• Európsky týždeň mobility
          • Európsky týždeň mobility

          • V mesiaci september prebiehal Týždeň mobility a v ŠKD sme sa rozhodli, že aj my pre deti pripravíme zaujímavú aktivitu. Zámerne sme si vybrali 22.september, ktorý je každý rok Dňom bez áut. Deti prišli do školy s bicyklami, kolobežkami a kolieskovými korčuľami, pretože v poobedňajších hodinách bola pre ne pripravená bezpečnostno-dopravná aktivita. Na piatich stanovištiach plnili úlohy, okrem toho museli na dráhe prekonávať prekážky.Deti nás milo prekvapili svojimi vedomosťami i zručnosťami.
            Náš školský klub sa každoročne zapája do Európskeho týždňa mobility a už sa tešíme na budúci ročník.

             

        • Oznam
          • Oznam

          • Oznamujeme, že od pondelka 21.9.2020 končí skrátené vyučovanie a bude prebiehať školské vyučovanie u všetkých ročníkov štandardne podľa rozvrhov hodín. Zároveň začne ranná prevádzka ŠKD od 6.00 hod.

        • Súťaž „Daj si čas“ v RTVS Bratislava
          • Súťaž „Daj si čas“ v RTVS Bratislava

          • Dňa 8. septembra sa 7. B zúčastnila na nahrávaní súťaže Daj si čas v RTVS. Súťažili za nás Luisa, Katka, Radko a Miško. Naším súperom bolo družstvo zo ZŠ Dubnica nad Váhom. Po vyrovnaných športových kolách sme prehrali vo vedomostnom kole. Teší nás ale, že sme neprehrali pre nevedomosť, ale pre športové šťastie súpera, ktorý si vytiahol dvoch žolíkov a nemusel odpovedať. Záver našej cesty z Bratislavy sme si spríjemnili posedením v pizzerii.  

            Mgr. Katarína Brožeková

        •  Slávnostný začiatok školského roka
          • Slávnostný začiatok školského roka

          • Prvý školský deň bol výnimočný pre našich  prváčikov v novej škole, ktorá sa stane ich druhým domovom. Slávnostne sme privítali tri triedy prvákov. Triedne pani učiteľky a pani vychovávateľky priviedli nováčikov do ich tried, kde ich už čakali voňavé novučké knižky a darčeky. Všetko prebehlo za trošku prísnejších podmienok ako obvykle. Ostatní žiaci boli uvítaní vo svojich kmeňových triedach, kde si vypočuli príhovor riaditeľa školy. Všetkým žiakom a zamestnancom želáme pokojný a zdravý školský rok!

        • Usmernenie k otvoreniu školského roka 2020/2021
          • Usmernenie k otvoreniu školského roka 2020/2021

          • Riaditeľstvo ZŠ, Školská 2, Holíč oznamuje žiakom a rodičom našej školy, že nástup do školy je dňa 2.9.2020 (t. j. v stredu). Žiaci sa od 7.40 do 7.55 hod. zhromaždia vo svojich triedach.

            Vstup do budovy školy hlavným vchodom bude v tento deň len pre žiakov prvého ročníka a novoprijatých žiakov. Ostatní žiaci prichádzajú do budovy školy zo školského dvora.

            Podľa nariadenia ÚVZ SR a pokynov RÚVZ sprevádzajúce osoby sa vo vnútorných priestoroch školy nepohybujú s výnimkou žiakov prvého ročníka základnej školy a novoprijatých žiakov. Žiaka môže v budove školy sprevádzať vždy len jeden zákonný zástupca.  Žiak i jeho zákonný zástupca je povinný pri vstupe do budovy školy mať prekryté horné dýchacie cesty, dodržiavať bezpečný odstup a vydezinfikovať si ruky.

            Zákonný zástupca žiaka zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve ochranné rúška a papierové jednorazové vreckovky.

            Žiaci prvého stupňa počas vyučovacieho procesu rúška nemusia nosiť v triede, mimo triedy sú však rúška povinné. Ostatní žiaci sú povinní nosiť rúška všade vo vnútorných priestoroch školy (platí to i pre školskú jedáleň – nie pri jedle).

            Prvý školský deň musí žiak pri vstupe do školy odovzdať dve podpísané tlačivá svojmu triednemu učiteľovi:

            1. Zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa pred začiatkom nového šk. roka 2020/2021

            2. Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti

            Uvedené tlačivá si môžete stiahnuť tu: Vyhlasenie_zak.zastupcu.docx            Zdravotny_dotaznik.docx

            V prípade, že sa žiak nezúčastní vyučovania tri dni, je potrebné znovu priniesť podpísané tlačivo Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti.

        • Oznam ŠKD
          • Oznam ŠKD

          • V termíne od 2.9. do 18.9.2020 ranná služba v ŠKD nebude zabezpečená. Žiadame rodičov, aby zvážili nutnosť účasti svojich detí v ŠKD na poobedňajšej činnosti v tomto termíne z dôvodu sprísnených opatrení pre možnosť šírenia COVID-19.

        • Oznam ŠJ
          • Oznam ŠJ

          • V nadväznosti na aktuálnu situáciu s ochorením COVID – 19, je možné v prvý deň choroby dieťaťa neodhlásenú stravu odobrať v školskej jedálni v čase od 14,00 – 14,30 hod.

            Žiakom a zamestnancom škôl sa obedy  budú vydávať od 11,30 – 14,00 hod.

             

            Oznamujeme rodičom žiakov, ktorí majú záujem o stravovanie v Školskej jedálni Holíč počas školského roku 2020/2021, že od 20.8.2020 v čase od 8,00 – 13,00 hod. je možné odovzdať vyplnenú prihlášku v kancelárii ŠJ.

            Tlačivo prihlášky si môžete stiahnuť tu Zápisný_lístok_ŠJ_2020-21.doc alebo pri vchode do ŠJ.

             

        • Rozlúčka deviatakov
          • Rozlúčka deviatakov

          • Včera sme sa zišli, aby sme ukončili pre nás deviatakov posledný školský rok na tejto škole. Nastal okamih, keď sme sa museli rozlúčiť, a tak ukončiť jedno krásne obdobie života. Už opäť nezasadneme do našich lavíc, už nám naposledy nezazvoní školský zvonček, ktorý nás sprevádzal každým dňom celých 9 rokov, pretože pred koncom našej púte na tejto škole nám vtrhla do životov pandémia koronavírusu.

            Milé pani učiteľky a páni učitelia, ďakujeme vám za trpezlivosť, priateľský prístup a množstvo vedomostí, ktoré ste do nás vkladali. Boli ste nám veľkou oporou, druhou rodinou, poradcom ale i kritikom. Našli ste si pre nás v ťažkých chvíľach pekné slovo, pohladenie i radu. S radosťou sa budeme vracať v spomienkach do obdobia, keď sme boli súčasťou tejto školy. Obzvlášť by sme sa chceli poďakovať našim triednym pani učiteľkám, ktoré to s nami nemali ľahké, ale vždy nám podali pomocnú ruku, aby sme sa dostali z každého problému. Pani učiteľky, boli ste nám druhou mamou, veľmi si vás vážime a máme vás radi, zostanete navždy v našich srdiečkach. Ďakujeme.

            Vaši deviataci

             

        • Talent – umenie - kumšt
          • Talent – umenie - kumšt

          • Aj v šk. roku 2019/2020 Súkromná stredná umelecká škola v Hodruši-Hámroch, pod záštitou Ministerstva školstva Slovenskej republiky, organizovala ďalší, jubilejný, 15. ročník celoslovenskej výtvarnej súťaže pod názvom „T a l e n t * u m e n i e * k u m š t“.  Výtvarná súťaž je určená žiakom 8. a 9. ročníka základných škôl a základných umeleckých škôl. Cieľom  je vzbudiť u žiakov umeleckú tvorivosť, prejaviť zmysel pre fantáziu a estetické cítenie. Do súťaže sa zapojili aj naši žiaci. Práce sme zaslali do všetkých troch kategórií – výtvarný návrh, hotový výrobok a fotografia. Táto súťaž je dvojkolová a do druhého kola postúpili práce ôsmich žiakov. Výsledky tohto ročníka z dôvodu korona krízy vyhlásil bez účasti ocenených žiakov online na stránke  https://www.facebook.com/ssushodrusahamre/videos/2366243857001866/ riaditeľ školy RNDr. Peter Michálik 24.apríla 2020. Úspešné v tomto ročníku boli až štyri žiačky. Čestné uznania dostali : Lucia Šteffeková z 9.A triedy v kategórii „Návrh úžitkového predmetu, Lea Valentová z 8.A triedy v kategórii „Hotový výrobok“ a Karolína Šťastná z 8.A triedy v kategórii „Fotografia“. Najúspešnejšou v tomto ročníku bola Karolína Chanečková z 9.A triedy, ktorá v kategórii „Fotografia“  obsadila 2. miesto a okrem diplomu, medily získala aj finančné ohodnotenie. K úspechu  blahoželáme.

          • Rozhodnutie o prijatí do prvého ročníka

          • Milí rodičia budúcich prvákov,

            ak ste si ešte nevyzdvihli rozhodnutie o prijatí Vášho dieťaťa do našej školy,  môžete tak urobiť 3.- 5.6.2020 v čase od 9:00 -12:00 hod. v kancelárii zástupcu riaditeľa.

            Zároveň si môžete vyzdvihnúť prihlášku do školskej jedálne a  do Školského klubu.

          • Obnovenie vyučovania od 1. 6. 2020

          • Milí rodičia, milí žiaci,

            od 1. 6. 2020 sa opäť začne vyučovanie pre žiakov prvého stupňa a piateho ročníka. V prevádzke bude školská jedáleň i školský klub detí do 16:00 hod., nebude fungovať ranná družina.

            Žiaci prvý deň prinesú vyplnené tlačivo Vyhlásenie zákonného zástupcu o zdravotnom stave dieťaťa, ktoré nájdete pod textom. V prípade viac ako trojdňovej neprítomnosti žiaka na vyučovaní je potrebné Vyhlásenie znovu priniesť.

            Vzhľadom na počty žiakov, ktorí do školy nastúpia, bude vyučovanie realizované nasledovne:

            1. príchod do budovy:  

                hlavný vchod   7:45 hod.- žiaci 1. A, 1. B  a  1. C

                                        8:00 hod. - žiaci 4. A  a  4. B

             

                vchod pri školskej jedálni   7:45 hod. - žiaci 2. A, 2. B a 3. A, 3. B

                                                        

                vchod do bloku B    8:00 hod. - žiaci 5. A a 5. B,

            2. pri príchode do budovy bude realizovaný ranný filter: meranie teploty, dezinfekcia   

                rúk,

            3. dĺžka vyučovania: 1. a 2. ročník do 11:30 hod., 3. a 4. ročník do 11:50 hod. a

                piataci skončia o 12:10 hod.,

            4. žiaci si prinesú 2 rúška, balíček hygienických vreckoviek, peračník, farbičky a  

                zápisník.

             

          • Rozhodnutie o prijatí na základné vzdelávanie

          • Milí rodičia budúcich prvákov,

            rozhodnutie o prijatí Vášho dieťaťa do našej školy budeme vydávať osobne v priestoroch školy v dňoch 27.5. a 28.5.2020 v čase od 14:00 - 16:00 hod.

            Zároveň si môžete vyzdvihnúť prihlášku do školskej jedálne a prihlásiť dieťa  do Školského klubu.

          • Oznam vedúcej školskej jedálne

          • Vedúca školskej jedálne oznamuje rodičom žiakov zapísaných v školskej jedálni, že v prípade záujmu o odoberanie stravy od 1.6.2020 je potrebné dieťa prihlásiť v dňoch 25. - 27. 5. 2020 v čase od 8,00 do 13,00 hod.na telefónnych číslach: 034 668 2644, 0918 729 675 aj SMS.

          • Prihlášky na SŠ

          • Vážení rodičia,

            vzhľadom na súčasnú situáciu musíme zorganizovať prihlášky na SŠ Vašich detí trocha netradične.

            Žiaci  v termíne do 30. 4. 2020 nahlasujú školy výchovnej poradkyni. 

            Prihlášky budú po spracovaní a vytlačení vydané na podpis iba do vlastných rúk zákonného zástupcu, a to dňa

            5. mája 2020 od 9. do 11. hodiny

            a poobede od 15. - 17. hodiny, 

            okrem podpisu zákonného zástupcu je potrebný aj podpis žiaka. Po podpísaní prihlášok Vám bude vydaný zápisný lístok.

            Použite, prosím, ochranné rúška, rukavice a prineste si vlastné pero na podpis.

            Rodičia, ktorí sa v tomto termíne nemôžu dostaviť, skontaktujte sa so školou vo štvrtok 30. apríla 2020 od 9. do 12. hodiny na tel. 034 668 2630 a dohodnite si iný termín.

            Ďakujeme za spoluprácu!

          • Najväčšia online hodina TŠV

          • Milí žiaci, kolegovia, rodičia!

            Ak máte chuť zacvičiť si a pritom zároveň pomôcť vytvoriť svetový rekord, prihláste sa k výzve Fakulty športu Prešovskej univerzity o  historicky najväčšiu online hodinu telesnej a športovej výchovy, ktorá sa uskutoční v stredu 22.apríla o 14:30 hod.

            Prihlásiť sa môžete na: 

            https://www.facebook.com/events/1080597062310488/

            Zostaňte pohybovo aktívni, aj keď ste doma!

             

          • Veci v skrinkách

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            príďte si zobrať zo školy veci, ktoré zostali v triedach alebo skrinkách. 

            I. stupeň:  Triedni učitelia  budú  v škole v týchto termínoch:

            15.4.2020 - 4.A v čase 10:00 - 11:00 hod

            16.4.2020 - 3.A, 3.B, 4.B -  v čase 10:00 - 11:00 hod

            17.4.2020 - 1. A, 1.B, 1.C, 2.A, 2.B - v čase 10:00 - 11:00 hod

            II. stupeň: 

            Žiaci druhého stupňa si veci zo skriniek môžu vyzdvihnúť 16.4.2020 od 9:00 - 11:00 hod. ( 5.AB,6.AB) a 17.4.2020 od 9:00 - 11:00 hod. ( 7.AB, 8.AB a 9.AB). Príďte bočným vchodom od školského dvora, nezabudnite si rúšku a kľúč od skrinky. Z dôvodu bezpečnostných opatrení choďte len ku svojej skrinke a ihneď po vybratí vecí opustite budovu.

          • Online vyučovanie

          • Vážení rodičia a milí žiaci,

            posielanie úloh cez internetové portály nám umožňuje len obmedzenú vzájomnú komunikáciu, preto od budúceho týždňa budeme postupne prechádzať aj na vyučovanie online cez internetovú službu Zoom.us. Zároveň bude pokračovať vyučovanie na bezkriedy.sk .

            Vieme, že začínajú veľkonočné sviatky, ale pretože ich budeme absolvovať viac doma a viac rodinne, možno si nájdete spoločný čas na inštaláciu Zoom-u do počítačov, tabletov či smartfónov, ktoré budete na online vyučovanie používať.

            Všetkým žiakom bude zaslaný do bezkriedy.sk podrobný návod, ako postupovať pri inštalcii i prihlasovaní sa do online komunikácie s vyučujúcim. 

            Podobný návod možno nájsť aj tu:

            https://www.youtube.com/watch?v=d6K1s6Dym5k

            Ďalšie informácie o zavádzaní online vyučovania zverejníme po sviatkoch.