• Talent-umenie-kumšt

          • Aj v tomto školskom roku sme sa zúčastnili celoslovenskej súťaže „Talent-umenie-kumšt“, ktorú organizuje MŠVVaM SR v spolupráci so SSUŠ Hodruša Hámre. Na 2.mieste v kategórii fotografia sa umiestnila Michaela Gyenešová z 8.B triedy. Čestné uznanie v kategórii výtvarný návrh Sebastián Skupin z 8.A triedy. Srdečne blahoželáme.

                                                                                                        Mgr. Emília Krištofíková 

          • 3. miesto - OK McDonald’s cup

          • Dňa 6. mája 2024 sa uskutočnilo v Skalici okresné kolo v malom futbale s názvom McDonald’s cup. Našu školu úspešne reprezentovali pod vedením trénera pána Slobodu: Leonardo Blahuta, Filip Blanárik, Lukáš Čermák, Michal Hrnčirik, Hendrich Jaborník, Radoslav Janič, Petra Šebestová, Matias Švrček, Kristián Vatlavic a Karin Zborilová. Celkovo naši žiaci obsadili výborné 3. miesto.

            PaedDr.Veronika Martišiaková

             

          • Na deň Rimanmi

          • V pondelok 29. 4. 2024 a v utorok 30. 4. 2024 sa žiaci 6. A a 6. B stali na jeden deň obyvateľmi starovekého Ríma. Žiaci prišli na hodinu dejepisu preoblečení za rímskych bohov či obyvateľov, priniesli si rôzne jedlá, ktoré sa jedli v danej dobe či v súčasnom Ríme a taktiež si pripravili pekný sprievodný program. Žiaci 6. A predviedli dobový trh a skúsili si predávať a nakupovať ako v starovekom Ríme a žiaci 6. B zasa predviedli krátke divadelné predstavenie o živote Rimanov. Súčasťou tohto milého dňa bolo aj vyhodnotenie projektov, ktoré mali žiaci urobiť - vytvoriť rímsky tábor. Žiaci sa tejto výzvy chytili veľmi kreatívne a zodpovedne, nechýbala im originalita a ich projekty boli naozaj veľmi krásne. Po vyhodnotení sme sa spoločne rozprávali o starovekom Ríme, predstavovali sme si svoje masky a vychutnávali všetky pochutiny, ktoré sme priniesli. Veľmi sme si spoločne tento náš “rímsky deň” užili a už teraz sa tešíme na ďalšie tematické zážitkové vyučovanie dejepisu.

            Mgr. Ivana Biskupičová

          • Deň prírody

          •         30. apríla 2024 bol ozaj nádherný, svieži jarný deň plný farieb a vôní, akoby sama príroda vedela, že práve v  tento dátum sa uskutoční v našej škole Deň prírody. Zúčastnili sa ho žiaci prvého stupňa a od rána si užívali slniečko, čerstvý vzduch a množstvo zážitkov a informácií, ktoré im sprostredkovali naši hostia a žiaci 9. ročníka. V krásne upravenom, zelenom areáli školy si pripravili svoje stanovištia naši hostia: včelár, rybári a poľovníci.

                   U uja včelára mohli deti pozorovať včeličky v úle, videli ako vyzerá včelí plást, aké pomôcky používajú včelári, ba dokonca si mohli vyskúšať aj včelársky oblek a dozvedeli sa veľa zaujímavého o včelách a ich nesmiernom význame pre prírodu.

                    Priestor pri skleníku sa zmenil na nepoznanie. Ak by ste tam prišli v utorok dopoludnia, cítili by ste sa ako na brehu rybníka. Vyrástol tam naozajstný rybársky stan, udice boli pripravené  a s nimi aj všetky možné rybárske potreby a náčinie. A o všetkom, čo sa rybárstva a ochrany rýb a vody týka, sa deti dozvedeli od nadšených športových rybárov, ktorí im ochotne odpovedali na množstvo otázok.

                    Tretie stanovište patrilo poľovníctvu. Deti si vypočuli zaujímavé informácie o zveri žijúcej v okolitých lesoch a poliach, dozvedeli sa, ako poľovníci zver chránia, prikrmujú, i to, ako ju k sebe vábia. Videli rôzne trofeje, parožia, vábičky a  preparovanú zver.

                     Posledné stanovište obsadili naši deviataci, ktorí si pre svojich mladších spolužiakov pripravili hravé aktivity venované rôznym druhom energií, ktoré čerpáme z prírodných zdrojov. Myslím, že najviac deti, hlavne chlapcov zaujali modely veternej elektrátne a slnečných kolektorov a zábavné, no zároveň veľmi poučné rozprávanie Tima Obrtlíka.

                      Deň prírody zavŕšili deti krásnou spoločnou piesňou - samozrejme o prírode, ktorú si zaspievali  aj s pánom školníkom, ktorý ich doprevádzal na gitare. Celé doobedie prebiehalo v čulej atmosére, deti zažili mnoho skvelých zážitkov a hravou formou získali veľa informácií o prírode.

                   Riaditeľstvo školy srdečne ďakuje našim hosťom: pánovi Štefanovi Hrušeckému s manželkou za skvelú prezentáciu poľovníctva, pánovi Máriovi Pelcnerovi a pánovi Michalovi Geršicovi z Rybárstva u kiwiho za dokonalé vytvorenie rybárskeho sveta a pánovi Jánovi Lukáčovi z Apidomčeka v Radimove za zaujímavé rozprávanie o včelách. Ceníme si, že sa vo svojom voľnom čase prišli so žiakmi našej školy podeliť o svoje vedomosti, skúsenosti a zážitky z tých prírodných oblastí, ktoré sa im stali vášňou. Sme radi, že sa naša škola stala miestom, kde túto vášeň a nadšenie pre prírodu šírili ďalej medzi našimi žiakmi na prvom stupni.

                                                                                                                                                                                                                                            riaditeľstvo školy

          • Svet okolo mňa

          • V Centre voľného času sa dňa 25.4.2024 uskutočnilo vyhodnotenie fotografickej súťaže „Takto to vidím ja“ s podtémou „Svet okolo mňa“. Víťazi si odniesli diplom a vecné ceny. Všetky tri ceny bez udania poradia v kategórii 12-15 rokov si odniesli žiačky našej školy Terézia Šeniglová/7.A/, Terézia Tomčíková /6.A/ a Sofia Martináková /6.A/. Účastnícky list a drobnú pozornosť si prevzali Nelly Ronceac /5.B/, Šárka Tomčíková /6.A/, Zuzana Kosírová /7.A/, Tereza Čepková /7.B/, Chiara Kovačičová/8.A/, Michaela Gyenešová/8.B/,  Emma Kepáková/8.B/ a Anna Čepková/9.B/.

            Všetkým srdečne blahoželáme.                                          Mgr. Emília Krištofíková