• BEH PRE ZDRAVIE

          • Európsky týždeň športu je iniciatíva Európskej komisie zameraná na propagáciu športu a pohybových aktivít v celej Európe v duchu motta „Buď aktívny“ ‒ #BeActive. Cieľom je upozorniť na dôležitosť aktívneho životného štýlu pre každého a ponúknuť ľuďom odrazový mostík na to, aby sa stali aktívnymi. 

            Európsky týždeň športu sa koná každý rok od 23. do 30. septembra a zahŕňa tisícky podujatí organizovaných stovkami partnerov vo všetkých zúčastnených krajinách. 

             

            A tak sme sa aj my po dvojročnej pauze opäť vrátili k tradičnému Behu pre zdravie a úlohou žiakov bolo v stredu 28.9.2022 pokúsiť sa obehnúť náš Holíčsky zámok – vnútorný okruh. Počasie nám vyšlo a drvivá väčšina žiakov si s tým hravo poradila.

                                                                                   Mgr. Soňa Otavová

          • Deň európskeho kultúrneho dedičstva

          • Dňa 12.9.2022 sa žiaci 8.A a 8.B triedy zúčastnili exkurzie po pamiatkach nášho mesta Holíč v rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva. Pani sprievodkyňa ich zaujímavou formou oboznámila s históriou Holíčskeho zámku, ktorý bol a je našou najznámejšou pamiatkou, vybudovanou za vlády Márie Terézie a jej manžela Františka Lotrinského. Žiaci si postupne prezreli  evanjelický kostol, nový pravoslávny kostol, kostol Božského srdca Ježišovho, ktorý je najstarší v meste a farský kostol sv. Martina, ktorý je patrón mesta Holíč. Počas tejto podnetnej exkurzie si naši chlapci a dievčatá uvedomili, akí významní a šikovní boli naši predkovia.

                                                                                                                  Mgr. Liana Kovačičová

          • Svet permoníkov očami detí

          • Geopark Malé Karpaty, Krajina břidlice, Trnavský samosprávny kraj, PKC- Pezinské Kultúrne Centrum, Spolok Permon Marianka a Barbora, n.o. vyhlásili v školskom roku 2021/2022 výtvarnú súťaž pod záštitou Mesta Pezinok, obce Marianka a města Odry.

            Z našej školy bolo zaslaných veľa prác, z ktorých odborná porota ocenila práce Lujzy Slobodovej z 1.B triedy a Lucie Filúšovej zo 4.B triedy. Lucka sa zúčastnila počas prázdnin aj slávnostného vyhodnotenia v Pezinku počas akcie Pezinský permoník, kde si diplom a cenu prevzala osobne. Srdečne blahoželáme.

                                                                       Mgr. Emília Krištofíková

          • Kolieskový deň v ŠKD-22.9.22

          • V rámci Európskeho týždňa mobility sme pre deti pripravili vo štvrtok 22.9, kedy je vyhlásený Deň bez áut,  kolieskový deň. Deti si do ŠKD priniesli kolobežky, kolieskové korčule, bicykle. Vytvorili sme si na šk.dvore dopravné ihrisko, po ktorom deti jazdili s tým, že museli dodržiavať dopravné predpisy ako za každodennej premávky. Deti na bicykloch zasa zdolávali trasu okolo zámku a jeho blízkeho okolia.
            Touto cestou sme chceli poukázať najmä na to, že pešia a cyklistická doprava je ekologická a neznečisťuje naše životné prostredie a zároveň má veľký význam pre ľudské zdravie.

          • Slávnostné otvorenie školského roka

          • Chceme  alebo nechceme, kalendár bol aj tento rok neúprosný a koniec prázdnin prišiel po krásnom lete akosi rýchlo. V pondelok 5. septembra 2022 sa opäť otvorili brány našej školy. Najvzrušujúcejšia udalosť to bola určite pre našich prváčikov a ich rodičov. Deti s napätím očakávali náručie novej pani učiteľky a svoju krásnu prvácku triedu.

            Po slávnostnom príhovore riaditeľa školy sa za prítomnosti predstaviteľov mesta Holíč uskutočnilo slávnostné privítanie žiakov a ich rodičov. Primátor mesta Zdenko Čambal spoločne s riaditeľom školy Romanom Švecom zaželali pedagógom i žiakom úspešný školský rok a popriali im veľa radosti z učenia. Vykročme všetci do nového školského roku šťastnou nohou s potrebnou dávkou slušnosti, trpezlivosti, tolerancie, empatie a s úsmevom na tvári! Veľa šťastia!