• TeamUp

          • „TeamUp je miesto, kde naozaj spoznáte nielen seba, ale aj ostatných. Výzvy, ktorým budete čeliť vás dokonale preveria. TeamUp nepozná jednotlivcov. Jediná cesta k úspechu pri plnení výziev je tímová spolupráca.“ Toto motto originálneho zábavného adrenalínového parku v Bratislave prilákalo 24.mája 2022 žiakov ZŠ Školská 2, Holíč. Deväť päťčlenných tímov a tri štvorčlenné tímy museli zdolať 24 úloh. Úlohy boli kombináciou fyzickej zdatnosti, strategického a logického myslenia, zručnosti v komunikácii. Na žiakov čakali prekážky v podobe logických hádaniek, lezeckej steny, vedomostného kvízu, únikovej miestnosti, hudobného rébusu a mnoho ďalších výziev. Žiaci museli zdolať jednotlivé úlohy, získať indície a vylúštiť hádanky, aby sa im otvorili zamknuté finálne miestnosti.

            Aj keď víťazom mohol byť len jeden tím, tak v tomto prípade sa víťazom stali skutočne všetci. Výzvy, ktorým žiaci museli čeliť, žiakov dokonale preverili. Cez úlohy, ktoré žiaci museli riešiť, spoznali nielen seba ale aj ostatných. Až na tomto mieste sa žiaci skutočne naučili zabojovať jeden za druhého. Preto sa každý žiak stal víťazom.

            Mgr. Richard Drinka

             

          • Nebeské divadlo

          • Spolok M. R. Štefánika so sídlom v Lučenci, Miestny odbor Matice slovenskej v Lučenci, Dom Matice slovenskej v Lučenci, Miestny odbor Živena Lučenec a pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky vyhlásili 9. ročník výtvarnej súťaže Memoriál Milana Rastislava Štefánika organizovanej pri príležitosti Dňa Milana Rastislava Štefánika v Lučenci na tému „Nebeské divadlo“. Zúčastnili sa jej aj žiaci našej školy. Spomedzi množstva prác získala čestné uznanie žiačka Patrícia Dobiášová zo 6.B triedy. Všetkým zapojeným žiakom ďakujeme za účasť a vyhodnotenej žiačke blahoželáme. Diplom a cenu odovzdal riaditeľ školy Mgr. Roman Švec.

                                                                                                                   Mgr. Emília Krištofíková

          • Talent – umenie - kumšt

          • V školskom roku 2021/2022 Súkromná stredná umelecká škola v Hodruši-Hámroch, pod záštitou Ministerstva školstva Slovenskej republiky, opäť organizovala ďalší ročník celoslovenskej výtvarnej súťaže pod názvom „T a l e n t - u m e n i e -  k u m š t“.  Výtvarná súťaž je určená žiakom 8. a 9. ročníka základných škôl a základných umeleckých škôl. Práce boli zaslané do všetkých troch kategórií – výtvarný návrh, hotový výrobok a fotografia.

            Čestným uznaním boli ocenení Natália Gáliková z 9.A triedy v kategórii „Fotografia“ a Tomáš Petrák z 8.B triedy v kategórii „Návrh úžitkového alebo dekoratívneho predmetu“. K úspechu  blahoželáme.

                                                             Mgr. Emília Krištofíková

          • Kurz pre budúcich prváčikov a ich rodičov - II. časť

          • Nedávno sa niektorí z našich budúcich prváčikov v sprievode svojich rodičov zúčastnili troch častí kurzu zameraného na rozvíjanie rôznych vedomostí a zručností, ktoré budú onedlho potrebovať. Deti si precvičili prácu s ceruzkou, orientáciu v čase i priestore a zvládli aj sluchovú analýzu slova. Veľmi zaujímavá bola posledná časť venovaná samoobslužným činnostiam. Deti a rodičia si najskôr pozreli, ako si terajší prváci dokážu poradiť s balením a vybaľovaním pomôcok a učebníc v školskej taške, ako sa prezúvajú, alebo ako si chystajú úbor na telesnú výchovu. Ba dokonca sme urobili aj improvizovanú "školskú jedáleň". Zdá sa Vám, že sú to veci samozrejmé a bežné? Pre nás dospelých zrejme áno, no deťom často spôsobujú problémy. Práve preto sme tieto činnosti zaradili do programu kurzu, aby si rodičia a hlavne deti vopred pozreli a vzápätí vyskúšali, čo všetko budú ako prváci  v škole vrámci samoobslužných činností robiť. Verím, že skúsenosti získané počas troch  jarných popoludní pomôžu našim budúcim žiakom v rýchlejšom a spokojnejšom adaptovaní sa na nové prostredie a povinnosti, ktoré prvý rok v škole so sebou prináša.

            Ďakujem našim šikovným a ochotným prváčkam za vynikajúcu prezentáciu samoobslužných činností a učiteľkám I. stupňa za profesionálne a zodpovedné zvládnutie celého kurzu.

          • Okresné kolo Chemickej olympiády

          • Dňa 25. marca 2022 sa uskutočnilo okresné kolo Chemickej olympiády – 58. ročník. Našu školu reprezentovali štyria žiaci 9.A triedy, ktorí sa umiestnili nasledovne:

            1.    miesto - Mičková Eliška

            4.    miesto - Konečný David

            6.    miesto – Pollák Filip

            7.    miesto – Bilovský Tadeáš

            Žiakov na okresné kolo Chemickej olympiády pripravovala pani učiteľka Ing. Jana Ravasová. Všetkým žiakom srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu.

          • Okresné kolo Hurbanovho pamätníka

          • Okresné kolo Hurbanovho pamätníka sa konalo 5. apríla 2022 v Skalici. V I. kategórii v poézii nás reprezentovala Šárka Tomčíková, v II. kategórii v poézii Patrícia Polláková, v rovnakej kategórii v próze nás reprezentoval Michal Brúsil. Šárka a Patrícia sa umiestnili na 3.mieste vo svojich kategóriách a Michal na 2. mieste.

            Mgr. Hana Blažeková

          • Bohúňova paleta

          • V tomto školskom roku sa žiaci našej školy zúčastnili 24. ročníka medzinárodnej výtvarnej súťaže „Bohúňova paleta“, organizovanej ZUŠ P.M.Bohúňa v Dolnom Kubíne. Tento rok na tému „Pohľady na svet cez umenie“. Najviac zaujala fotografia Denisa Valachoviča, ktorý sa umiestnil v kategórii fotografia v zlatom pásme. Žiak 8.A triedy sa tak ako jediný zaradil medzi stredoškolákov umeleckých škôl. V tej istej kategórii čestné uznanie dostali aj Natália Gáliková a Sabina Kubištelová, obidve z 9.A triedy. Všetkým zapojeným žiakom ďakujeme za účasť a vyhodnoteným blahoželáme. Diplomy a ceny odovzdal žiakom školy Mgr. Roman Švec, riaditeľ školy.

                                                                                                                   Mgr. Emília Krištofíková