmy všetkých účinkujúcich. Imatrikulácia je slávnostné prijatie detí  za žiakov našej školy. V tento výnimočný deň ich prišli podporiť nielen rodinní príslušníci, ale aj predstavitelia mesta: primátor  - pán Zdenko Čambal   a viceprimátorka – pani  Lenka Látalová a členovia pedagogického  zboru našej školy.

                    Deti prítomným v krátkom programe predviedli rezké tance, zaspievali prvácku pesničku a nezabudli ani na prvácky sľub. Potom nasledovalo slávnostné imatrikulovanie, ktorého sa ujal riaditeľ školy – pán  Roman Švec  a žiakom odovzdal pamätný list.  Primátor mesta  - pán Zdenko Čambal  odovzdal prvákom krásnu knihu a pani učiteľky svojim žiakom za ich výborný výkon pri nácviku a predvedení imatrikulačného programu venovali perníkovú šerifskú hviezdu. Verím, že tohtoročná imatrikulácia sa prítomným rodičom, starým rodičom, hosťom, ale najmä našim prvákom páčila a zostane im dlho v pamäti.

             

          • Európsky deň jazykov na našej škole

          • Európsky deň jazykov sa oslavuje od roku 2001. Jedným z hlavných cieľov je podporovať výučbu cudzích jazykov medzi všetkými občanmi únie. V celej Európe si dňa 26. septembra pripomíname jej jazykovú a kultúrnu rozmanitosť, ako aj význam ovládania cudzích jazykov nielen pre štúdium a lepšie uplatnenie na trhu práce, ale aj všestranný rozvoj osobnosti.

            Ani naša škola nezabudla na tento deň a pripravila pre žiakov kreatívne edukačné aktivity:

            Projektovú súťaž

             

            V Projektovej súťaži  sa so svojimi prácami umiestnili títo žiaci:

            1. miesto získala HELENA KLEMONOVÁ z 9.A
            2. miesto získala CHIARA KOVAČIČOVÁ zo 7.A
            3. miesto získala SANDRA ZABADALOVÁ z 9.A
            4. miesto získali ANETTA BLAHOVÁ z 8.A a MICHAELA GYENEŠOVÁ zo 7.B
            5. miesto získali ALEXANDER a MAXIMILIÁN DOHNÁLKOVCI z 8.B

            Dopoludnie prezentácií o európskych krajinách

            Vedomostný kvíz

            Vo vedomostnom kvíze sa jednotlivé triedy umiestnili nasledovne:

            1. miesto 8.A , 10 bodov
            2. miesto 9.A , 9 bodov
            3. miesto 6.B , 8 bodov

            Podujatia sme si spestrili aj premietaním cudzojazyčných piesní prostredníctvom interaktívnej tabule, kde sa žiaci presvedčili, že jazyky sa dajú naučiť aj zábavnou formou. Po odovzdaní vecných cien a diplomov vyučujúce  zaželali víťazom súťaže a kvízu veľa radosti pri učení sa cudzieho  jazyka. Ďakujeme všetkým žiakom, za aktívnu účasť a kreatívne práce pri projektovej súťaži, žiakom 9.A triedy za prezentovanie zaujímavých informácií o krajinách a za príjemnú atmosféru počas celého dňa.

            Mgr. Ivana Hílková,  Mgr. Michaela Rozborilová, Ing. Jana Ravasová

          • Kráľovstvo pohľadníc

          • V stredu, 5.10.2022 sa v Mestskom múzeu uskutočnilo vyhodnotenie grafických návrhov pohľadníc Holíča. Súťaž prebiehala už v minulom školskom roku a zúčastnili sa jej žiaci fotografického krúžku  pod vedení Mgr. E. Krištofíkovej  a  bývalej 3.C triedy p. učiteľky S. Smaženkovej. V septembri prebehlo hlasovanie a aj vyhodnotenie odbornou porotou. Prvé miesto a najviac hlasov získala Chiara Kovačičová zo 7.A triedy a tretie miesto Emma Čierna zo 7.B triedy. Odborná komisia pridelila druhé miesto Simone Héskovej zo 4.C triedy a tretie miesto Natálii Gálikovej /bývalej žiačke 9.A triedy/. Víťazi boli odmenení hodnotnými cenami a taktiež všetci zúčastnení dostali malý darček. Blahoželáme.

                                                                                                                   Mgr. Emília Krištofíková

          • Športový deň v ŠKD

          • K Európskemu týždňu športu sa  v stredu 28.9. pripojili tiež deti v ŠKD akciou " Hýb sa pre zdravie" . Ich úlohou bolo  prekonať rôzne prekážky , ktoré mali prichystané v telocvični.A tak deti behali, preskakovali, podliezali ....a veru sa i zapotili.