• Vlakom do Trenčína

          • Vo  štvrtok 10. apríla 2014 sa 8.B opäť vlakom vybrala na výlet. Tentokrát sme si vybrali Trenčín. Vyšli sme skoro ráno. Počasie síce nebolo najlepšie, ale nezabránilo nám zažiť pekný deň. Najskôr sme navštívili Trenčiansky hrad a potom sme si obzreli centrum mesta. Večer sme sa všetci vrátili domov plní zážitkov, unavení a s dobrou náladou.

            Mgr. Hana Blažeková

        • Zber papiera
          • Zber papiera

          • Milí žiaci!

            Zapojte sa do jarného zberu papiera, ktorý sa koná od 15. apríla 2014. Ak máte doma nepotrebný papier, prineste ho do školy riadne zviazaný alebo v pevnom kartóne.

            Vytriedením 100 ton starého papiera  a jeho použitím na výrobu nového sa zachráni cca 1 hektár ročného lesa, ušetrí sa až 70 % energie, zníži sa znečistenie ovzdušia o 75 % a vody o 35 %. 

            Najlepšia trieda bude odmenená!

            Ďakujeme všetkým triednym kolektívom ako aj jednotlivcom, ktorí sa zapoja do jarného zberu papiera a pomôžu chrániť prírodu!

        • Dve interaktívne jazykové učebne
          • Dve interaktívne jazykové učebne

          • Dnešná doba kladie veľký dôraz na moderné a inovatívne vyučovanie cudzích jazykov. Nakoľko sa cudzí jazyk vyučuje už od tretej triedy, naša škola vďaka finančným prostriedkom z projektu zriadila novú interaktívnu jazykovú učebňu a zároveň zmodernizovala už existujúcu jazykovú učebňu. V obidvoch sa nachádza interaktívna tabuľa s dataprojektorom, ozvučením a notebookom s pripojením na internet.

            Interaktívna tabuľa je jednou z najmodernejších didaktických pomôcok, ktorá uľahčuje vyučovanie, vysvetľovanie, voľnú komunikáciu, umožňuje prehrávať videá, scénky, kvízy, prezentácie, texty či doplňovačky. K dispozícii je aj ovládací pult so slúchadlami, pomocou ktorého žiaci nielen počúvajú texty, ale aj komunikujú. Učiteľ môže komunikovať s jednotlivými žiakmi, skupinkami alebo s celou triedou, prípadne žiaci môžu vo dvojiciach komunikovať medzi sebou. Učebňu dopĺňajú nástenné mapy s gramatikou.

          • Spisovateľ Anton Hupka na návšteve u druhákov

          • V stredu,  26. marca 2014 do knižnice našej školy zavítal pán spisovateľ Anton Hupka. Žiaci z 2. A a 2. B triedy privítali pána spisovateľa pesničkou o jari. V úvode náš milý hosť porozprával o písaní kníh pre deti, ale aj dospelých. Prekvapením pre pána spisovateľa bolo recitačné pásmo  detí  z knihy „Ozveny lesa“, s ktorou sa žiaci zoznámili na hodinách literatúry. Žiaci kládli autorovi množstvo otázok. Pán spisovateľ odpovedal na zvedavé otázky zaujímavo, dozvedeli sa množstvo informácií zo života a diela pána spisovateľa.

            Ako darček si pre p. Hupku - pedagóga, publicistu a básnika, rodáka zo Svätého Jura, v súčasnosti žijúceho a tvoriaceho v Holíči, pripravili pekné ilustrácie. Vyvrcholením tohto stretnutia bola autogramiáda kníh, ktoré žiaci počas besedy netrpezlivo stískali v rukách. Každému osobne knihu aj s venovaním s radosťou podpísal. Deti i pani učiteľky sa poďakovali za príjemne strávené chvíle v spoločnosti spisovateľa. Na záver pán spisovateľ zarecitoval úryvok z pripravovanej knihy , ktorá bude venovaná deťom. Už sa na ňu všetci netrpezlivo tešíme!

                                                                                                                              Mgr. Ivana Ivanová

        • Chemická olympiáda
          • Chemická olympiáda

          • a 27. marca sa v Senici konalo okresné kolo chemickej olympiády pre žiakov 8. a 9. ročníka ZŠ  z okresov Skalica a Senica. Našu školu reprezentovali dve žiačky z IX. A triedy. Obe boli úspešné riešiteľky. Uplatnili sa i v konkurencii žiakov gymnázia, ktorí boli prvýkrát v rovnakej kategórii ako základné školy a obsadili:

            2.miesto – Alexandra Křížová

            5.miesto – Adriana Vrobelová

            Ďakujeme im za úspešnú reprezentáciu školy a Alexandre Křížovej  prajeme veľa šťastia v krajskom kole CHO. Žiačky na olympiádu pripravovala Ing. Mgr. Anna Šafránková. Gratulujeme!

          • Biblická olympiáda

          • I v tomto školskom roku sa žiaci našej školy – Adriana Vrobelová, Matúš Kuchta a Michal Čas – s úspechom zúčastnili okresného kola Biblickej olympiády. Jej účasti predchádzalo štúdium kníh z Biblie, knihy Exodus,  knihy proroka Jonáša zo Starého zákona a knihy Evanjelium podľa sv. Jána z Nového zákona. Žiaci sa veľmi usilovali a ich štúdium bolo ocenené pekným druhým miestom s celkovým počtom 50 bodov. 

            Biblická olympiáda prebiehala 26. marca 2014 v priestoroch farského úradu v Holíči v príjemnej atmosfére. Súťažilo sa v ôsmych kolách v trojčlenných družstvách. Účastníkov čakalo občerstvenie i krásne odmeny, tou najväčšou pre nich bolo uvedomenie si krásy, múdrosti a pravdivosti Božieho slova, ktoré je aktuálne i v dnešnej dobe. Žiakov na olympiádu pripravovala Mgr. Jana Belicová. Gratulujeme!

        • ORION  FLORBAL CUP
          • ORION FLORBAL CUP

          • Dňa 18. marca 2014  sa uskutočnili v športovej hale SOŠ v Skalici Majstrovstvá skalického okresu vo florbale starších žiakov ZŠ. Za účasti deviatich družstiev, ktoré boli rozdelené do dvch skupín bojovali chlapci našej školy v každom zápase zodpovedne a zanietene s celým svojím športovým srdcom.

            Po úvodnej nešťastnej prehre zo žiakmi ZŠ Gbely v pomere 2 :1, si v ďaľších zápasoch skupiny poradili a postupne zvíťazili so žiakmi ZŠ Unín 2 : 0 a ZŠ Kopčany 3 : 2.           V konečnom poradí svojej skupiny tak obsadili druhé miesto, čo im umožnilo stretnúť sa v boji o celkové tretie miesto so žiakmi Gymnázia Skalica. V nešťastnom zápase, v ktorom sme nepremenili množstvo čistých šancí obsadilo nakoniec naše družstvo po porážke 3 : 1 celkovo veľmi pekné  4. miesto.

            O góly v sieti súperov sa na turnaji podelili :

            Peter     Ambrús   8.A - 3 góly

            Richard Púček      7.A – 2 góly 

            Michal  Donoval  9.A  - 1 gól 

            Michal  Štetina     9.A – 1gól

            Poďakovanie za vzornú reprezentáciu školy patrí žiakom: M. Duffek- 6.A, A. Duffek- 8.A,  M. Ferenčík- 7.B,  R. Kocák-8.B, P. Ambrús- 8.B, J. Paták- 8.A, R. Púček- 7.A,                   M. Donoval-9.A, M. Štetina- 9.A,  S. Marenčík- 5.B,                                                       

          • Rodina bez cigariet – vyhodnotenie výtvarnej súťaže

          • V Skalici sa dňa 20. marca uskutočnilo vyhodnotenie II. ročníka výtvarnej súťaže „Rodina bez cigariet“. V priestoroch Súkromnej základnej školy si diplomy, vecné ceny a tričko s vyobrazením vlastnej práce prebrali aj žiačky našej školy. Druhé miesto v kategórii I. stupeň obsadila Klára Slaninová zo 4.B triedy. Na treťom  mieste v kategórii II. stupeň sa umiestnila Jana Žáková z 8.B triedy. Tričko s potlačou vlastnej práce získala aj žiačka 6.B triedy Agnesa Havlíková. Žiaci niekoľkých vybraných prác dostali malý reklamný darček kampane a sladkosť. Blahoželáme.

                                                                                                                          Mgr. Emília Krištofíková

          • Fyzikálna olympiáda – okresné kolo

          • Dňa 14. marca sa v Senici konalo okresné kolo FO pre žiakov 8. a 9. ročníka ZŠ  z okresov Skalica a Senica. Našu školu reprezentovalo 5 žiakov z IX. A triedy. Traja z nich boli úspešní riešitelia a obsadili prvé tri miesta v poradí:

            1.miesto – Patrícia Konečná

            2.miesto – Tomáš Paták

            3.miesto – David Bartal

            Všetkým žiakom ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a prvým trom blahoželáme k úspechu a prajeme veľa šťastia v krajskom kole FO. Žiakov na olympiádu pripravoval Mgr. Anton Orlík.

          • Návšteva pamiatok v Skalici

          • V minulých dňoch sa členovia krúžku „Digitálna fotografia“ zúčastnili prehliadky historických pamiatok v Skalici v rámci Medzinárodného dňa turistických sprievodcov. Počas prehliadky sme si prezreli Rotundu sv. Juraja, Františkánsky kláštor, Jezuitský kostol, Ledovňu, Vežu farského kostola a Mlyn bratov Pilárikov. Napriek nie veľmi priaznivému počasiu sa výlet vydaril a nafotenými snímkami sa budeme môcť prezentovať aj na rôznych súťažiach.

                                                                                                             Mgr. Emília Krištofíková

        • Žiadosť o 2% dane
          • Žiadosť o 2% dane

          • Vážení rodičia a priatelia atletiky.

            AK Junior Holíč spolu so ZŠ Školská 2, Holíč Vás chceme požiadať o 2% z daní roku 2013. 2% dane nie je niečo navyše, ale sú to dane, ktoré ste štátu odviedli za rok 2013. V prípade Vášho súhlasu nám tieto 2% Daňový úrad poukáže.

            Minimálna čiastka, ktorú môže FO poukázať je 3,32 € a PO 8,30 €. Peniaze, ktoré takto získame použijeme na atletické súťaže detí , mládeže Holíča a okolia . Záujmovej činnosti sa vo volnom čase venuje viac ako 40 detí a mládeže, ktorým sa venujú traja tréneri. Pohybová aktivita má veľký vplyv na zdravie mládeže a odvádza ich pozornosť od užívania drog a návykových látok. V roku 2013 získali atléti Holíča 1 striebornú medailu z Európskych hier detí v Brne, 7 medailí z majstrovstiev SR a 20 medailí z majstrovstiev Zs. oblasti ( kraj TT,NR,TN). Od roku 2004 je pri ZŠ školské stredisko talentovanej mládeže.

            Atletický klub Junior Holíč je zriadený ako občianske združenie a má svoje sídlo na Holíč. s. č. 908 51 Školská ul. IČO 378 37 338. AK je zaregistrovaný v Notárskom centrálnom registri zo dňa 3.12.2013 pod.zn. NCR po 6007/2013

            Ďakujeme za podporu našich aktivít.

             Mgr. Roman Švec, riaditeľ ZŠ                                Rudolf Roučka, predseda AK Junior

             

            Pre stiahnutie tlačiva kliknite SEM pravým tlačidlom myši a zvoľte "Uložiť cieľ ako"

          • Testovanie 9 - 2014

          • Testovanie deviatakov,tzv. Testovanie 9-2014,sa uskutoční v stredu 12. marca 2014. Vedomosti žiakov budú preverované z matematiky a zo slovenského jazyka.

             

          • Exkurzia do Osvienčimu

          • Koncentračný tábor Osvienčim (nem. Auschwitz-Birkenau)! Už len pri počutí týchto slov mnohým z nás prebehne mráz po chrbte či naskočí husia koža. Prečo potom ísť tam, kde nacisti počas 2.svetovej vojny zavraždili asi 1,1 milióna ľudí? Prečo ísť na miesta, kde sa zomieralo len kvôli  inej viere, farbe pleti alebo rase? A prečo by tieto hrozné miesta mali vidieť deti, keď sa o holokauste dozvedia v škole alebo z médií?

            Odpoveď môže znieť jednoducho. Návšteva takéhoto miesta má byť pre nich výstrahou a ponaučením do života. Nejde len o to, čo sa žiaci o tomto období naučia, ale najmä o to, do akej miery žiaci tieto vedomosti berú vážne. Čo sa totiž v učebniciach nenachádza je empatia, vcítenie sa do pocitov ľudí, ktorí idú na smrť. Osobne spoznať takéto miesta, kde sa končili osudy nespočetne mnohých rodín je omnoho konkrétnejšie v porovnaní s učebnými textami. Keď človek sleduje príbehy malých detí, na ktorých „doktor smrti“ Mengele robil rôzne „pokusy“, tak ho prejde chuť tieto zločiny bagatelizovať.

            Z týchto dôvodov sa do Osvienčimu 20. 2. 2014 vybrali aj deviataci. Z rozprávania skúseného sprievodcu sa najskôr dozvedeli o vzniku a budovaní tábora a jeho postupnej premene na vyhladzovací tábor. Prechádzajúc uličkami tábora obohnaného ostnatým drôtom s vysokým napätím sa dozvedáme o dennom režime väzňov, ich ťažkej práci, strachu a selekciách. V tzv. „barakoch“, kde väzni bývali sa na nás cez fotografie a kresby na stenách pozerali zúfalé pohľady ľudí idúcich na smrť do plynovej komory. Blízkosť a chlad smrti na žiakoch asi najviac bolo cítiť pri pohľade na zhabané veci väzňov / kufre, okuliare, hrebene, hodinky /. Obrovská kopa ľudských vlasov a látka utkaná z nich, sonderkomando bijúce väzňov a prehliadajúce ich mŕtvoly, kremačné pece, Zyklon B a šibenice sú dnes už len nemým svedkom nacistického besnenia.

            Pod bránou s nápisom „Arbeit macht frei“ sme museli prejsť aj my. My sme sa však na rozdiel od tisícov väzňov vrátili. Ich bohužiaľ práca v tomto tábore neoslobodila, ale zabila. A nie len práca.

                            Mgr. Richard Drinka

          • Rodina bez cigariet

          • Aj v tomto školskom roku sa naša škola zapojila do 2. ročníka výtvarnej súťaže „Rodina bez cigariet“, ktorú organizuje Občianske združenie Rodina a spoločnosť s finančnou podporou Ministerstva zdravotníctva. V dňoch 18. a 19 . februára prebiehali prednášky so žiakmi 2. – 7. ročníka o škodlivosti fajčenia. Na základe toho následne na hodinách výtvarnej výchovy túto tému rôznymi technikami spracúvali. Tie najzaujímavejšie si budete môcť pozrieť na internetovej stránke www.rodinabezcigariet.sk a zúčastniť sa internetového hlasovania.

                                                                                                                          Mgr. Emília Krištofíková

          • Lyžiarsky kurz

          • V dňoch 15.2. – 21.2. 2014 sa 36 žiakov 7. a 8. ročníka našej školy zúčastnilo každoročného lyžiarskeho kurzu v prekrásnom prostredí Nízkych Tatier – v lyžiarskom stredisku Tále. Výborné ubytovanie v štýlovom hoteli uprostred nedotknutej prírody Krpáčova prispelo nielen k upevneniu zdravia, ale aj k načerpaniu fyzických a psychických síl do ďalších mesiacov školského roka. Žiaci plnili počas kurzu nielen výchovný plán, ale aj denný režim. Činnosť žiakov bola hodnotená na večerných stretnutiach, kde okrem zhodnotenia daného dňa sa dozvedeli program na nasledujúci deň. Svoje úlohy si väčšina žiakov plnila zodpovedne, čo prispelo k bezproblémovému priebehu kurzu. Počas kurzu prebiehali súťaže v lyžovaní, v čistote izieb, správne dievča a chlapec lyžiarskeho kurzu, konali sa večerné diskotéky, či v rámci odpočinku mohli žiaci využiť aj kúpanie vo vírivke.    Tradícia lyžiarskych kurzov pretrváva na našej škole už viac ako 30 rokov a každoročne plní všetky ciele, ktoré si vo svojich zámeroch vytýči. Moderné a súčasným trendom lyžovania plne vyhovujúce lyžiarske vybavenie, ktoré bezplatne zapožičiavame svojim žiakom, plus odborné vedenie vyučujúcich prispieva k tomu, že každý absolvent kurzu lyžuje po piatich dňoch na veľmi dobrej úrovni a žiaci, ktorí idú opakovane, dokážu lyžovať aj na náročných svahoch. Tohtoročný lyžiarsky kurz sa opäť vydaril, prispeli k tomu všetci účastníci svojim pozitívnym prístupom a neostáva nám nič iné, len sa tešiť na budúci rok.

            Mgr. Soňa Otavová

          • Dejepisná olympiáda

          • Dňa 11. februára sa uskutočnilo Okresné kolo Dejepisnej olympiády. Žiaci našej školy si svoje vedomosti zmerali s ostatnými žiakmi v troch kategóriách C/9. ročník/, D/8. ročník/ a F/6. ročník/. Jednotlivé testové úlohy sa podarilo najlepšie zvládnuť Tomášovi Patákovi z 9. A triedy, ktorý v svojej kategórii nenašiel premožiteľa a ako víťaz si zabezpečil priamy postup do krajského kola. V tej istej kategórii sa úspešne darilo aj Davidovi Bartalovi, ktorý sa umiestnil na 3. mieste a stal sa úspešným riešiteľom.

            V kategórii C sa Samuel Kosír umiestnili na 4. mieste a stal sa úspešným riešiteľom a Tomáš Langer s 5. miestom riešiteľom. Podobne sme dopadli i v kategórii F, kde Sebastián Kosír - 4. miesto i Patrícia Cáfalová - 7. miesto sa stali úspešnými riešiteľmi. Našim žiakom srdečne ďakujeme za príkladnú reprezentáciu školy a Tomášovi Patákovi budeme držať palce v Krajskom kole DO.

            Mgr. Richard Drinka

             

          • Geografická olympiáda

          • V tomto školskom roku 2013/2014 sa do školského kola súťaže zapojilo  vo všetkých ročníkoch celkovo 52 žiakov. Do okresného kola postúpili z každého ročníka traja najúspešnejší, ktorí dosiahli viac ako 55 bodov:

            5. ročník: Oliver Šefčík z 5. A a Katarína Mária Valúchová, Juraj Kříž z 5.B

            6. ročník: Sebastián Kosír zo 6. A a Ján Stehlík, Sabína Vaňková zo 6. B

            7. ročník: Natália Reháková, Zuzana Nečasová a Júlia Darážová zo 7. C

            8. ročník: Michal Hájek, Samuel Kosír a Viliam Vávra z 8. A

            9. ročník: Tomáš Paták, David Bartal a Alexandra Křížová z 9. A

            Žiakov pripravovali p. učiteľky: v 7. ročníku Mgr. Jana Belicová a v ostatných ročníkoch Mgr. Oľga Hlavatá.

            Okresného kola, ktoré sa konalo 6. 2. 2014 v Skalici sa spolu zúčastnilo 100 žiakov zo ZŠ skalického okresu a Gymnázia v Skalici. Úspešný riešiteľ musí dosiahnuť  65 a viac bodov zo 100 možných.

            Umiestnenie žiakov na okresnom kole:

            5. ročník:   1. miesto: Oliver Šefčík – 76 bodov

                             2. miesto: Juraj Kŕíž – 75 bodov

                             10. miesto: Katarína Mária Valúchová – 66 bodov

             

            6. ročník:  4. miesto: Ján Stehlík – 87 bodov

                             7. miesto: Sebastián Kosír – 85 bodov

                             11. miesto: Sabína Vaňková – 71 bodov

             

            7. ročník:   Natália Reháková – riešiteľka

                              Zuzana Nečasová – riešiteľka

                              Júlia Darážová – riešiteľka

             

            8. ročník:   2. miesto: Samuel Kosír – 75 bodov

                                  Michal Hájek – riešiteľ  (64 bodov), chýbal mu 1 bod do úspešného riešiteľa

                                  

             

            9. ročník:   1. miesto: David Bartal – 83 bodov

                              3. miesto: Alexandra Křížová – 68 bodov

                             

            Našu školu budú na krajskom kole 2. apríla v Trnave reprezentovať žiaci Samuel Kosír – 8.ročník,

            David Bartal  a Alexandra Křížová – 9. ročník. Prajeme im dosiahnutie čo najlepších výsledkov.   

            Mgr. Oľga Hlavatá

          • Práce žiakov na hodinách informatiky

          • Na hodinách informatiky žiaci pracujú v rôznych grafických programoch.

            Môžete si pozrieť ukážky prác žiakov 8. ročníka v grafickom programe Photo Impact

            na tému "Holíčsky zámok".

          • Olympiáda z anglického jazyka

          • 15. januára sa uskutočnilo okresné kolo Olympiády z anglického jazyka.

            Richard Rúsek, žiak 7. C triedy,  v kategórii 1 A obsadil 2. miesto.

            Richarda na súťaž pripravovala Mgr. Marcela Štepanay.

            Blahoželáme!

        • Výpis slovného hodnotenia/klasifikácie prospechu a správania za prvý polrok
          • Výpis slovného hodnotenia/klasifikácie prospechu a správania za prvý polrok

          • Zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní v znení neskorších predpisov zrušil vydávanie polročných vysvedčení. Naša škola preto automaticky vydá každému žiakovi Výpis slovného hodnotenia / klasifikácie prospechu a správania za 1. polrok, aby boli rodičia informovaní o výsledkoch svojho dieťaťa. Tento výpis je iba informatívny, nie je verejnou listinou a nemôže byť použitý na právne účely. Rodičia, ktorí majú záujem o vydanie riadneho vysvedčenia na papieri so štátnym znakom a sériovým číslom, musia o to písomne požiadať riaditeľa školy.