• OZNAM

          • Riaditeľstvo ZŠ Školská 2, Holíč oznamuje žiakom a rodičom našej školy, že nástup do školy  je dňa 4. 9. 2023 (t. j. v pondelok). Žiaci sa od 7.40 do 7.55 hod. zhromaždia vo svojich triedach. O 8.35 hod. sa bude konať slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 na školskom dvore za prítomnosti predstaviteľov mesta Holíč. Vyučovanie sa začína dňa 5.9.2023 (t.j. v utorok).

          • Ocenenie a poďakovanie žiakom za vzornú reprezentáciu školy

          • Aj v školskom roku 2022/2023 sa žiaci našej školy úspešne zapojili do veľkého počtu predmetových olympiád, výtvarných a športových súťaží. Na základe ich výsledkov už tradične vedenie školy oceňuje najúspešnejších  a najaktívnejších žiakov, pre ktorých boli pripravené pekné vecné a finančné  odmeny.  Aj tento školský rok hodnotíme z hľadiska zapojenia a úspešnosti žiakov v jednotlivých školských súťažiach veľmi  kladne. Dňa 30. júna riaditeľ školy Roman Švec prijal všetkých ocenených žiakov. Poďakoval sa im za úspešnú reprezentáciu školy a zaželal im veľa zdravia, šťastia, spokojnosti a úspešný budúci školský rok.

          • Školský výlet do Moravského krasu

          • Dňa 28.6. 2023 sa žiaci 3.A, 3.B a 4.C vybrali na školský výlet do Moravského krasu. Navštívili priepasť Macochu. Najprv sa s úžasom pozerali z vyhliadkového mostíka do priepasti. Potom absolvovali zjazd lanovkou k Punkevnej jaskyni. Pre niektoré deti to bola premiérová jazda lanovkou. Nasledovala komentovaná prehliadka jaskyne. Bola rozdelená na dve časti. Najprv prekonávali polovicu trasy pešo. Dostali sa priamo na dno priepasti, kde si vypočuli povesť „O zlej macoche“. Potom sa presunuli na druhú časť prehliadky, ktorá viedla zatopenou časťou jaskyne. Riekou Punkva sa plavili na loďkách, čo bol pre nich neskutočný zážitok. Obdivovali krásu a silu  prírody, ktorá vytvorila takú nádheru. Poslednou zastávkou bol Skalný mlyn, kde sa deti presunuli vláčikom. Žiaci s pani učiteľkami si užili deň plný radosti, zábavy a nových skúseností. Výlet bol krásnou bodkou tohto školského roka.

            Mgr. Sylvia Chocholáčková

          • Blokové vyučovanie v 4.B triede

          • Žiaci 4.B si koniec školského roka spestrili blokovým pracovným vyučovaním, ktoré spojili s rozlúčkou s I. stupňom. Ich trieda sa premenila na kulinársku dielňu, z ktorej sa šírila vôňa rôznych druhov nátierok a iných dobrôt. Žiaci tu predviedli svoje zručnosti a šikovnosť, ktoré si doteraz osvojili. Dielo sa podarilo a všetci odchádzali  domov so spokojným úsmevom a najmä plným bruškom.

          • Rozlúčka deviatakov

          • 28. júna sa s nami lúčili  naši deviataci. Slovami , kytičkou aj perníkovými srdiečkami sa poďakovali všetkým pedagógom, ktorí pri nich stáli od prvých školských rokov až po deviatu triedu.

            „Sme deviataci! Tak dlho sme čakali na tento okamih. No práve sme zistili, že sme smutní. Lúčime sa so školou, ktorá nám deväť rokov akoby bola druhým domovom. Poslednýkrát tu pred Vami stojíme plný ideálov a plánov do budúcnosti. Prežili sme tu deväť rokov a to predsa niečo znamená. Znamená to opustiť doterajší režim, našich spolužiakov, s ktorými sme prežili krásne chvíle, učiteľov a všetko to, čo patrí k školskému životu. Avšak minulosť prežitú v tejto škole nám nikto nevezme, ale budúcnosť nám nikto nedaruje. Musíme si ju vytvoriť vlastným úsilím. Odchádzame za tým, čo nám pripravil život. Za niekoľko hodín sa definitívne prestaneme nazývať Vašimi žiakmi. Budeme študentmi stredných škôl. Pre každého z nás to bude ukončenie jedného krásneho obdobia. Príde jeseň a mi sa postavíme na začiatok s novými spolužiakmi a učiteľmi, s očakávaním a strachom ako v prvej triede“.
             

            Prajeme im šťastné vykročenie do ďalšej etapy ich života a len krásne spomienky na čas prežitý na našej škole.

          • Krásy našej prírody

          • Pri príležitosti 52. výročia celosvetovej kampane „Deň Zeme 2023“ zorganizovalo Galantské osvetové stredisko 3.ročník celoslovenskej výtvarnej, fotografickú a literárnej súťaže detí a mládeže s enviromentálnym zameraním „Krásy našej prírody“.  Aj tu naši žiaci získali pekné ocenenia. V prvej kategórii  výtvarnej časti súťaže získali čestné uznanie Hanka Pálková z 1.A triedy a Gabriela Pikálková z 5.Btriedy. V druhej kategórii získala ocenenie bez udania poradia Eliška Švrčková  a čestné uznanie Chiara Kovačičová, obidve zo 7.A triedy.

            Vo fotografickej časti súťaže získali v druhej kategórii ocenenie bez udania poradia Zuzana Kosírová zo 6.A triedy, Šárka Tomčíková a Michaela Slobodová z 5.A triedy a čestné uznanie získala Terézia Tomčíková z 5.A triedy. Diplomy a ceny boli žiačkam zaslané poštou a následne odovzdané riaditeľom školy  Mgr. Romanom Švecom. Všetkým srdečne  blahoželáme.                                                                 Mgr. Emília Krištofíková

          • Futbalový turnaj „O pohár riaditeľa školy“

          • Vo štvrtok 22.júna 2023 sa na multifunkčnom ihrisku ZŠ Školská 2, Holíč uskutočnil už v poradí šiesty ročník futbalového turnaja „O pohár riaditeľa školy“. Turnaja sa zúčastnilo 8 družstiev, ktoré boli rozdelení do kategórie mladších a starších žiakov. Hracím systémom každý s každým sa napokon v kategórii mladších žiakov umiestnili jednotlivé družstvá nasledovne: 1.miesto: 1.stupeň ZŠ, 2.miesto: 6.B, 3.miesto: 6.A. Najlepším strelcom turnaja v tejto kategórii sa stal žiak 6.A triedy Nikolas Jurenka, najlepším brankárom žiak 4.ročníka Lukáš Sloboda a najužitočnejším hráčom resp. hráčkou sa stala Michaela Slobodová z 5.ročníka. V kategórii starších žiakov boli výsledky nasledovné: 1.miesto: 9.ročník, 2.miesto: 8.B, 3.miesto: 8.A. Najlepším strelcom sa v tejto kategórii stal žiak 8.B triedy  Maximilián Dohnáleknajlepším brankárom Peter Jonáštik z 9.ročníka a najužitočnejším hráčom Matyáš Beňa zo siedmeho ročníka.

            Mgr. Richard Drinka

          • Varenie hrou

          • Tak ako každý rok, aj v tomto školskom roku sme ukončili krúžok  “Varenie hrou” grilovačkou v školskej záhrade. Deti si pochutili na grilovanom špekáčiku či mäsku, ale najviac im ako obvykle chutil vlastnoručne upečený koláč a ovocná bublanina. Na ukončenie krúžku prišli aj rodičia, ktorých sme ponúkli našimi výrobkami. Zažili sme príjemné poobedie, plné zábavy , smiechu a dobrých jedál a už teraz sa tešíme na ďalšie fungovanie krúžku budúcom školskom roku.
            Mgr. Sylvia Chocholáčková

          • Náhlikova Senica 2023 - AMFO 2023

          • V tomto školskom roku sme sa prvý krát zúčastnili najznámejšej slovenskuj fotografickej súťaže AMFO, ktorého vyhlasovateľmi sú Ministerstvo kultúry SR a z jeho poverenia Národné osvetové centrum a Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR. Náhlikova Senica 2023. Regionálna súťaž pod názvom „Náhlikova Senica 2023“ je súčasťou 51. ročníka celoštátnej postupovej súťaže a výstavy amatérskej fotografickej tvorby AMFO 2023. Tu nás zastupovali fotografie Chiary Kovačičovej zo 7.A triedy a bývalej žiačky 7.B triedy Emma Čierna.

            Chiarkina fotografia s názvom „Ľudské mravenisko“ získala 1.miesto a postúpila do  tohtoročného 27. ročníka krajskej súťažnej výstavy neprofesionálnej fotografickej tvorby AMFO TTSK 2023, kde postúpilo 50 autorov – fotografov Trnavského kraja, ktoré sa uskutočnilo v Záhorskom osvetovom stredisku. Tu získala čestné uznanie a postupuje do celoštátneho kola, ktoré sa uskutoční koncom roka 2023.

            Blahoželáme a držíme palce v celoštátnom kole.

          • Služby v škole počas prázdnin

          •             Služby v škole počas prázdnin budú každý utorok

               v čase od  9:00  - 12:00 hod.

            tel. kontakt: 0911 891 629, 034 668 26 30, 034 668 22 36

          • Ukončenie volejbalového krúžku turnajom

          • V tomto školskom roku prebiehal na našej škole volejbalový krúžok. Dňa 16.6.2023 sme ho slávnostne ukončili turnajom. Po krátkom uvítaní a rozcvičení boli za kapitánov zvolení chlapci a ich povinnosťou bolo vytvoriť si tímy. Spolu sa turnaja zúčastnili 3 družstvá po 5 členov. Naši šikovní žiaci hrali s veľkým nasadením. Vyhodnotenie sa konalo po odohratí všetkých zápasov a družstvá boli odmenené diplomom a sladkou medailou. Víťazmi sa stali tí, ktorí získali najviac bodov, i keď bodový rozdiel medzi jednotlivými miestami bol veľmi tesný. Na turnaji panovala súťaživá, ale zároveň veľmi priateľská a veselá nálada. Touto cestou sa tiež chcem poďakovať všetkým žiakom za poctivú dochádzku na krúžok počas školského roka a zodpovedný prístup k učeniu sa volejbalovej techniky.

            Mgr. Adriána Ptačinová

          • Festival olympijských nádejí

          • Myšlienkou olympionizmu – Citius, Altius, Fortius – rýchlejšie, vyššie, silnejšie sa riadili deti z holíčskych škôlok, ktoré sa zúčastnili 20. júna „Festivalu olympijských nádejí“ , ktorý sa už niekoľko rokov úspešne realizuje na našej škole. Cieľom tohto projektu je prehlbovanie a rozvíjanie pozitívneho vzťahu k športu a pohybovým aktivitám, ktoré výrazne ovplyvňujú zdravý vývoj detí a mládeže. Jeho snahou je nielen šíriť myšlienky olympionizmu, ale aj osloviť deti a mládež a získať ich pre pravidelné športovanie. Deti z holíčskych škôlok, ktorí sa zúčastnili tohto športového podujatia si tak vyskúšali svoje sily a schopnosti v behu na 40 m, v skoku do diaľky, v behu cez prekážky, v skoku vo vreci. Okrem toho si vyskúšali aj futbalové zručnosti v streľbe na bránku.                 Mgr. Soňa Otavová

             

          • Školská športová olympiáda

          • Vo štvrtok 15.6.2023 sa v areáli našej školy opäť uskutočnila  Školská športová olympiáda pre žiakov 1. stupňa. V tradičných  aj netradičných pohybových aktivitách  si všetky deti na jednotlivých stanovištiach s radosťou vyskúšali svoje schopnosti v behoch, hodoch a skokoch, ale aj precvičili rovnováhu, presnosť, či svoju zručnosť v manipulácii s loptou.

          • Oznam ŠJ

          • Milí rodičia, formou nového zápisného lístka na školský rok 2023/2024 si  môžete zároveň požiadať aj o dotáciu na obdobie od 1.9.2023 – 31.12.2023.  

            Zápisný lístok  môžete odovzdať v kancelárii ŠJ v termíne

            od 26.6.2023 – 29.6.2023    ( v čase 7,00- 14,30) 

            od 1.7.2023– 31.7.2023 ( v čase 8,00 – 13,30hod.) 

             Kto zápisný lístok neodovzdá do 31.7.2023, nebude mať  k 1.9.2023 nárok na dotáciu. Zápisný lístok  je potrebné vypísať a podpísaný odovzdať do kancelárie ŠJ.(Stačí poslať po žiakoch).

            Noví stravníci ktorí sa doteraz nestravovali a mali by záujem o stravovanie v ŠJ, sa musia prihlásiť cez zápisný lístok na školský rok 2023/2024 v kancelárii ŠJ (osobne).

            Termín prihlasovania a odovzdania zápisných lístkov na školský rok  2023/2024 je do 31.7.2023.

            Zápisný lístok  na školský rok 2023/2024  nájdete na stránkach školy, priamo v kancelárii ŠJ a taktiež budú k dispozícii na vchode do ŠJ.    

            Všetky informácie o platbe, odhlasovaní a dotáciách sú uvedené v zápisnom lístku. V prípade otázok volajte na tel. čísla 0918 729 675,alebo 034 668 26 44.

             

             V dňoch 11.,12.,21. a 24.7. prosíme rodičov aby zápisné lístky nenosili – čerpanie dovolenky.

            ZaPISNY_LISTOK_-_Dotacia_1.9.2023_-_31.12.2023.docx

             

          • S kamarátkou energiou

          • 20. júna 2023 sa v telocvični školy uskutočnilo veľmi zaujímavé a edukačne prínosné podujatie s názvom S kamarátkou energiou. Celé podujatie moderovala známa herečka Zuzana Haasová - alias Teta Eta, ktorá deti počas celého doobedia skvele bavila a motivovala k lepším výsledkom a viedla ich k tímovej spolupráci.

            Realizátorom akcie je Slovenská inovačná energetická agentúru (SIEA), ktorá pre žiakov z tretích a štvrtých ročníkov pripravila náučno-zábavný projekt. Témou podujatia sú rôzne druhy energie, zdroje energie a jej efektívne využitie.

            Deti boli rozdelené do tímov, ktoré si mohli vzájome zasúťažiť a používať pri tom profesionálne vedecké prístroje (napr. termokameru, merač vetra, elektromer atď.). Deti získali množstvo zaujímavých cien, no najdôležitejším darom bolo množstvo nových skúseností a poznatkov, ktoré deti počas zábavných aktivít získali.

             

             

             

          • Deň rodiny

          • Deň rodiny je výnimočným dňom, ktorý nám pripomína dôležitosť a hodnotu rodiny v našom živote. Je to príležitosť na to, aby sme si uvedomili, že čas strávený s rodinou je jedným z najcennejších darov, ktoré si môžeme navzájom poskytnúť. V dnešnom rýchlo sa meniacom svete, kde sme neustále zaneprázdnení povinnosťami a záväzkami, je dôležité si urobiť čas pre svoju rodinu a venovať sa jej so všetkou láskou a pozornosťou.

            Čas strávený s rodinou je možné realizovať rôznymi spôsobmi. Môže to byť tradičné rodinné posedenie pri stole, spoločný výlet do prírody, hrávanie spoločenských hier, spoločné športovanie alebo jednoducho len oddych a relaxácia spolu. Dôležité je, že tento čas je zameraný na interakciu, komunikáciu a blízkosť.

            AJ žiaci 1.C si pripravili krátke vystúpenie plné básničiek, pesničiek a riekaniek, a aby toho nebolo málo si aj spolu s rodičmi zašportovali. Nakoniec si oddýchli v kruhu pri ohni a opiekli  si špekáčiky.

          • Medzinárodný deň detí

          • Medzinárodný deň detí je oslavovaný každý rok 1. júna a je venovaný deťom a ich právam. Tento deň je zameraný na upozornenie na potreby a práva detí po celom svete a na význam ich blahobytu a šťastia. Medzinárodný deň detí sa oslavuje rôznymi spôsobmi po celom svete. .

            I my sme sa rozhodli osláviť MDD rôznymi  aktivitami, aby sme upozornili na dôležitosť práv detí. Tieto aktivity sme venovali detskej téme: Z rozprávky do rozprávky, ktorá je deťom veľmi blízka. Striedali sa športové aktivity s edukačnými. Deti si overili svoje vedomosti a porovnali si svoje sily.

            Medzinárodný deň detí nám pripomína, že deti sú našou budúcnosťou a závisí od nás, aby sme im poskytli bezpečné a šťastné prostredie, v ktorom môžu rásť a rozvíjať sa. Je to príležitosť na to, aby sme prejavili lásku, starostlivosť a rešpekt voči deťom a zaviazali sa k ich ochrane a dobrej budúcnosti. Nezabudnime prejaviť svoju podporu a starostlivosť o deti nielen počas Medzinárodného dňa detí, ale každý deň.

            Mgr. Sylvia Smaženková

          • Kroky k umeniu.

          • Už na 13.ročníku sa v meste Hodonín stretli mladí výtvarníci na výtvarnom sympóziu  „Kroky k umění“. Dvojice žiakov zo základných, stredých a základných umeleckých škôl  z Moravy a okresu Skalica maľovali v parku pred Zimným štadiónom  Václava Nedomanského v Hodoníne.  Našu školu reprezentovali dve dvojice žiakov, z 9.A triedy Dominika Ivánková a Denis Valachovič a z 9.B triedy Veronika Kaňovská a Tomáš Petrák. Témou tohto ročníka bol „Cirkus“. Fantázii a predstavivosti sa medze nekládli  a vznikli tak krásne výtvarné diela, ktoré po ročnej putovnej výstava budú zdobiť priestory škôl.

                                                                                                               Mgr. Emília Krištofíková

          • 80 rokov filatelie v Holíči

          • Pri príležitosti 80-teho výročia Klubu filatelistov v Holíči nás vedenie požiadalo o vytvorenie prítlače na korešpondenčný lístok. Do súťaže sa zapojili žiaci vyšších ročníkov, aby stvárnili zaujímavosti Holíča. V týchto dňoch p. Mária Hudecová a p. Anton Orlík z vedenia klubu ocenili práce žiakov.

            1.mesto obsadila Diana Zůbková /9.A/, ktorej práca bude na príležitostnej pečiatke a prítlači. 2.miesto obsadila Zuzana Kráľovičová /9.B/ a 3.miesto Patrícia Dobiášová /7.B/. Mimoriadne boli ocenení aj Katarína Vraňuchová /9.A/ a Tomáš Petrák /9.B/. Ostatní zúčastnení dostali pochvalný list a pozornosť v podobe balíčka poštových známok. Blahoželáme 

                                                                                                               Mgr. Emília Krištofíková