• Zápis do 1. ročníka

          • Milí rodičia,

            zápis do 1. ročníka sa rýchlo blíži, na vyplnenie elektronickej prihlášky  zostáva už len niekoľko dní.  Pamätajte tiež na to, že len čo škola zaregistruje Vašu prihlášku, môžete si zarezervovať konkrétny termín zápisu a vyhnúť sa tak čakaniu.

            V prípade, ak nemáte doma počítač alebo tlačiareň, radi Vám počas zápisu s vyplnením a vytlačením prihlášky pomôžeme.                     

                                                                   

          • Zážitkové vzdelávanie – Ako cestovalo jabĺčko

          • Naša škola veľmi dbá o to, aby žiaci získavali množstvo vedomostí rôznymi spôsobmi. Jedným z nich sú aj zážitkové aktivity, pri ktorých sa žiaci hravou formou naučia veľa nových poznatkov či zručností, a zároveň získajú aj veľa zaujímavých zážitkov.

                      Medzi takéto aktivity určite patrí beseda s enviromentálnou tematikou „Ako cestovalo jabĺčko“ pre žiakov tretieho a štvrtého ročníka. Beseda je sprievodnou vzdelávacou aktivitou spoločnosti Plantex v rámci projektu Ovocie do škôl a žiaci sa počas nej dozvedeli mnoho zaujímavých informácií o jablkách. Pani Mgr. Zuzana Markovičová im ozaj pútavo porozprávala o pestovaní jabloní, o ochrane a starostlivosti o stromy v sadoch počas celého roku. Deti sa dozvedeli  o zbere a uskladnení jabĺk, ich distribúcii k spotrebiteľom a ešte veľmi veľa  zaujímavostí o jablku. Veľkú pozornosť venovala  Mgr. Markovičová dôležitosti pravidelnej konzumácie surových jabĺčok, ktoré sú pre ľudské telo zásobárňou vitamínov a prirodzenou  prevenciou  mnohých ochorení.

                      Súčasťou areálu školy je už mnoho rokov školská záhrada a ovocný sad, preto na zaujímavú a podnetnú besedu nadväzovala návšteva žiakov štvrtého ročníka v školskom sade, kde sa žiaci od pána riaditeľ Mgr. Romana Šveca dozvedeli viac o praktickej starostlivosti o ovocné stromy v jarnom období,  pozreli si, ako sa strihajú stromy a spoznávali rôzne druhy ovocných stromov podľa kvetov a púčikov. A na vlastné oči sa deti presvedčili, ako môžu jarné mrazy poškodiť ovocné stromy.

             

          • Oznam pre rodičov

          • Zápis do 1. ročníka sa bude konať 9. a 10. apríla 2024 v priestoroch školy od 13:00 do 17:00 hod.

            Je určený pre všetky deti, ktoré do 31. 8. 2024 dovŕšia šiesty rok a pre deti, ktoré mali v minulom školskom roku povolené pokračovať v predprimárnom vzdelávaní (odklad).

            Elektronickú prihlášku si vyplňte na tejto stránke, v hornom menu. Prosím dbajte pri vypĺňaní na písanie diakritických znamienok a uvádzajte len údaje z rodného listu, alebo OP. Vyplnenú prihlášku si vytlačte.

            Príďte so svojím dieťaťom a so sebou si prineste: vyplnenú prihlášku, rodný list dieťaťa, občiansky preukaz, 15 eur na potreby pre prvákov a v prípade, že je Vaše dieťa zdravotne znevýhodnené, prineste aj príslušnú zdravotnú dokumentáciu.

            Ak chcete zaškoliť dieťa, ktoré ešte nedovŕšilo šesť rokov, musíte podať žiadosť o predčasné zaškolenie spolu so súhlasným vyjadrením pediatra a Centra poradenstva a prevencie. Vzor žiadosti si môžete stiahnuť pod textom.

            ziadost_o_predcasne_zaskolenie.doc

          • OZNAM Školskej jedálne

          • Všeobecne záväzným nariadením mesta Holíč č.110 dodatok č.3 sa od 1.4.2024  zvyšuje režijný poplatok  na jedného stravníka na 5 € mesačne.

            Prosíme rodičov žiakov, ktorí sa stravujú v ŠJ Holíč, aby si upravili trvalý príkaz a zároveň doplatili  rozdiel  za mesiac apríl.

          • Oznam pre rodičov

          • Všeobecne záväzným nariadením mesta Holíč č.84 sa od 1.4.2024 upravuje výška príspevku v ŠKD na jedného žiaka na 20,00 € mesačne. Za ďalšieho prihláseného súrodenca bude prispievať zákonný zástupca mesačne 10,00 €. Je nutné si upraviť trvalé príkazy na platbu školného a zároveň treba doplatiť rozdiel poplatku za mesiac apríl.

          • Hurbanov pamätník- obvodné kolo

          • Dňa 14.3. vo štvrtok sa uskutočnilo obvodné kolo v umeleckom prednese Hurbanov pamätník v CVČ Holíč. 56. ročníku súťaže sa zúčastnilo až 28 žiackych recitátorov z viacerých škôl. V súťaži sa umiestnili všetci recitátori z našej školy a spolu si odniesli 6 diplomov. Prvenstvo a postup do ďalšieho kola získala Linda Flajžíková (3. kategória, prednes poézie), druhé miesto v súťaži obsadil Nikolas Dubecký (3. kategória, prednes prózy) a tretie miesto si vyrecitovali žiačky Vanesa Žilková (2. kategória, prednes poézie), Tereza Koštuříková (1. kategória, prednes prózy), Laura Pekarovičová (1. kategória, prednes poézie) a Alexandra Gorbatenková (2. kategória, prednes prózy). Gratulujeme.

          • 2. miesto - Super Florbal Pohár dievčat - okresné kolo

          • Dňa 15. marca sa uskutočnilo v Skalici okresné kolo vo florbale (Super Florbal Pohár dievčat). Našu školu úspešne reprezentovali: Vanesa Danielová, Patrícia Dobiašová, Alexandra Filická, Vanesa Flajžíková, Diana Hrzičová, Jennifer Kubová, Monika Petráková a Michaela Slobodová. Výsledky:

            ZŠ Školská Holíč : ZŠ Mallého Skalica ( 12 : 1 )

            ZŠ Školská Holíč : ZŠ Radošovce ( 6 : 1 )

            ZŠ Školská Holíč : ZŠ Strážnická Skalica ( 2 : 2 )

            Celkovo naše dievčatá obsadili výborné 2. miesto, keď im víťazstvo uniklo iba vďaka horšiemu skóre. Dievčatá na turnaj pripravovali p. uč. PaedDr. Adriána Ptačinová a p. uč. Mgr. Richard Drinka. Gratulujeme.

          • Výtvarné súťaže

          • Koniec februára a začiatok marca bol bohatý na vyhodnotenie výtvarných súťaží. Riaditeľ školy Mgr. Roman Švec predal ceny žiakom až z troch výtvarných a fotografických súťaží.

            V okresnom kole výtvarnej a fotografickej súťaže „Farby jesene“, ktorú organizovalo CVČ Skalica boli ocenení žiaci bez udania poradia v nasledujúcom poradí:

            I.stupeň – Ema Herényi z 2.B triedy a Nathan Singhofer z 3.C triedy

            II.stupeň – Emma Haring z 5.A triedy a David Kráľovič zo 6.A triedy

            Šárka Tomčíková zo 6.A triedy a Tereza Šeniglová  zo 7.A triedy boli ocenené vo fotografickej časti súťaže.

            V celoslovenskej fotografickej súťaži „Stromy a my“ organizovanej Oravskou knižnicou v Dolnom Kubíne bola cenou poroty odmenená Šárka Tomčíková zo 6.A triedy.

            V ďalšej celoslovenskej fotografickej súťaži na tému „Voda“, ktorú organizovala ZŠ a MŠ Štiavnicke bane, zaujali fotografie Michaely Gyenešovej z 8.B triedy za 3.miesto a Chiary Kovačičovej z 8.A triedy za 2.miesto.  Chiara navyše za svoju fotografiu získala aj cenu diváka. Blahoželáme.

                                                                                                                                  Mgr. Emília Krištofíková

          • Šaliansky Maťko

          • Vo februári sa uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže v prednese slovenských povestí Šaliansky Maťko. V II. kategórii sa na prvom mieste umiestnil Michal Kozár z 5.B, na druhom mieste Viktória Pernecká z 5.B a na treťom mieste Nikolas Skákala z 5.A, v III. kategórii sa na prvom mieste umiestnila Sárka Reháková zo 6.B, na druhom mieste Natália Tokošová zo 6.A, na treťom mieste Gabriela Pikálková zo 6.B a na štvrtom mieste Diana Konečná zo 6.A. Žiaci umiestnení na prvých miestach vo svojej kategórii nás reprezentovali v okresnom kole 22.2.2024 v koncertnej sále ZUŠ v Skalici. Sárka Reháková na okresnom kole získala 3. miesto vo svojej kategórii. Sárke blahoželáme a všetkým zúčastneným ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

            Mgr. Hana Blažeková

             

          • Hodnotenie škôl INEKO

          • Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy INEKO zverejnil rebríček základných a stredných škôl na základe výsledkov študentov a školskej inšpekcie.  Naša škola sa s celkovým hodnotením 6,9 umiestnila v rámci Trnavského kraja na 24. mieste, v rámci okresu Skalica na 2. mieste.   Zdroj: https://skoly.ineko.sk/rebricky

          • Nákup výpočtovej techniky

          • Naša škola neustále prechádza modernizáciou, ktorej cieľom je skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu. Keďže výpočtová technika napreduje míľovými krokmi, vyžiadala si aj naša 1. počítačová učebňa nákup nového zariadenia, na ktoré škola využila ušetrené finančné prostriedky. Pribudlo 16 nových počítačov značky Acer s procesorom Intel Core i3, rýchlym SSD diskom, vybavené operačným systémom Windows 11 Pro Education, kancelárskym balíkom Microsoft Office a ďalšími programami (Drawing for Children, Gimp, ESET Endpoint Security a i.), s ktorými sa žiaci učia pracovať nielen na hodinách informatiky, ale využívajú ich aj na ostatných predmetoch, ktoré sa v učebni vyučujú. Pohodlie v učebni doplnili nové moderné stoličky pre žiakov aj pre učiteľa. Učitelia sa ďalej môžu tešiť z dvoch nových počítačov Acer, ktoré pribudli v zborovni, ako aj z tlačiarne značky Lexmark.

          • Testovanie 9 2024

          • Testovanie 9 2024 sa uskutoční dňa 20. marca 2024 (v stredu) z predmetov slovenský jazyk a literatúra a matematika. Špecifikácie testov T9 2024 sú zverejnené na stránke NIVaM https://www2.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9 v časti Dokumenty na stiahnutie.

          • Slovensko, krajina v srdci Európy

          • Začiatkom februára sa uskutočnilo vyhodnotenie  jubilejného 15. ročníka prestížnej celoslovenskej výtvarnej súťaže s medzinárodnou účasťou „Slovensko, krajina v srdci Európy“, ktorú organizujú MŠVVaM SR a Škola umeleckého priemyslu, Sklenárova 7                  v Bratislave.  Mottom tohto ročníka „Slovensko moje, otčina moja, krásna si ako raj...“  bolo venované 30. výročiu vzniku samostatnej Slovenskej republiky.                                               Porotu v tomto ročníku najviac zaujala fotografia Chiary Kovačičovej z 8.A triedy, ktorá si na slávnostnom vyhodnotení v Bratislave prevzala za 1. miesto vo svojej kategórii diplom a vecnú cenu.   Srdečne blahoželáme.

                                                                                   Mgr. Emília Krištofíková

          • Hurbanov pamätník - I. stupeň

          • 21. februára sa uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hurbanov pamätník pre I. stupeň. Súťaže sa zúčastnili žiaci, ktorí postúpili z triednych kôl a  súťažilo sa v dvoch kategóriách - v poézii a v próze.

            Všetky deti, ktoré sa súťaže zúčastnili, si zaslúžia veľký obdiv, pretože naučiť sa spamäti text, naučiť sa ho recitovať a nakoniec vystúpiť pred porotou a spolužiakmi z iných tried a ročníkov, chce naozaj veľa trpezlivosti a odvahy. Súťažiacich bolo veľa a každý recitoval, ako najlepšie vedel. Porota mala veru neľahkú úlohu. Vypočula si množstvo zaujímavých, zábavných i dojemných textov, ktoré žiaci recitovali a potom vybrala tých najlepších recitátorov. Každý zúčastnený túžil zvíťaziť, žiaľ, porota musela vybrať len niekoľkých. Víťazi boli šťastní, na ostatných tvárach bolo badať sklamanie i smútok. Verím však, že toto rýchlo pominie a zostane len dobrý pocit, že sa zúčastnili školského kola, aby ukázali svoje schopnosti a recitačné umenie. Blahoželáme úspešným súťažiacim a žiakom postupujúcim do obvodného kola súťaže prajeme veľa šťastia.

             

          • Karneval

          •                Piatkový podvečer patril všetkým deťom, ktoré majú radi tanec a zábavu. Stretli sme sa v pekne vyzdobenej školskej jedálni s dobrou a veselou náladou a veľkou chuťouporiadne sa zabaviť. Keď do miestnosti vošli deti v karnevalových maskách, razom sme sa všetci ocitli v krásnej rozprávke, ktorú ste nikto nikdy nečítali a veru ani nevideli. Deti mali oblečené krásne nápadité kostýmy a všetci sme sa cítili , ako by sme boli na rozkvitnutej letnej lúke, ktorá hýri všetkými farbami.

                            Na „parkete“ nám predvádzali svoje tanečné kreácie princezné a princovia, šľachtičné a mušketieri, mačky aj tigre, lienky aj motýle. Prišla lekárka aj kuchárka, ninjovia aj ochrancovia zákona, stále obľúbený Harry Potter a Wednesday Addamsová. Nechýbali tanečnice, čarodejníci, športovci a mnohí iní. Mohli sme tu zazrieť krásne a nápadité kostýmy akými boli Pávia kráľovná a Slnečná pani.

            Deti si medzi tanečnými kolami potrebovali aj oddýchnuť, a tak sme tento priestor využili. Tanec striedali zábavné súťaže, ktoré majú deti vo veľkej obľube.

            Rozlúčili sme sa po vyše dvojhodinovej zábave plní tých najlepších dojmov z peknej akcie.

            Do videnia o rok v nezabudnuteľnej rozprávke. 

                                                                                                                                     Jarmila Martinkovičová

             

          • LYŽIARSKY KURZ - KRPÁČOVO

          • V dňoch 11.2.2024 - 16.2.2024 sa 39 žiakov našej školy zúčastnilo Lyžiarskeho výcvikového kurzu v Nízkych Tatrách. Za miesto pobytu sme opäť zvolili  osvedčený hotel Hydro v rekreačnej oblasti Krpáčovo, kde sme  v blízkosti hotela aj lyžovali. Hoci podmienky na lyžovanie tento rok neboli úplne ideálne, lyžiarsky výcvikový kurz prebiehal podľa výcvikového plánu a splnil svoj cieľ. Žiaci boli rozdelení do štyroch družstiev podľa svojich lyžiarskych skúseností. Počas kurzu  si osvojili nové zručnosti a schopnosti ovládať lyže, používať obslužné zariadenia na svahu, rešpektovať ostatných účastníkov zjazdovky a dodržiavať medzinárodné pravidlá lyžovania na verejných svahoch. Žiaci boli počas celého týždňa disciplinovaní, dodržiavali dohodnuté pravidlá, v sťažených podmienkach lyžovania, aj napriek častým pádom, to nevzdávali a snažili sa čo najviac naučiť.

            Na zdravotný stav žiakov dohliadala zdravotníčka. Zároveň kontrolovala ich osobnú hygienu, zdravotný stav a každý deň kontrolovala poriadok a čistotu izieb.

            Všetkým žiakom boli na záver udelené osvedčenia o absolvovaní kurzu a sladkosti.

            Odkaz účastníkov lyžiarskeho kurzu:
            „Na lyžiarsky v dobrom spomínať budeme a nikdy naň nezabudneme. Tí, čo na lyžiarsky nešli, o zábavu prišli...“

            Mgr. Soňa Otavová

             

        • Bábkové divadlo
          • Bábkové divadlo

          • V pondelok 19. februára zavítalo k našim prváčikom bábkové divadlo Lienka. Bábkoherci predviedli deťom svoje umenie v interaktívnej rozprávkovej hre O neúctivom princovi. Príbeh bol nielen zábavný, zaujímavý, ale hlavne veľmi poučný. Všetko skončilo dobre, tak ako sa na správnu rozprávku patrí: princ sa naučil, ako sa treba správať k ľuďom v jeho okolí a deti získali pekný umelecký zážitok.

          • „Búranský fašang“ na škole

          • V Borskom Mikuláši sa snúbi kultúra s folklórom najmä v čase fašiangov. Mládenci v krojoch so šabľou, slaninár a pokladník pod vedením richtára za sprievodu kapely chodia v pondelok a v utorok pred popolcovou stredou po dedine, dom od domu, skáču „ pod šable “ a následne vyzvŕtajú dievčiny a ženy v ľudovom tanci. Hospodára vyplatia “ferulou“. Táto fašiangová tradícia nadväzuje na udalosť z dávnej minulosti, keď mladí chlapci z „Búrov“ šabľami vyhnali Turkov z dediny a tak ju zachránili pred istou záhubou.

            V rámci šírenia „búranských tradícií“ do okolitých dedín a miest prišli 9. 2. 2024 „búranskí šabliari“ predviesť svoj šabľový tanec aj  do ZŠ Školská 2, Holíč. Pred zrakmi malých i veľkých divákov niekoľkokrát predviedli svoje tanečné umenie, ktoré prítomní ocenili dlhotrvajúcim potleskom. A ako „šabliari“ sľúbili, o rok prídu do Holíča svojím vystúpením opäť vyčariť úsmev na tvári všetkým „fašianguchtivým“ divákom.

            Mgr. Richard Drinka

          • Mimoriadne prerušenie vyučovania- oznámenie

          • V súlade s §150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov a na základe odporúčania RÚVZ v Senici riaditeľ školy so súhlasom zriaďovateľa mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v Základnej škole, Školská 2, Holíč v dňoch od 5.2.2024 do 7.2.2024 (vrátane) z dôvodu vysokého epidemiologického výskytu akútnych respiračných ochorení.

            Zároveň oznamujeme, že z uvedeného dôvodu v tieto dni nie je možno zabezpečiť ani činnosť školského klubu detí. Žiaci budú zároveň odhlásení zo stravy v ŠJ.

            Riadne vyučovanie bude obnovené 8. februára 2024 (t.j. vo štvrtok).

            Ďakujeme za pochopenie.

            Riaditeľstvo školy

          • Všetkovedko

          • Súťaž Všetkovedko alebo aj veľký súboj o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími prebiehala na našej škole v novembri 2023. Do súťaže sa prihlásili žiaci z tretieho a štvrtého ročníka. Súťažné úlohy im poriadne potrápili hlávky, no aj napriek náročným úlohám sa niektorým deťom darilo výborne a získali vynikajúce umiestnenie vrámci súťažiacich z celého Slovenska. Oceneným žiakom blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.

                                                                                                                                         vedenie školy